Olen päättänyt, että hernekeitto on sopiva ruoka karppaaja perheeseen. Saa korjata jos olen väärässä! :)
Mies tykkää paksusta keitosta, joten tämä on sen mukaan tehty.
Tätä teki itselläkin mieli :) Voisilmällä söivät ja hyvää oli.
onneksi on työvoimaa perkkaamiseen
Hernekeitto, tuhti sellainen
500g kuivattuja vihreitä herneitä
500g kuivattuja keltaisia herneitä
Liota kylmässä runsaassa vedessä yön yli
750-800g Karjalanpaistilihaa
3l vettä
sellerin varsi
10kpl maustepippuria
10kpl mustapippuria
10kpl kokonaista mausteneilikkaa
1-2tl suolaa
Pilko liha ja
keitä ensin liha mausteiden kanssa noin tunti.
Melkein kannattaa tehdä se pienemmässä kattilassa ja vaihtaa sitten lopulliseen, missä keiton tekee. Lihasta lähtee niin paljon vaahtoa ja se sotkee koko kattilan.
Samalla kun vaihdat kattilaa voit poimia lapsia kiusaavat pippurit ja neilikat pois ja tieten selleri.
Laita sitten lihojen sekaan liotetut herneet ja jatka keittämistä. kun kiehuu laske lämpö alas 2:lle
ja anna kiehua vähintään tunti. Kuitenkin kunnes herneet on pehmeitä. Sammuta sitten levy ja anna hautua ruokailuun asti.
Tämä on hyvä ruoka pakastaa annoksiin. Mutta jos jäähdytät hyvin ja säilöt kylmässä niin säilyy 3-4 päivää hyvin. Lämmität sitten vain annos kerrallaan :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti