tag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post954806548003760574..comments2023-12-23T10:22:52.324+02:00Comments on Karppaus ja perhe: Lampaan kotiteurastus ensimmäistä kertaa ja paloitteluSuvianne Lasanenhttp://www.blogger.com/profile/10003733847773026301noreply@blogger.comBlogger30125tag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-62145043258378718862014-03-02T01:52:23.789+02:002014-03-02T01:52:23.789+02:00On sitä hyvä että vekaanitkin lukee lihan paloitte...On sitä hyvä että vekaanitkin lukee lihan paloittelusta ja teurastuksesta! Kiitos sinulle " KotiÄiti" ! Itse lahtaan lihat perheelleni aina kun siihen on ollut mahdollisuus. Tietää aina mitä lihaa suuhun laittaa! GMO vapaata ja hyvän elämän elänyt eläin on kiva muistokin ja lämmittää mieltä syödessä muistot samoin jää talja muistoksi lämmittämään talven iltoja kun istuu takkatulen äärellä lukemassa jotain opettavaa kirjaa! Televisio meni jo muutama vuosi sitten kierrätykseen ... en ole mokomaa nykyajan epäjumalan alttaria kaivannut, radion musiikki riittää hyvin ja netistä löytyy kunnolliset uutisetkin mitä YLE, ei kerro vaan johtajat salaavat totuuden. Oma ruoka niin lihoista kuin kasviksista on elämän A ja O. Luojamme on meille eläimet suonut ravinnoksi! Siunausta sinulle ja perheellesi! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-87991311570721884812014-01-30T15:17:40.255+02:002014-01-30T15:17:40.255+02:00Sori mutta: Hyi hitto! :(Sori mutta: Hyi hitto! :(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-15984848515691244342013-07-05T22:26:35.890+03:002013-07-05T22:26:35.890+03:00Aikas hieoa työtä.
Itse olen teurastanut ja paloit...Aikas hieoa työtä.<br />Itse olen teurastanut ja paloitellut kymmeniä lampaita ilman sen suurempaa koulutusta. Joten mietteesi tuntuivat kovin tutuilta. Onnea jatkoon ja onnittelut kokeilumyönteisestä aatemaailmasta.<br />Jussi Miikkulainennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-36183400260351762402013-02-25T10:00:31.591+02:002013-02-25T10:00:31.591+02:00Tämä on huikean mielenkiintoinen blogi, kiitoksia....Tämä on huikean mielenkiintoinen blogi, kiitoksia. Mun blogissa on hiukan samoja teemoja, mm. lampaan teurastuksesta on juttua. Ja jatkossa enemmänkin lammas- ja kana-aihetta, molempia kuin kasvatellaan harrastusmielessä ja omaksi ruuaksi.<br /><br />http://vastahanka.fiJannehttp://vastahanka.finoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-33893457183307571302012-12-09T07:17:52.225+02:002012-12-09T07:17:52.225+02:00Kiitos kovasti kommentista! MNukava kuulla että jo...Kiitos kovasti kommentista! MNukava kuulla että jotain vinkkiä saitte :)<br />Todella hienoa, että eläimiä teurastetaan kotona. On se ihan eri lähtö kuin jonottaa teurastamossa!<br />Kanoja ehdottomasti ;)Suvianne Lasanenhttps://www.blogger.com/profile/10003733847773026301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-17581301532380745992012-12-08T22:41:07.460+02:002012-12-08T22:41:07.460+02:00Ekat kesälampaamme teurastimme itse tänä syksynä, ...Ekat kesälampaamme teurastimme itse tänä syksynä, ja ohjeesi oli hyvä "henkinen tuki" ennen kuin päätimme itse hommaan ryhtyä. Neljä lammasta meillä oli ja mielestäni suoriuduimme hommasta mieheni kanssa hienosti - taljat odottaa vielä suolassa käsittelyä :) Suuri kiitos siis tekstistäsi, eikä vain tästä, muutenkin blogissa paljon innostavaa. Silloin tällöin lähtee haaveilumopo tosin vähän keulimaan, kun miettii kanoja, ankkoja, vuohia jne... ehkä sitten joskus! Kiitoksia! t. -p-Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-734284755875099512012-11-03T13:35:27.396+02:002012-11-03T13:35:27.396+02:00Aivan upeita ohjeita sinulla! Minulla takana nyt e...Aivan upeita ohjeita sinulla! Minulla takana nyt ensimmäinen kotiteurastus ja tämän lukemisesta oli apua. Meidän lammas nyljettiin tuppeen, ensin peräsuoli irti ja takajalat auki sisältä. Pää irti vasta taljan mukaan. Näin villan sai hyvin pidettyä pois kosketuksista lihan kanssa. Talja pitkällä villalla ja nyt odottaa suolattuna, tarkoitus on pajuparkkia kokeilla siihen.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-19284236808866768642012-02-17T22:18:44.737+02:002012-02-17T22:18:44.737+02:00Mielenkiintoista. Meillä tosin tulee karitsoja nii...Mielenkiintoista. Meillä tosin tulee karitsoja niin paljon että taidetaan viedä kyllä ihan teurastamoon (kanit ja kanat teurastetaan itse). Tällä hetkellä on 13 kantavaa uuhta, syksyllä 20 (nyt 7 on sen verran nuoria että niitä ei annettu pässin vielä astua).Jamihttps://www.blogger.com/profile/09928666135299496030noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-59582450202122899442012-01-05T13:00:06.753+02:002012-01-05T13:00:06.753+02:00Kiitos kommentista!
