Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Hyvä piirakkapohja ilman mantelijauhoa, gluteeniton, VHH, melkein paleo

pehmeä ja mehevä, ei liian kookosjauhoinen



Tän reseptin alapuolella on edellinen versio, joka ei kelvannut kaikille ja tämä on kyllä paljon parempi. Kerkesin tehdä toisenkin version, eikä sekään ollut edes julkaisukelpoinen.
Tämä ohje taas on paras kokeilemani.
Melkein kaikissa ohjeissa on mantelijauhoa ja sitä välttelen.


Alkuperäinen löytyi täältä
Sooda ei ole paleota, mutta muuten taitaa täyttää kriteerit.
Alumiiniton sooda ei tee kuitenkaan terveydelle haittaa joten luulisi tätä paleonkin voivan syödä :D



4kpl kananmunaa
1 sitruunan mehu ja kuori
1,2dl kookosmaitoa tai piimää
60g kookosöljyä tai voita tai laardia
2rkl-0,8dl hunajaa
vanilja aromia 
1,2dl kookosjauhoa
1tl soodaa
(1mm suolaa jos rasvasi on suolatonta)


Riko kananmunat sopivaan vispikulhoon ja piimä ja sitruunan mehu ja kuori ja vanilja ja rasva ja hunaja.
Sekoita kuivat aineet keskenään ( Muista aina sekoittaa haarukalla jauho kuohkeaksi ja sitten kauhaiset mitallisen. ) ja lisää hyvin sekoitellen .

Taikina on hyvin löysää, kaada se voideltuun piirakkavuokaan ja paista 175 asteessa 25min
Kiertoilmauunissa minulla oli 150 astetta ja piirakka oli valmis 20 minuutissa.




Lapset täytti jäähtyneen torttupohjan banaaneilla ja kermavaahdolla ja puolukoilla. kermavaahtoa ei makeutettu. Jos vieraana on makeampaan tottuneita, voi hunajaa valutella ohuina viiruina päälle tai käyttää makeampia marjoja.











Alkuperäinen ohje löytyi täältä

1,2dl sulatettua voita
2 kpl munaa
1,8dl kookosjauhoa (sekoita jauho aina kuohkeaksi ennen mittausta)
1mm suolaa
1-3rkl hunajaa

Kuivat aineet sekaisin ja munat ja voi sekaan. Vaivaa palloksi ja painele voideltuun vuokaan kevyesti.
Esipaista 200 asteessa noin 9min ja anna jäähtyä, töytä ja paista uudelleen

Minä en lisännyt hunajaa pohjaan, koska päälle tuli makeita hedelmiä.
Kaikki muut tykkäsivät piirakasta paitsi esikko, maitui liikaa kookosjauholle.
Ehkä hunajaa voisi kokeilla, muuttaako se makua.
Mietin myös, että olisko kookoshiutaleet tässä kivoja, niistä tykkkää kaikki.






Eilisen hedelmäsalaatin jämät ja päällä on myös voikookojauhoseosta





3 kommenttia:

  1. Minusta pohja näyttää erittäinkin paleolta :) Leivinjauheessa saattaa olla alumiinia, mutta soodassa ei. Paleoresepteissä yleisesti käytetään soodaa. Mutta itse kyllä käytän silloin tällöin alumiinitonta leivinjauhettakin, jos resepti sen vaatii. Täytekin menee ihan paleosta, jos käyttää kookoskermaa.

    Itsekin monesti mieluummin käytä kookosjauhoja mantelijauhojen sijasta, mutta lähinnä siksi että mantelit on kalliimpia ;) Tässä yks artikkeli aiheeseen liittyen, jos sua kiinnostaa lueskella! http://www.thepaleomom.com/2013/11/pros-cons-almond-flour-rebuttal-5-reasons-avoid-almond-flour.html

    Ylipäätään pitäisi leipoa makeita vähemmän... mut ku se on niin kiva leipoa JA syödä niitä tuotoksia!!

    Mutta itse asiaan, piirakka näyttää tosi herkulta, ja pitää tämäkin pinnata tulevaisuutta varten! Just ku kirjotin että pitäis leipoa vähemmän. No jos edes rajoittaisi sen kahteen kertaan viikossa... sitten ehtii vielä kokeilemaan eri reseptejäkin.

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvä piirakka tuli tällä, kiitos ohjeesta:)
    Tuoreilla mustikoilla ja kermavaahdolla täytin ja hetkessä katosi parempiin suihin..
    -Anna-Sofia

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...