Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Kotiviini Pihlajanmarjoista ja Mansikoista

Tämä on hyvin onnistuneen edellisen satsin viiniä.
50/50 mansikkaa ja raparperia
Sen pitää vielä kypsyä 3kk (varmaan!!??)
Käytän tätä marketeissa myytävää käymisainepakkausta, ainakin aloitukseen.

Tässä on noin 4 litraa mansikoita kantoineen ja 2 litraa perattuja pihlajanmarjoja.

Teen nykyään viinini seuraavalla tavalla. Tähän tapaan olen päätyny kokeiltuani eri tekniikoita.
Viimeisin uutuus ja helpotus on Kotikokista nimimerkki Peetulta opittu niksi. Aloitetaan vain 10 litralla vettä!


Kotiviinin valmistus:

Hanki noin 4-5kg hedelmiä tai marjoja
4-6 kiloa sokeria
käymisainepakkaus
käymisastia vesilukolla ja TIIVISTEELLÄ, tarkista, että kannen reiässä on tiiviste!

Aloitus,


Kaada marjat käymisastijaan.
Keitä 10l vettä kiehuvaksi! Kaada vesi marjojen päälle ja 2 kiloa sokeria.
Eli marjat/hedelmät ja 10l vettä + 2kg sokeria
Anna jäähtyä yön yli. Lämpötila ei saa olla yli 24, joten olen täysin lopettanut kyttäämisen ja annan olla rauhassa yön yli.
Lue nyt pakkauksen ohje ja toimi sen mukaan. Eli laita tarvittavat lisäaineet ja hiiva.
Anna käydä noin viikko.
Minun pakkauksessa lisättiin viinimehuun pektolaasia ja erikoisravintosuolaa.
Ja tietenkin hiiva.

Päivitän edistymisen mukaan

Käynnistetty 07.10.09

6 tunnin päästä alkoi poika pulputtamaan :)

14.10
Siivilöi marjat pois viinimehusta. Olisi hyvä pitää marjat pussissa, mutta minulla ei ole sellaista.
Lisää nyt sokeria 2-4kg, liota sokeri veteen. Nosta vesi määrä reiluun 20 litraan.
Ja muista OSTAA sitä!! Minulla ei ollut kuin kilo!!

16.11
Nyt vasta pullotin, mutta maistettiin jo ja on todella hyvää!

5 kommenttia:

  1. Kotiviini harrastus se on minullakin. Juuri tulossa mansikka/ omenaviini. Parin kolmen päivän päästä aloitetaan lappaus, ja pistetään kirkastus.
    Kyllä on mielenkiintoista.
    Hyvä, kun laitoit tänne valmistuksesta.
    Hyvät sivut olet tehnyt!
    T: Peetu1

    VastaaPoista
  2. Kyllä tuolla pään saapi sekaisin :D

    VastaaPoista
  3. Vastustan ehdottomasti pään sekaisin laittamista!! :D

    VastaaPoista
  4. Ite oon kans haaveillu kotiviinien kans värkkäämisestä... Kuis karppia viinistä voi saada? Pitääkö laittaa vähemmän sokeria ja toivoa että hiiva syö hedelmien/marjojen sokeria??

    VastaaPoista
  5. Hei! Kone ollut rikki joten vastaus tulee myöhässä!
    Minusta paras on antaa viinin käydä ihan loppuun. Silloin siitä tulee kuivaa.
    Ominaispainomittarilla näkee myös sen sokerin määrän.
    Mahdollisimman lähelle vain nollaa antaa käydä :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...