tag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post1745920772039434833..comments2023-12-23T10:22:52.324+02:00Comments on Karppaus ja perhe: Kynttiläpäivän leivosSuvianne Lasanenhttp://www.blogger.com/profile/10003733847773026301noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-81172083622038064982012-02-03T08:35:04.715+02:002012-02-03T08:35:04.715+02:00Hitsi!! Kuulostaapa hienolta aineelta!! Pakko koke...Hitsi!! Kuulostaapa hienolta aineelta!! Pakko kokeilla :)Suvianne Lasanenhttps://www.blogger.com/profile/10003733847773026301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-29788641015100453142012-02-02T20:16:08.564+02:002012-02-02T20:16:08.564+02:00Täältä löytyy Lucuma-infoa:
https://www.hyvinvoinn...Täältä löytyy Lucuma-infoa:<br />https://www.hyvinvoinnin.fi/cocovi-lucuma-jauhe<br /><br />Lucuma (Pouteria Lucuma) on Perusta lähtöisin oleva runsassatoinen puussa kasvava hedelmä, joka kuuluu herkullisuutensa vuoksi pitopöytään ja on paikoin perusruoka-aine.<br /><br />Lucuman kuivahko kirkkaan oranssinkeltainen hedelmäliha muistuttaa keitettyä kananmunan keltuaista. Ohutkuorinen ja päärynämäinen lucuma on hedelmänä matalahappoinen ja vähäsokerinen hiilihydraattilähde. Inkojen kultana tunnettu lucuma täydentää ruokavaliota: erityisen runsaasti siinä on A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia, B-vitamiineja, rautaa sekä kalsiumia ja fosforia.<br /><br />Lucuman aromaattinen ja makea maku avioituu erinomaisesti kinuskin ja suklaan kanssa ja siitä voi valmistaa myös vegaanille sopivaa jäätelöä. Lucuma-jauhetta voidaan käyttää monipuolisesti sekä leivonnassa, puuroissa että tuomaan makeaa, hedelmäisen kermaista makua erilaisiin jälkiruokiin.<br /><br />Alkuperämaa Peru.maamahttps://www.blogger.com/profile/03518502297084501897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-6913157316146072992012-02-02T19:07:44.032+02:002012-02-02T19:07:44.032+02:00Maama, minulla on ollut mielessä jo kauan kokeilla...Maama, minulla on ollut mielessä jo kauan kokeilla suklaata itse!!<br />Hiidenuhman blogissakin olen käynyt ihailemassa raakasuklaa kokeiluja. Kiitos kovasti tuosta ohjeesta.<br />Maca jauheen olen jo aiemmin siirtänyt Iherbissä Wish-listalle, mutta lucuma on mulle ihan uusi juttu.<br />Pitää surffailla kun kerkiää.Suvianne Lasanenhttps://www.blogger.com/profile/10003733847773026301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-39709676527831229282012-02-02T16:09:59.170+02:002012-02-02T16:09:59.170+02:00Eikä, pakko kokeilla! Ostin(köh, dyykkasin) juuri ...Eikä, pakko kokeilla! Ostin(köh, dyykkasin) juuri pussin appelsiineja joten nyt tarvitaan enää tuo makeampi osasto :) Tosin löysin vastikään herkullisen raakasuklaan reseptin, joten voisinkin olla äärimmäisen aikaansaava ja tehdä koko herkun ihan omin käsin.<br /><br />Tässä resepti muokattuna(aineita voi vaihdella oman maun mukan):<br /><br />125g kaakaovoita<br />2 rkl kotimaista hunajaa<br />5 rkl raakaa kaakaojauhetta<br />3 rkl lucuma-jauhetta<br />2 rkl maca-jauhetta<br />Ripaus laadukasta suolaa<br />3 tippaa eteeristä minttuöljyä<br /><br />1. Kisko itsesi ylös sohvannurkkakuopasta.<br />2. Mene keittiöön, kaiva kaapista syvä kulho ja aseta se lämpimään vesihauteeseen.<br />3. Lisää kulhoon raastettu kaakaovoi ja anna sen sulaa nestemäiseksi. <br />4. Lisää kulhoon loput ainekset ja sekoita niistä juokseva massa.<br />5. Kaada suklaamassa jääpalamuotteihin.<br />6. Anna suklaan jähmettyä pakastimessa noin 20-30min. Malta! Kärsivällisyys palkitaan.<br />7. Hymyile, sulje silmäsi ja antaudu nautinnolle. <br /><br />:) Njam. Tällä iltanautinnolla pärjännee aamuun asti.maamahttps://www.blogger.com/profile/03518502297084501897noreply@blogger.com