tag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post4059237534325326595..comments2023-12-23T10:22:52.324+02:00Comments on Karppaus ja perhe: Gluteeniton tattari-mantelileipä. Ruisleivän tilalle!!Suvianne Lasanenhttp://www.blogger.com/profile/10003733847773026301noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-75577193578720818562014-02-10T02:22:12.776+02:002014-02-10T02:22:12.776+02:00Kiitos, juuri on nyt käymässä. Raportoin blogissan...Kiitos, juuri on nyt käymässä. Raportoin blogissani sitten tuloksista! http://kaikulifestyle.blogspot.comSirpa Kaajakarihttps://www.blogger.com/profile/16494979115956472754noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-54817801359095996182014-02-01T19:50:04.079+02:002014-02-01T19:50:04.079+02:00Jääkaapissa juuri säilyy viikon tai kaksi hyvänä, ...Jääkaapissa juuri säilyy viikon tai kaksi hyvänä, pakastimessa useamman kuukauden.<br />Pienikin määrä riittää, kunhan antaa taikinan tekeytyä kauemmin.<br />Suvianne Lasanenhttps://www.blogger.com/profile/10003733847773026301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-77477350269530647622014-02-01T19:48:54.821+02:002014-02-01T19:48:54.821+02:00Kiitos kommentista!
Pofiberin voi korvata sokerij...Kiitos kommentista!<br /><br />Pofiberin voi korvata sokerijuurikaskuidulla tai psylliumilla.<br />Juurikaskuitu ihan yks yhteen ja psylliumia puolet määrästä.<br /><br />Mantelijauhon tilalla vois kokeilla kookosjauhoa. Mutta sitä pitää varmaankin laittaa reilusti vähemmän.<br /><br />Suvianne Lasanenhttps://www.blogger.com/profile/10003733847773026301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-2924627270850859262014-01-31T22:25:00.552+02:002014-01-31T22:25:00.552+02:00Kiitos, kokeilen tätä! Olisiko ideoita, mitä laitt...Kiitos, kokeilen tätä! Olisiko ideoita, mitä laittaa perunan tai mantelin sijaan, jos niille on allergioita?Sirpa Kaajakarihttps://www.blogger.com/profile/16494979115956472754noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-13311678584598767312012-09-02T13:43:36.693+03:002012-09-02T13:43:36.693+03:00Sellaista kysyisin, että kuinka usein tuota juurta...Sellaista kysyisin, että kuinka usein tuota juurta pitää käyttää, että se pysyy hyvin "toimivana". entä jos tekee esim .tuplakokoisen taikinan, niin riittäkö sama juurimäärä vai pitääkö sitä jättää edellisestä taikinasta enemmän talteen?pikku-leipurinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-29722762546786936022012-01-09T10:47:20.762+02:002012-01-09T10:47:20.762+02:00:D Minä taas mietin sun sanoja ja päättelin, että ...:D Minä taas mietin sun sanoja ja päättelin, että mun tiinu on aika turha.<br />Ennen se juuri säilytettiin tiinussa. Se kluivasi siihen. Nyt mulla on juuri jääkaapissa...<br />Pitäskö vaan pestä tiinu ja laittaa koristeeksi...<br /><br />Kokeileppa sitä KSANTAANIA tekee rieskaankin mehevyyttä!!<br /><br />Vois toimia paremmin prodejauhonkin kanssa. Ja mantelijauhokin antaa musta vähän pehmeempää rakennetta.<br /><br />Ei karpit laittaa perunahiutaleita sekaan mehevöittään. Pofiber voisi ajaa samaa asiaa..Suvianne Lasanenhttps://www.blogger.com/profile/10003733847773026301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-12996785855839947632012-01-09T09:19:53.865+02:002012-01-09T09:19:53.865+02:00Kiitos taas näistä tiedoista! :)
Kyllä hapatettu ...Kiitos taas näistä tiedoista! :)<br /><br />Kyllä hapatettu tattarileipä tuntuukin olevan täyttävämpää kuin normileipä.<br /><br />Nyt kun tarkemmin ajattelen, niin eilinen rieska taisi olla vähän likilaskuinen, sellainen tiivis. Että tekisköhän se proteiinijauhe sen? Tai sitten laitoin liikaa tattarijauhoja.<br /><br />Tiinu oliskin kiva :)<br /><br />T. TupuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-77830180708503129662012-01-09T07:27:07.886+02:002012-01-09T07:27:07.886+02:00Viljoissa hapattaminen on erityisen tärkeää, koska...Viljoissa hapattaminen on erityisen tärkeää, koska se hajottaa joitakin ihmiselle sopimattomia aineita. <br />Tattari ei ole vilja joten sen takia hapatusta ei tarvita, mutta hapattamalla saat glygeemistä indeksiä alemmas. Siksi minä tykkään hapattaa ja esim. käyttää etikkaa tai sitruunaa ruokiin.<br />Hapan ruoka pitää nälkää kauemmin.<br /><br />Juu ei ole ehkä järkee tehdä tiinussa pientä määrää.. Mutta kun se on, niin käytän ja se pysyy niin hienosti pystyssä, ettei ole uteliaat lapset kaatamassa... :DSuvianne Lasanenhttps://www.blogger.com/profile/10003733847773026301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-80092970996065709832012-01-08T21:54:09.100+02:002012-01-08T21:54:09.100+02:00Lintuleipä, ihana :)
Nyt olen tehnyt myös joka pä...Lintuleipä, ihana :)<br /><br />Nyt olen tehnyt myös joka päivä tuota, ollaan ihan koukussa. Proteiinijauhetta olen laittanut, samanlaista tuli.<br /><br />Tuosta hapattamisesta vielä. Onko se siis terveellisempää hapattamalla tehdä, kuin että tekis muuten tattaririeskaa? Muuttuuko hiilarit?<br /><br />Luulisi olevan vaikeeta tehdä pientä määrää isossa tiinussa? Ihmettelee tiinuton.<br /><br />T. TupuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-135453764831754882012-01-06T20:59:51.284+02:002012-01-06T20:59:51.284+02:00Varmasti voi!!
Meillä oli tänään serkkupoikakin s...Varmasti voi!!<br /><br />Meillä oli tänään serkkupoikakin syömässä ja tykkäsi. Laitan nykyään niin paljon siemeniä päälle, että leipä on saanut nimekseen lintuleipä..<br />Miehen pottuilua siemenille :D<br /><br />Kiva kun tykkäsitte.<br /><br />Mulla on ollu oikeestaan koko ajan uus taikina tiinussa. Teen vaan yhden annoksen kerralla. Tuoreena se on parasta.Suvianne Lasanenhttps://www.blogger.com/profile/10003733847773026301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-68028757012040780862012-01-06T20:39:42.856+02:002012-01-06T20:39:42.856+02:00Mie kans tänään kokeilin leipoa tuota. Oli muutes ...Mie kans tänään kokeilin leipoa tuota. Oli muutes yllättävän hyvää!!!! Haju tosin oli aika... hmmm...omituinen :) Yksi muksuista uskaltautui maistamaan, sanoi et maistuu ihan lanttulaatikolta. Ei tykännyt. Mut me isännän kanssa syötiin! Sitä tuli vaan niin vähän et pitäis joka päivä tehdä uutta tai sitten tehdä suuremmalla annoksella.<br /><br />Mites, voiskohan tuohon laittaa proteiinijauhetta?<br /><br />T. Munanetin TupuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-57487313362200256632011-12-19T18:12:37.285+02:002011-12-19T18:12:37.285+02:00S.J kiitos vinkistä!! Kokeilen tuota sinun resepti...S.J kiitos vinkistä!! Kokeilen tuota sinun reseptiä!! :)Suvianne Lasanenhttps://www.blogger.com/profile/10003733847773026301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-47017010552962280442011-12-19T15:35:03.321+02:002011-12-19T15:35:03.321+02:00Minä teen melkeen joka aamu pannulla tattarimantel...Minä teen melkeen joka aamu pannulla tattarimantelileivän, olen huomannu saman, että tattari pienissä määrin runsaalla rasvalla ei tee nälkää eikä myöskään suolistovaivoja. Toimii hyvänä hiilarilisänä jos haluaa hitusen hiilaritasoaan nostaa. Minä teen (2 hengelle) näin;<br /><br />8 keltuaista<br />1dl vettä<br />nokare voita sulatettuna, 10-20g<br /><br />jauhot:<br />40g tattarijauhoa<br />10g psylliumia<br />15g mantelijauhoa<br />3g leivinjauhoa<br /><br />nuo sekaisin, ja hailealle pannulle (kuumennan ja pudotan ykköselle) voin kanssa paahtumaan. Haalealla siksi ettei pinta ruskistu liikaa, kun saa aika pitkään olla jotta sisältäkin kypsyy. Käännetään. Tulee sellainen pullea "rieska", maistuu naperollekin.<br /><br />Sulla on kiva blogi, käyn täällä aina välillä kurkkimassa :)<br /><br />S.J. karppifoorumiltaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-49576433917013009692011-12-18T09:11:54.199+02:002011-12-18T09:11:54.199+02:00Mammukka, minä testasin tuota taikinalla tukkimist...Mammukka, minä testasin tuota taikinalla tukkimista :D<br />Hyvin toimii!!Suvianne Lasanenhttps://www.blogger.com/profile/10003733847773026301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-65866228669558957172011-12-16T14:55:27.383+02:002011-12-16T14:55:27.383+02:00En kaavi tiinusta taikinoita kovin huolellisesti. ...En kaavi tiinusta taikinoita kovin huolellisesti. Kun taikinanjäänteet kuivuu, juuri säilyy niissä seuraavaan leivontakertaan. Olen pakastanut palan juurta "työtapaturmien" varalta ;)Riikkahttps://www.blogger.com/profile/16756588761454240380noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-57354926008462382652011-12-08T07:47:07.568+02:002011-12-08T07:47:07.568+02:00Tuo katajavesi on mielenkiintoinen!! Kiitoksia!Tuo katajavesi on mielenkiintoinen!! Kiitoksia!Suvianne Lasanenhttps://www.blogger.com/profile/10003733847773026301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-68135393273993500572011-12-06T21:03:11.278+02:002011-12-06T21:03:11.278+02:00Meillä oli ihan uusi taikinatiinu ja se alkuun myö...Meillä oli ihan uusi taikinatiinu ja se alkuun myös vähän vuoti. Mutta raot kyllä tukkiutuvat taikinasta, kun aloittaa leivän valmistuksen. Ja ainakaan meillä taikinaa ei pestä välillä vaan annetaan entisen taikinan kuivua astiaan. Siinä ne raot tukkiutuvat. Entisaikaan ainakin puisia lihansuolausastioita on raikastettu katajavedellä. Kävisi varmaan leipätiinullekin?mammukkahttp://www.sininentupa.blogspot.comnoreply@blogger.com