torstai 21. huhtikuuta 2011
Sitruunan pakastus
Lidlissä on monasti edullisia sitruunoita, mutta ne myydään pusseissa ja sitruunaa ei meillä niin kovasti kuitenkaan mene.
Niin huomasin hyväksi hamstraus tavaksi pakastamisen :)
Kuori ja viipaloi valmiiksi ja pakasta irtonaisena.
Kun ovat jäätyneet voi viipaleet pussittaa ja pysyvät irtonaisina.
Pussista on helppo ottaa vesikefiiriin viipaleita ja piristää lasten soodavettä ja viipaleista irtoaa sulamisen jälkeen hyvin mehua jos tarvitsee sitruunamehua.
Lapset auttavat aamiaisen teossa.
Yksi rikkoo kananmunat yksitellen lasiin ja siitä isompaan astiaan.
Ihan sen takia, että munia ei ole läpivalaistu.
Ja joskus munissa voi olla veritäplä.
Meillä on myöskin jo kaksi kanaa hautomassa ja muut käyvät munimassa samaan pesään.
Niin, varmuuden vuoksi on parempi rikkoa lasiin, jos muna onkin alkanut kehittymään.
Toinen pilkkoo makkaraa.
Makkaranpilkkojan ihmeellinen hiustyyli johtuu hiustenleikkuukoneesta joka oli jätetty liian matalalle hyllylle...
Paapo päätti lyhentää omaa tukkaansa entisestään :D
Tässä tulee porkkanaraastetta
Ja tässä kananmunat paistetaan
Kuvien jälkeen sain ihan rauhassa imettää ja lapset hoitivat aamiaisen pöytään :)
Joskus voi touhuamiselle tulla yllättävä loppu...
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihania kuvia :)
VastaaPoistaHamstrasin kans Lidlin sitruunoita. Olivat vielä luomua, joten kuoriraasteenkin voi käyttää :) Tein juuri kuorinta-aineen, johon raastoin sitruunankuorta.
Hitsi nekö on luomua!!!???
VastaaPoistaKiitos kun kerroit! En käsitä miten en ole hokannu...
Tuo kuorinta on ihanaaa..
Tulenkin sun blogiin kyseleen tofusta, kun sen teko ihan epäonnistui...
Ainakin ne mitä tällä viikolla tarjouksessa myytiin oli luomua.
VastaaPoistaSiinä kuorinnassa on manteliöljyä, suolaa, sitruunaa ja koivunlehtiä. Ihana! Laittelen ohjetta piakkoin. Piti maljakkoon hakea oksia, että saa lehtiä ;D
Hei kiitti vinkistä, en ole ajatellutkaan että siteuunaa voi pakastaa.
VastaaPoistaOle hyvä :)
VastaaPoista