sunnuntai 12. kesäkuuta 2011
Nokkosesta
Hiidenuhman blogista mantelilättyjen ohjeella tehdyt.
Näitä on syöty jo pariin kertaan.
Olen ollut sairas ja aina sen jälkeen rästihommien kanssa kiireinen, että blogi on unohtunut.
Muutenkin kesällä ei näköjään kiinnosta koneella olla.
Lätyt oli mainioita!
Ensimmäisellä kerralla jauhoin itse kokonaisista manteleista jauhon. Se ei ollut hyvä.
En saanut tarpeeksi hienoksi jauhoa ja vaikutti suutuntumaan ja lätyn paistoonkin.
Eli ihan kaupan jauholla tulee parempi.
Olen joskus katsellut mantelimyllyä, mutta en ole ostanut, koska en tiedä tekeekö se tosiaan yhtä hienoa kuin kaupan jauho????
Jos joku tietää niin kertokaa!
Nokkosia kerään mielellään aurinkoisen päivän tai jakson jälkeen (vähemmän nitriittejä)
Ja niiden ei tarvitse olla niitä ihan pikkasia kevään versoja vaan vähän isommatkin käy.
Laitan kiehuvaan veteen ja annan kiehua kannen alla 5 min.
Ennen odotin kunnes vesi kiehuu ja mittasin siitä ajan. Noin 2min.
Mutta ihan yhtä hyvä on ollut tämäkin.
Kaikkihan ei edes ryöppää.
Minusta ryöppäys vie sellaisen kovan maun pois ja nokkonen muistuttaa enemmän pinaattia ryöppäyksen jälkeen.
Jos pakastelee annoksiin kannattaa punnita ennen ryöppäystä.
Paino moninkertautuu ryöppäyksen jälkeen, joten kun luulet syöväsi 100g nokkosta onkin suurin osa vettä.
Punnitsen kuivana ja sitten jaan yhtäsuuriin osiin.
Tässä ryöpättynä.
Ja tosiaan lättyihin, munakkaisiin, piirakoihin, keittoihin ja kaikkeen mihin pinaattiakin laitetaan.
Tässä lisää tietoa nokkosesta yrttinä Käykää kurkkiin mainio blogi!!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti