Tämä oli herkullista!
Alkuperäinen löytyy karppi sivuilta.
200g voita
200g mahdollisimman tummaa suklaata
5kpl munaa, luomu
(1dl makeutusjauhetta, LIDL cologran tai 0,80 sukrinia) en käytä enää
Makeutus riippuu suklaan makeudesta. Kannattaa vähän maistella taikinaa, ettei tule laitettua turhan paljon.
Makeutus riippuu suklaan makeudesta. Kannattaa vähän maistella taikinaa, ettei tule laitettua turhan paljon.
Ota munat huoneen lämpöön mielellään ajoissa!! (juoksettumista ei tapahdu jos ainekset on mahdollisimman samanlämpöiset)
Laita voi ja suklaa kattilaan, sulata hyvin pienellä lämmöllä välillä sekoitellen.
Vispaa sillä aikaa munat ja makeutusaine vaahdoksi.
Valuta sitten sulanut voisuklaaseos ohuena norona vaahtoon vispaten koko ajan.
Minulla oli irtopohjavuoka ja siihen laitoin pohjaan leivinpaperin ja voitelin hyvin vuokan.
Kaadoin vaahdon vuokaan ja paistoin 200 asteessa kiertoilmalla 8min.
Kokeile kakun kypsyyttä heiluttelemalla vuokaa vähän. Jos se hyllyy keskeltä, jatka paistamista.
Voit laittaa leivinpaperinkin päälle jos näyttää lian tummalta.
Paistoaika vaihtelee yllättävän paljon.
Kokeile kakun kypsyyttä heiluttelemalla vuokaa vähän. Jos se hyllyy keskeltä, jatka paistamista.
Voit laittaa leivinpaperinkin päälle jos näyttää lian tummalta.
Paistoaika vaihtelee yllättävän paljon.
Minulla kakku kohosi kamalasti ja sitten lässähti mehukkaaksi suklaalätyksi :)
Jaoin 8 osaan ja tarjosin vieraille kermavaahdon kanssa ja kaikki kehuivat!!
Suklaa ja voi kattilaan
200 asteessa 8min.
Apulaisilla oli muuta tekemistä!
Hammas itkuista Vauvaa kiusattiin kapalolla??
Mutakakku on mun suurin VHH-synti....
VastaaPoistaJuuri eilen tein Lidlin chilisuklaasta ja voe voe, meinas mennä mahaan jo taikinana...
-ellin00ra-
Ihan sama täällä!! Mutta onneksi se on niin hyvää, että lapsille on kelvannut tämä synttärikakuksi!! Saa itsekkin vähän maistella :)
VastaaPoistaTuo chilisuklaa, kokeilen!!!
Tein tänään mutakakkua ekan kerran ja intoilevana aloittelijakarppina jätin makeutusaineen pois :) Ei saanut kehuja. Suklaa oli Lidlin 81%.
VastaaPoista:D Tuttua!!
VastaaPoistaMinäkin olen yhden kakun pilannut.
Pakko siihen on pikkasen laittaa tai käytettävä vaaleampaa suklaata!
ps. ihan blogi sinulla!! Olen itsekkin kovasti joskus ristipistoillut. Suojelusenkeli työ on kesken. Vielä minä sen joskus taas aloitan!!
Kaikista riesoista, joista ihmiskunta kärsii, en tiedä mitään pahempaa kuin huono kielioppi.
VastaaPoista:D
VastaaPoistaVarmaankin :)
Itse kun en huomaa virheitä. Tai oikein keskittymällä osan, mutta keskittyminenkin on siinä ja siinä :D
Luen sujuvasti oikein tekstiä, missä ei ole edes kaikkia kirjaimia ja koulussakin olin hyvin laiska, joten kielioppi jäi oppimatta :)
Mutta ei se minua estä julkaisemasta näitä. En ryömi koloon piiloon ;)
Bear with me ;)
Löytyihän se mutakakun ohje.
VastaaPoistaPitääpä kokeilla!
Terv. Nora12
Ite en oo käyttänyt lisämakeutusta ja hyvää on ollut, kelvannut muillekin, makeammasta tykkääville.
VastaaPoistaSamaa mieltä. Varsinkin kun syö kakun seuraavana päivänä., Maut tasaantuu ja makeus nousee esille.
VastaaPoistaMinä en ymmärrä, mitä tein väärin, kun aikoinani mutakakkua yritin tehdä. Lopputulos oli päältä ihan ok:sti kypsynyt kakku, sisältä litku ja pohja olikin tymäkkää suklaamunakasta... hyi... ei voinut itsekään syödä :D
VastaaPoistaNo höh..
VastaaPoistaMoni kyllä jättää mutakakun sisältä pehmeäksi ja parhainta kakku on seuraavana päivänä.
Voisin kuvitella, että aineet ovat juoksettuneet. Eli ertottuneet ja taikina on siksi ollut epätäsalaatuinen.
Juoksttumisen voi estää, käyttämällä samanlämpöisiä aineksia ja lisäämällä vaahtoon aina ohuena norona ainekset ja vatkata ei saa turhaan. Vain tarpeellinen määrä.
Kokeile rohkeesti uudestaan :)
Tuota ei voinut enää edes sanoa, että sisältä pehmeä :D Se oli tavoite, mutta tulos oli, että se oli ihan litkua se sisäosa :D Mutta pitää vissiin yrittää uudestaan :) Kiitos vinkeistä! :D
VastaaPoista