torstai 3. helmikuuta 2011
Edullista salaattia pöytään, ituja
Minä olen kokeillut soijapapujani itämään nyt monta kertaa!!
Aikaa on tuhlautunut vain niihin. Nyt luovutin ja otin varmat käyttöön :)
Olen varma, että luomusoijapapuni on joko GMOta tai jotain muuta ihmeellistä niissä on.
Olen idättänyt kaiken taiteen sääntöjen mukaisesti, mutta ei ole onnistunut.
Mutta nyt on tulossa linssiä, mung ja aduki papuja yhdessä purkissa ja Alfa alfaa ja sarviapilaa toisessa purkissa.
Sarviapilaa suosittelen! Se on ihanaa!
Sinimailanen ja sarviapila pussit ovat jo pari vuotta vanhoja!!?
Ja yhä itävät mainiosti.
Tykkään iduista tuoreena, joten idätän aina vain vähän kerrallaan.
Esim. 1tl sinimailasta(alfa alfa) ja 1tl sarviapilaa.
ja 1rkl mung papuja ja 1rkl adukipapuja ja 1rkl linssiä.
Vain vihreet lissit itää.
Nämä ovat kiitollisia idätettäviä, takuu onnistujia :)
Meillä idätetään näin:
Ensin hakataan pieniä reikiä kanteen naulan avulla. Vasara olisi kivempi, mutta tähän hätään oli kirves ainut mikä löytyi :)
Meillä on aina kaikki työkalut hukassa...
Siemeniä liotetaan yön yli ja sitten laitetaan kansi päälle ja virutellaan 2-3 kertaa päivässä.
Säilytän tiskikaapissa suu alaspäin, niin turha vesi valuu pois.
HOX!
Osa kansista päästää ruostetta tai jotain ituihin!
Joten kannattaa kääntää valutuksen jälkeen pystyyn!
Onnistuu siten yhtä hyvin!!
Tykkään enemmän kansi tekniikasta, koska kankaat tahtoo ruveta haisemaan, tai ovat muuten vaan ällöjä..
Ja purkit voi sitten viedä kierrätykseen tai pestä vain koneessa kansineen.
Lisää idätyksestä on esim. HuuhHaaPuuHaan sivuilla
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hyvä vinkki tuo rei`itetty kansi. Varsinkin pikkusatseille näppärä!
VastaaPoistaMinä löysin eilen kokonaisia speltin jyviä ja laitoin tulemaan :)
Spelt on kyllä hyvää!!
VastaaPoistaKokeile hunajan kamssa! Nami :)
Idätyksen ikävä iski. Kaupan salaatit tuntuvat ankeilta ja kaipaan vaihtelua. Ja tuo spelt, sitä en ole tullut edes ajatelleeksi! Kiitos.
VastaaPoistaMä kans laitoin sunnuntaina mung-pavut ja alfa alfat itämään. Pavut oli 5 vuotta vanhoja, mutta hyvin itää. Jostain luin, että Kiinassa olis 1000 vuotta vanhat lootuksen siemenet itäneet (liekö totta..?), mutta eipä taida olla niin tarkkoja nuo aikataulut kasvikunnassa :D
VastaaPoistaAila
ps. olen onnistunut pitämään kefiirin elossa. Tykkään tehdä siitä smoothia, jossa on hedelmiä, marjoja, pellavan siemeniä, isoja kokonaisia kaurahiutaleita, mitä milloinkin. Parempaa kuin jugurtti.
Kiitoksia kommenteista!! Mukava kuulla kefiiristäkin.
VastaaPoistaKoneeseeni iski viirus ja se menee huoltoon!!
Joten minua ei varmaan näy vähään aikaan.
:( Pikaista paranemista
VastaaPoistaSoijapavut ja muut ns. isot pavut on vaikeita saada itämään. Helpoimmat ovat ehkä kikherneet ja adukipavut, jotka täytyy kuitenkin kiehauttaa 15 min. Myös vihreät linssit on hyviä, niitä ei tarvitse keittää. Toki voi niistä keittoakin tehdä.
VastaaPoistaIdut on lasten herkkkua.
Sarviapila on superhyvää mutta olen saanut kiellon puoliskoltani olla syömättä, koska kuulemma haisen ihan sarviapilalle sitä syötyäni eikä tykkää.....huomaan kyllä saman tytölläni että päänahka sillä tuoksuu sarviapilalle niitä syötyä, mutta ite pidän siitä!
Ei pidä paikkaansa tuo "Vain vihreet lissit itää." Itse olen kohta puolivuotta idättänyt oikeastaan vain "ruskeita" linssejä, en ole vihreitä vielä kokeillut. Ja hyvin ovat aina itäneet jos haluaa niin saa niihin ihan näkyvää vihreääkin idun päätä esille, jos niidden antaa itää tarpeeksi kauan. :)
VastaaPoistaOmat idätysastiat on usein partajugupurkkeja, kantena sitä raidallista harsomaista tiskirättiä sopiva pala ja se kuminauhalla kiinni. Rätin voi aina halutessaan välillä vaihtaa (itse yleensä kiehautan yhden satsin jälkeen soodavedessä) ja on niin tiheää, ettei siitä esim. alfalfa pääse läpi :)
VastaaPoistaTuo partajugupurkki on varmasti hyvä juttu!
VastaaPoistaMeillä tyttö on kysellytkin itujen perään! Ne on nimittäin ainoat kasvit jotka meillä menestyy. :)