Todella hyvää!! Ja niin nopea tehdä!
Jos on enemmän täytettä, pohja jää vähän kosteaksi. Jos vain jaksaa, niin esipaisto tekisi hyvää.
Taikinaan voi lisätä juustoraastettakin ja sitten esipaistaa noin 5min 200 asteessa.
Sain tämän vinkin karppausfoorumin JuliaT:ltä ja olen iloinen, että kokeilin!!
Tässä on yhden sellaisen kotipitsan kokoisen pitsan ohje
1 kpl kananmuna
0,5dl kermaa
2rkl öljyä
1,5rkl fiber huskia, psylliumkuitua
ripaus suolaa, oreganoa ja basilikaa
Sekoita kaikki sekaisin. Anna hetki vetäytyä ja levitä leivinpaperille lusikalla pohja.
Laita täytteet ja paista 200 asteessa noin 10min.
31.01.2011
Tein tänään kaksinkertaisen, eli pellillisen
Laskin pohjan makrot
100g | 314kcal | 5.3gProt | 1.1gHH | 32.6gR |
309g | 969kcal | 16.5g | 3.3g | 100.6g |
Jos ei ole Psylliumia, voi kokeilla vaikka tätä ohjetta.
Moikka!
VastaaPoistaKokeilin tätä pizzapohjaa ja tuli oikein hyvää! Hieman ehkä löysän oloinen täytteiden alta, mutta reunat olivat mukavan rapsakat. Kiitos ohjeesta!
Silja! Kiitos kommentista.
VastaaPoistaMinullakin on tullut muutama vähän löysempi. Heti jos on enemmän täytettä, pohja jää löysäksi.
Jos vain jaksaa, niin esipaisto olisi varmasti hyvä juttu tässä.
Korjaan vähän ohjetta.
olipa hyvä resepti! kokeilin tänään ja tein 3 kertaisena, tuli tuhti pellillinen, ja yllättäen maistui hyvin nirsolle taaperoisellekin. paistoin muuten melkein puol tuntia täytteitten kanssa niin ei jäänyt kosteaksi. Kiva resepti siitäkin kun karppipitsapohjiin tulee yleensä juustoa ja/tai mantelijauhetta, jolloin täytteet mukaan lukien tulee aikamoinen proteiinipommi! Tähän sai helposti minulle sopivammat makrot vaikka päälle tuli lihaakin. Ukkokin moittinut mun aiempia pitsaviritelmiä raskaiksi. Hyvää sunnuntaipäivää sinne, kiva blogi sulla muutenkin! T. S.J. karppivoorumilta
VastaaPoistaVoi kiitos kommentista!! Ja mukava kun maistui!
VastaaPoistaMinustakin tämä on noepa ja helppo ja "kevyempi"
Pitää ensi kerralla paistaa vain reilumman aikaa,niin ei jää kosteaksi!
Tätä opittää kyll kokeilla! Kiitos sivustostasi!
VastaaPoistaKiitos Minnariitta!!
VastaaPoistatosi hyvin olen onnistunut tuon ohjeen kanssa. annan pohjan vetäytyä rauhassa ja sitten kumoan sen leivinpaperin päälle ja sitten laitan kelmun päälle ja kaulin sopivan kokoiseksi. ja esipaisto on kyllä tosi hyvä,sillä muuten kokonaisuus jää liian kosteaksi.
VastaaPoistaOlipa kiva kuulla! Tuo elmukelmu vinkki on hieno! :)
VastaaPoistaMinäkin esipaistan nykyään aina. On se sillain parempi.
Kermaa ei ollut, käytin sen sijaan maustamatonta jugurttia. Ihan kelpo tuli. Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaMukava kuulla :)
VastaaPoistaTämähän on paljon parempi kuin se mantelijauhojuustopohja(<-hauska sana:).Kuten todettua: ei niin heavyä ja nopea tehdä. Esipaiston vaatii.
VastaaPoistakiitos
Ukkeli!! Kiitos kommentista :)
VastaaPoistaJa mukava kun maistui :)