Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Kefiiripiimä


Tämä ohje on jo toipuneille täydessä työssä oleville pikkusienille :)


Kefiirijuoma

Laita 1-2 tl kefiirisieniä n. litran vetoisen lasipurkin pohjalle.
Kaada noin 5dl maitoa päälle.
Ja jätä huoneenlämpöön.
Jos haluat piimästäsi hapollista ja väkevämpää, laita kansi tiiviisti kiinni.
Jos miedompaa jätä kansi vain löyhästi päälle.

Heiluttele välillä purkkia, se nopeuttaa prosessia.

Tarkista 12-24 tunnin kuluttua onko makuusi sopivaa (huoneen lämpö vaikuttaa sienen nopeuteen)
Jos ei ole vielä tarpeeksi piimämäistä anna olla kauemmin.

Siivilöi sienet ja laita kefiiripiimä jääkaappiin jäähtymään.
Pidä kansi tiiviisti kiinni jos haluat piimään happoja.

Kun piimä on kylmää, surauta se sauvasekoittimella pehmeäksi.
Ja nauti!
Karppaajan kannattaa totutella makuun ja antaa sitten kefiirin toimia loppuun asti. Eli kunnes hera jo erottuu maidosta.
Sitten sekoittaa sauvasekoittimella tasaiseksi! (tietenkin ensin poimitaan kefiirit pois)
Sieni syö maitosokeria, joten hiilarit vähenee.


Kefiiriparta :)


Tässä linkki kefiirin hoidosta kun se tulee kotiin
Myytävä kefiiri

8 kommenttia:

  1. Kiitos mukavista jutuista!
    Oma kefiirinini on vasta alkutaipaleella. Saan noin desin päivässä, mutta kaipa se siitä.
    Onko sinulla tietoa, kauanko tuo siivilöity valmis kefiiri säilyy jääkaapissa?

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ja kyllä se kohta tuottaa enemmän!! Kannattaa välillä kasvattaa sienen kokoa kermassa.
    Itselläni on nyt jäljellä vain muutama isompi sieni ja tekevät litran 24 tunnissa??!!
    Ilmeisesti isompi koko on tehokkaampi kuin useampi pientä.

    Yhdellä sivulla oli, että viikon säilyy valmis piimä oikein hyvin.
    Moni jälkikäyttääkin piimää 4-5 päivää ennenkuin juo.
    Eli tekee siitä kuplivaa. Olen itse juonut kolme päivää kansi tiiviisti kiinni ollutta kuplivaa piimää. Ja se on sellainen aamuherätys, että muuta ei tarvitse :D

    Minä luulen, että säilyy reilun viikonkin, koska piimä on elävä. Mutta maku tietenkin muuttuu väkevämmäksi.

    VastaaPoista
  3. Mä olen ihan koukussa:)
    Mulla syntyy uusi kefiiripallura joka yö. Nyt on jo 9, joista tosin kaksi on pikkuruisia, mutta kuitenkin. Muut 7 on isoja ja vaffoja.
    Mulla tulee kurkkupurkillinen, oisko 5dl/ 12 tuntia. Kaverit jo innokkaana odottelee poikasia, kunhan malttaisi luopua....

    -ellin00ra-

    VastaaPoista
  4. :D
    Ai ku nauratti! Ompa kiva kun vauvat lisääntyy!! :)

    VastaaPoista
  5. Hei! Sain viikko sitten kefiirin, joka oli kasvanut kaupan kevytmaidossa. Laitoin lehmanmaitoon kermoineen kaikkineen ja kasvaa todella nopeasti! Maku on pehmea ja hyva :) Maara on lisaantynyt jo puolella tas vkon aikana. Kivoja ohjeita sinulla! Aion kokeilla tuota vesijuttua myos :)

    VastaaPoista
  6. Ompa kiva kuulla!! Pitää tehdä tästä muoti-ilmiö ;)

    VastaaPoista
  7. Hei,sain kefiirin 7.10.2011 ja olen kasvattanut sitä tilamaidossa ja nyt on alkanut tuottaa pikkusieniä.Annan sen nyt muhia huomiseen ja katon täytyykö sitä vielä jatkaa.Mihinkä laitan isommat sienet sitten.Jos pitää maitojauheessa kieritellä niin sitten täytyy ostaa sitä kun en muuten käytä.
    Hyvää syksyä
    pirjo

    VastaaPoista
  8. Anna kaikkien olla samassa. Isot kasvaa entisestään ja saat kefiirin nopeampaa.
    Mutta jos haluat säästää isommat, niin ne voi laittaa maitojauheessa vaikka pakastimeen.
    Minä jaan isoimmat sienet jääkaappiin tekemään kefiiriä. Silloin tulee pehmeää ja ihanaa kefiiriä. Hitaasti, saavat olla monta viikkoa rauhassa. Jääkaappikefiiri on eri makuista kuin huoneenlämmössä tehty :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...