Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 1. lokakuuta 2011

Tortilla Oopseista

Hitsin hyvää! Ja tieten lasten mieleen.


Oopsiet

3kpl munaa
100g tuorejuustoa
hippunen suolaa
1/2rkl fiber huskia, eli psylliumia
1tl leivinjauhetta

Erottele munat ja vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi suolan kanssa.

Sekoita keltuaisiin juusto ja siivilän läpi ripotellen fiber husk (limppiintyy helposti)
Sekoittele hyvin ja yhdistä sitten valkuaisiin.
Sekoita varovasti käännellen.
Tätä vaihetta ei tarvitse jännittää.
Jos olet liian raju, niin taikina ei kohoa uunissa. Ei sen kummempaa. Ihan syötävää tulee kuitenkin :)

Levitä taikinaa ohuelti pellille leivinpaperille. Mutta ei liian ohuesti. Ja mahdollisemman tasaisesti. Muuten lätty palaa paikoin. Paistoin noin 180 asteessa muutamia minuutteja. Riippui paksuudesta.
Kuvassa on toisen erän tortilloja :D Eka pellillinen ei ollut näin kauniita :D

Väliin perinteisiä tortillajuttuja karppiin tyyliin tietenkin.
Meillä oli tacomaustettua jauhelihaa.
Tässä linkki maustesekoitukseen, se on todella hyvää. Hiidenuhman blogia kannattaa muutenkin selailla. Mainioita reseptejä!
Mantelipannukakku on menossa kokeiluun :)



Paapostakin tullut aikamoinen kokki :)

Olin hetken taas maailman paras Äiti :D

8 kommenttia:

  1. Nöyrä, mutta iloinen kiitos kehuille :)

    Mainiot sivut myös sinulla!

    VastaaPoista
  2. Mitä tuo fiber husk on? Siis raaka-aineeltaan? katoin että jossain oli sama resepti ilman sitä, onnistuuko niinkin? En ole vielä uskaltanut kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Hiidenuhma! :)

    Katja:
    Se on psylliumjauhetta. Sen tilalla vois käyttää vaikka sokerijuurikaskuitua tai pofiber perunakuitua. Se vain antaa hiukkasen kiinteämmän koostumuksen. Ilmankin pärjää oikein hyvin.
    Olen ostanut fiberhuskia Iherbistä. Siellä paljon edullisempaa :)
    Tuo minun käyttämä Oopsie ohje on Andreas Eenfeldtin kirjasta.

    VastaaPoista
  4. Psylliumjauhe jauhetaan ratamonsiemenen kuoresta, näin kerrotaan ainakin Virtasalmen viljatuotteen sivuilla.

    VastaaPoista
  5. Ootkos kokeillu tätä tortilloiksi tai pitsapohjaksi?

    7dl juustoraastetta
    400g kukkakaalia raastettuna
    3 tai 4 munaa, laita neljä

    Sekoita, levitä pellille ja paista hetki ennen kuin lisäät pitsatäytteet. Tai sitten tortilloiksi pellille ja sitten käännät kun alkaa päälipuoli ruskistua.

    Tästä oon tehny sormiruokailijalle omat letut ilman juustoa, ehkä lisänny sesaminsiemeniä ja mantelihauhetta sekaan. Namia.

    T: Pilli_16

    VastaaPoista
  6. Pilli!!
    IHANA vinkki!!! Kokeilen ensitilassa ja tosi kiva kun vinkkasit sormiruokailijalle oman version!!
    Hitsi kun ei ole kukkista kotona!!! Kauppaan tuli lähtö :)

    VastaaPoista
  7. Onpa kiinnostava resepti. Täytyy ihan kysyä; eikö tuo taikina hajoa käsiin? Toki kananmuna sitoo aineet yhteen mutta silti herää ajatus että eikö tuo mahda olla kovin murenevaa tavaraa... Hyvältä näyttää tosin, eikä kyllä suuresti näytä eroavan perusletuista ulkomuodoltaan :) Äideillä on valta vähän huijata lapsia terveellisempien valintojen äärelle ;) Njam!

    P.s. Mistä olet tuota psylliumia löytänyt? Itse en täällä Briteissä ole ainakaan koskaan törmännyt.

    VastaaPoista
  8. Maama, tuo on niin munamainen, että se on kuin lettu. Mutta jos paistaa liian kauan tulee liian rapsakka. Eli sopivalla paistolla lötkö lätty :)

    Meille ilmestyi kauppaan psylliumi vasta kuukausi sitten. Kallista.
    Ostan Iherbistä. Paljon halvempaa!!
    Minulla on tätä http://www.iherb.com/Now-Foods-Psyllium-Husk-Powder-12-oz-340-g/8934?at=0

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...