keskiviikko 29. kesäkuuta 2011
Viljaton mysli aamiaiseksi
Päivitän tätä myslijuttua , kun se on ollut meillä niin menestys :)
Mukana on nykyään myös tyrniä,koska Teija vinkkasi tyrnin terveysvaikutuksista :)
Hain Lidlistä edullisia pähkinöitä ja tein uuden satsin isoon kulhoon.
Tässä on mukana myös pistaasi ja saksanpähkinöitä.
Ja kaikki siemenet myös.
Lisäksi luumua.
Olen valituista paloista lukenut luumun hyödyistä luiden kasvuun ja vahvuuteen ja kaikki vielä tykkäävät luumuista. Joten niitä pyrimme syömään sen pari päivässä.
26.6.2011
Todella hyvää ja maukasta! Täyttävää myös!
Kaikki lapset ei tykännyt. Osa ei välitä hasselpähkinöistä ja kurpitsan siemenistä.
Kannattaa rakentaa omista lemppareista tämä.
Keräsin kaapista kaikkia siemeniä ja pähkinöitä mitä löysin.
mm.
pinja, kurpitsa, seesami,auringonkukka
ja hasselpähkinä ja manteli ja suolapähkinöitä. Saksanpähkinä olisi ollut ihanaa.
Kannattaa laittaa pähkinät ja siemenet kokonaisina ja syödessä pureskella hyvin.
Silloin tuntuu kuin olisi syönyt ison aterian koska tässä todellakin on suutuntumaa.
Paavo tykkäsi! Hän onkin ollut karppi jo vauvasta. Eli tottunut siemeniin ja pähkinöihin.
Tein itselle aamaiseksi kermajogurtia ja kermaa, mysliä ja avokadoa.
Pärjäsin kuusi tuntia ennenkuin tuli nälkä!
Kannattaa kokeilla! :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tosi hyvännäköinen mysli. Itse tykkäisin tuosta, kun tykkään pähkinöistä ja siemenistä :)Tulee vain syötyä pähkinät sellaisenaan.
VastaaPoistaLoistava idea mysliin! Kun saan kaupan avokadot kypsiksi, kokeilen samalla lailla pähkinämyslin kanssa. Nam!
VastaaPoistaParasta! Vinkkinä, että kun kurpitsansiemenet paahtaa kuivalla paistinpannulla, ne "poksahtelevat" isommiksi ja maistuvat huomattavasti paremmille tod.näk. lapsenkin suuhun! (Itse tosin paahdan melkein kaikki muutkin pähkinäiset, ehkei ihan parasta ravintoarvojen kannalta mutta herkkua:)
VastaaPoistaKiitoksia kommenteista!
VastaaPoistaKokeilen ehdottomasti tuota paahtamista! Kiitos vinkistä!!
Ihan loistojuttuja sinulla täällä blogissa :) Kiitos myslivinkistä.
VastaaPoistamysliä msyön ja luonnon jukulla.. kyllä kauraa saa olla seassa, rusinat luumut ja pieni määrä pähkinöitä jees.. pähkinöissä on rasvaa..
VastaaPoistakermasta valitsen aina sen kaikkein vähä rasvaisimman..
Aikatherine! Jos vielä käyt tässä ja näet vastaukseni, niin käy ihmeessä ja osta taikka lainaa kirja RUOKAVALLANKUMOUS. Eenfelt on sen kirjoittaja.
VastaaPoistaSiinä kerrotaan kuinka on turhaa ja vanhanaikaista pelätä rasvaa.
Hiilihydraatti on se joka nostaa verensokereita ja aiheuttaa lihomista. Ei rasva.
Ruotsi on jo vallankumouksen rajalla. Ruotsin sydänliitto on jo myöntänyt, että rasvakammolle ei ole tieteellisiä perusteita.
Siksi jätän ennemmin kaurahiutaleet pois ja lisään rasvaa jogurttiin. Ja syön sen kermalla. Koska totuushan on, että rasva on se joka maistuu hyvälle :)