Olet kyllä oikeassa, että liha...Kiitos kommentista!<br />Olet kyllä oikeassa, että lihaa arvostaa enemmän ja käyttää sen tarkasti! Myös tuo eläimen ja elämän arvostus on hyvä huomio!Suvianne Lasanenhttps://www.blogger.com/profile/10003733847773026301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-79432386726699997792012-01-04T18:44:36.058+02:002012-01-04T18:44:36.058+02:00Mukava juttu tällainen. Itse en kaupan lihoja käyt...Mukava juttu tällainen. Itse en kaupan lihoja käytä ollenkaan vaan saan vanhemmilta hirvenlihaa ja muuta riistaa niin paljon kuin yksinelävä nyt voi käyttäkään. Olen ollut mukana myös teurastuksessa ja metsästyksessä ja aina siihen ruokaan joka on "itse" (en omista metsästyskorttia) hankittu tulee paljon syvempi "side" kuin kaupasta ostettuun eli ei tule heitettyä hukkaan mitään. Kun itse vielä teurastaa (tai minun tapauksessani katsoo vierestä) tietää mistä ja miten liha on päätynyt omalle lautaselle. Myös eläimiä arvostaa enemmän ja elämää ylipäätänsä. <br />Kiitos vielä kerran hienosta blogijutusta.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-73350153464767485322011-12-21T20:06:14.397+02:002011-12-21T20:06:14.397+02:00Tätä olen suunnitellut vuohelle mutta en ole kyllä...Tätä olen suunnitellut vuohelle mutta en ole kyllä vielä raaskinut laittaa pois yhtäkään niistä, liekö raaskinkaan??vaahtopäänhttp://vaahtopaanwarsonic.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-67997716103727432011-12-21T20:06:13.964+02:002011-12-21T20:06:13.964+02:00Tätä olen suunnitellut vuohelle mutta en ole kyllä...Tätä olen suunnitellut vuohelle mutta en ole kyllä vielä raaskinut laittaa pois yhtäkään niistä, liekö raaskinkaan??vaahtopäänhttp://vaahtopaanwarsonic.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-31640718930340537372011-11-23T11:03:44.655+02:002011-11-23T11:03:44.655+02:00Jo on hienoa nähdä tällaista aitoa maalaismeininki...Jo on hienoa nähdä tällaista aitoa maalaismeininkiä. Itsellä ollut kotieläiminä vasta kanoja, mutta haaveissa olisi laajentaa lampaisiin ja pariin possuunkin. Onneksi meilläpäin saa teurastajan helposti paikalle jos ei itsellä sitten kantti kestä, mutta tarkoitus olisi päästä mahdollisimman omavaraiseksi. Pää kylmänä ja kädet vakaana, siitä se lähtee...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-35974353161156226592011-11-19T13:37:48.817+02:002011-11-19T13:37:48.817+02:00Muutaman vuoden kotiteurastuksia hoidellut nainen ...Muutaman vuoden kotiteurastuksia hoidellut nainen nostaa täällä hattua rohkealle ensikertalaiselle..upeaa!<br /><br />Itse nyljen lampaat ensin teuraspukilla mahdollisimman pitkälle ja nostan sitten takajaloistaan roikkumaan. Taljan saa tässä sitten reilulla vetäisyllä irti niskaan asti, kunhan katkoo kiinnikkeet lonkkien ja lapojen luona. Nahka kannattaa siivota heti kuumana, on paljon helpompaa.<br /><br />Hyvää jatkoa !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-33544976092347298502011-11-15T16:04:38.703+02:002011-11-15T16:04:38.703+02:00Hienosti olet onnistunut teurastuksessa ja vuodan ...Hienosti olet onnistunut teurastuksessa ja vuodan irrottamisessa, jos yksi ainoa reikä tuli. Katselin itse viime viikon maanantaina kun ensikertalainen sai melkoisia reikiä vuotaan sitä irrottaessaan.<br /><br />Suolista saa hyviä makkarankuoria ja maistuvat hyviltä padassakin.<br />Vatsalaukkukin on maukasta vaikka ajatus siitä monia yököttääkin.<br />Kivekset ovat myös maultaan ihan ok.<br />Aivoista voi tehdä sylttyä.Tiinahttps://www.blogger.com/profile/16447186088138180635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-39191873550419913662011-11-15T08:46:11.299+02:002011-11-15T08:46:11.299+02:00Vardenji! Haaveina olisi taljat jokaiselle lapsell...Vardenji! Haaveina olisi taljat jokaiselle lapselle :)Suvianne Lasanenhttps://www.blogger.com/profile/10003733847773026301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-5035856089704340962011-11-14T19:19:54.129+02:002011-11-14T19:19:54.129+02:00Aikuisen lampaan teurastuksessa olis mun tietämän ...Aikuisen lampaan teurastuksessa olis mun tietämän mukaan hyvä keritä lammas 3 kk ennen teurastusta parhaan vällytaljan saamiseksi ;) Voin sanoo et lampaannahkavällyissä on ihana nukkua!<br />Mahtava suoritus ja todella opettavainen kuvasarja, uskaltaisinkohan ryhtyä vuohen teuratukseen itse helmikuulla...<br />VardenjiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-22567002474206050832011-11-14T08:10:35.170+02:002011-11-14T08:10:35.170+02:00Kiitoksia kovasti kommenteista!!
