Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 22. tammikuuta 2011

Luumujen säilöntää


Kokonaisena pakastetut luumut.
Kotimaiset mummolan pihalla kasvavat luumut ovat todella maukkaita ja aromikkaita. Täysin erillaisia kuin mauttomat kaupan luumut.
MUTTA siemenet!!
Olen joskus keitellyt luumuja ja poiminut tuntitolkulla siemeniä.
Äiti hillottaa siemenineen ja sitten vain sylkykuppi viereen :D
Olen yrittänyt raakana perata, mutta silloin jää liikaa lihaa kiven ympärille.

Ehkä paras on pakastaa kokonaisena ja irroittaa kohmeisista luumuista kivi. Olen irroitellut aina sen verran kuin tarvitsen kerralla.

Ota kohmeinen luumu ja paina veitsellä kantapäästä. Silloin luumu halkeaa kivasti kiven ympäriltä ja kivi on helppo poimia pois.



Erittäin herkullinen jälkkäri tulee kun kuumentaa voita pannulla ja lämmittää kohmeiset luumut.
Ihan vain sen verran, että lämpiävät ja sitten tarjoilee joko kermavaahdon tai kermajogurtin kanssa.



3 kommenttia:

  1. Mummo ja äitivainaa tekivät luumu- sekä kriikunahilloa siten, että keittivät pehmeäksi kivineen, sitten jauhoimme sosemyllyllä, tiedät varmaan niitä "hämähäkkijalkaisia" joissa on eri karkeutta pyöreitä siivilöitä. Kivet jäivät ritilälle. Sokeri sitten soseeseen... tai soseena pakastimeen.
    Tuota kikkaapaa pitää kokeilla, sain nuorisolta luumuja pakkaseen, nopsa herkku.

    VastaaPoista
  2. Toimisikohan tuossa oliivinkivenpoistaja??? Näyttää sen verran pieniltä nuo luumut.

    VastaaPoista
  3. Tuo oliivikivenpoistaja!! Sitä olen miettinyt useasti!!
    Olen vain jättänyt ostamatta, koska ajattelin, että se liha jää kuitenkin tuoreeseen marjaan.
    Mutta tällai kohmeiseen, se voisi olla tosi tehokas!!

    Manna, tuollainen sosemylly olisi kyllä ihana!
    Pitää olla kirppareilla tarkkana!!
    Sitä tarvitsisi moneen.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...