Hyvin maistui, vaikka osa valitti savulihasta.
Päätin jättää tästälähin savuluut pois. liian moni päkätti niistä :(
Minusta ne antoi ihanan maun!!
Hyväkarpin makkarasoppa
Ainekset
250g valkoisia papuja yön yli liotettuna
600g noin savuluita
3l vettä
2-3 sellerin vartta
10kpl maustepippuria
10kpl mustapippuria
10kpl kokonaista mausteneilikkaa
1,5tl hienoa merisuolaa tai enemmän.
iso lanttu
3-5kpl porkkanaa
pala kaalta
1kpl iso sipuli
400g ukkkopekka makkaraa
Laita pavut savuluiden ja mausteiden kanssa kiehumaan, siis selleri myös.
Anna kiehua 30min. Lisää pilkotut lantut.
Keitä taas 30min.
Tässä vaiheessa jos omistat yhtä nirson miehen, kuin minä, niin perkkaa luista lihat pois ja poimi kaikki epäilyttävä lihoista. Voit poimia sellerin ja pippuritkin pois.
Lisää porkkanat ja pilkottu kaali.
Keitä 15min.
Lisää sipulit ja perattu liha ja makkara. Kiehuta kunnolla ja sammuta levy ja jätä hautumaan kypsäksi.
Lisää voinokare ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti