Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 22. lokakuuta 2010

Majoneesi itse ja Aioli




Ystäväni huomautti, että majoneesini ei ole helppo! ;)
Joten nyt tulee vielä helpompi versio.

Majoneesiin tarvittavat ainekset tulee olla kaikki saman lämpöisiä. Se estää juoksettumista.
Ja toinen TÄRKEÄ, älä sammuta sauvasekoitinta koko aikana. Anna mennä täysillä loppuun saakka!



Tarvitset,
sauvasekoittimen,
korkea reunaisen astian,
öljyä,
valkoviinietikka,
kananmunan,
suolaa ja pippuria


Mittaa ainekset kulhoon tässä järjestyksessä

öljy 2,5dl
valkoviinietikka 1rkl
kananmuna 1
suolaa ja pippuria (itse laitoin 2mm suolaa ja 5 kierrosta pippuria)

Laske sauvasekoitin kulhon pohjalle ja aloita surruuttelu.
Pidä sauvasekoitin kokoajan täysillä ja kun majoneesia alkaa ilmestyä, nostele sauvaa varovasti ylös alas.
Jatka kunnes öljy on kadonnut majoneesin tieltä.


AIOLI

Tee muuten täysin samallalailla, mutta lisää joko heti alussa valkosipulia tai jälkikäteen.
Itse maistoin jälkikäteen puristimen läpi puristettua valkosipulia kaksi kynttä.
Siitä tuli sellainen mieto ja miellyttävä joka kelpaa lapsillekkin.
Mutta vain oma maku määrää määrän :)

ps. Sitruunamehua voi käyttää etikan tilalta ja heti alussa voi myös lisätä noin tl. sinappia mauksi.

2 kommenttia:

  1. Kauanko majoneesi mahtaa säilyä?

    VastaaPoista
  2. Kastikekirjassani sanotaan, että pari päivää.
    Minä olen kyllä säilönyt jääkaapissa neljä, viis päivää.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...