Hyvä tietää tuo v...Kiitoksia kovasti kommenteista!!<br />Hyvä tietää tuo verkon nimikin. Kiitoksia :)<br /><br />Minä teurastin eilen tuon ensimmäisen karitsan siskon. Ja nyt meni vielä paremmin. Päivittelen siitä vähän lisää.Suvianne Lasanenhttps://www.blogger.com/profile/10003733847773026301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-74112997383718243732011-11-13T21:57:56.825+02:002011-11-13T21:57:56.825+02:00Mahtava postaus!! Mä olen kuullut tuota "vats...Mahtava postaus!! Mä olen kuullut tuota "vatsapaitaa" kutsuttavan sekä vatsaverkoksi, että mahapaidaksi.Liisahttps://www.blogger.com/profile/05467096133365792355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-71143280674267063772011-11-13T19:56:04.386+02:002011-11-13T19:56:04.386+02:00Wau! Näitä kirjoituksiasi lukiessa mun maatilan os...Wau! Näitä kirjoituksiasi lukiessa mun maatilan ostokuume kasvaa koko ajan :D Kun saisin vaan ukkoni vakuuttumaan asiasta. (Mulla olis jo yks katottunakin...) Ehkä minä jotain lintuja voisin tässäkin kasvattaa kesäajan ja tämän kesän sikakokemus oli sen verran positiivinen, että niitä varmaan tulee jatkossakin. On se vaan niin iso arvo sinänsä, että tietää mistä oma ruoka tulee. Ja että sen on itse saanut kasvattaa.mammukkahttp://www.sininentupa.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-51686878895200118512011-11-13T19:45:36.635+02:002011-11-13T19:45:36.635+02:00Mielenkiintoinen blogi. Innostuin kokeilemaan saip...Mielenkiintoinen blogi. Innostuin kokeilemaan saippuaa ja kukkojen (tai kanojen) teurastaminen ruoaksi kiinnostaisi myös. Täytyy rohkaistua ja antaa niiden tehdä ensi keväänä tipuja. Onhan se niin, että jos pystyy syömään tehobroileria niin pitäisi sen onnistua sitten kotikanojenkin syönti!Maijahttps://www.blogger.com/profile/05066502656396081739noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-44586337831434667832011-11-13T19:06:27.787+02:002011-11-13T19:06:27.787+02:00Hieno homma! Hatunnosto.
Kyllä on hyvä, että jotku...Hieno homma! Hatunnosto.<br />Kyllä on hyvä, että jotkut palaavat juurilleen. Tuo on RUOKAA!_Aatuska_https://www.blogger.com/profile/16962369366472114161noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-84900369045239732152011-11-13T16:12:29.738+02:002011-11-13T16:12:29.738+02:00Oot kyllä reipas :)
Ja liha..nammm nammOot kyllä reipas :)<br />Ja liha..nammm nammAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-76070221138904271542011-11-13T11:43:11.134+02:002011-11-13T11:43:11.134+02:00Kiitos tästä postauksesta, ehdinkin jo odottelemaa...Kiitos tästä postauksesta, ehdinkin jo odottelemaan. Oot niin reipas, hyvä sinä! :) Minun tekisi mieli kokeilla miltä tuntuisi olla pientilallinen (puitteet on, vaatisi vain pientä fiksausta) ja kasvattaa eläimiä omiksi lihan tarpeiksi. Oma laiskuus vaan vähän arveluttaa...nöffelinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2635010833235333040.post-45498999069172829712011-11-13T09:33:15.820+02:002011-11-13T09:33:15.820+02:00Tuo rasvaverkko jonka nimeä kyselit on vatsapaita ...Tuo rasvaverkko jonka nimeä kyselit on vatsapaita eli vatsakalvon muodostama rakenne vatsaontelossa.<br /><br />Mulle tutumpi ihmisen anatomiasta, mutta nisäkkäitähän mekin ollaan. :)sarvishttps://www.blogger.com/profile/12352966489432129174noreply@blogger.com