keskiviikko 17. elokuuta 2011
Karpin muka focaccia-leipä
Todella hyvää! Nyt kelpasi kaikille, kun ei maistunut kookosjauho läpi.
Laita taikina voidellulle uunipannulle ja koristele
Uunista otettuna
Toinen annos ihan vaan seesaminsiemenillä
Ohje yhteen pellilliseen :
2dl mantelijauhetta
1dl kookosjauhoa
2dl bakepro
3rkl psylliumia
2tl leivinjauhetta
Sekoita kuivat aineet keskenään
yksi iso luononjugurtti purkki. Noin 450g
6 isoa munaa
200g sulatettua voita
500g juustoraastetta
Sekoita nämä keskenään ja yhdistä kuiviin aineisiin.
Ja levitä pannulle
Päälle, rosmariinia, oliivia ja sormisuolahiutaleita (minulla ei ollut, joten ripottelin vähän merisuolaa)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mitä on tuo bakepro? Ja mistä ostat?
VastaaPoistaTai millä sen voisi korvata, toisilla jauhoilla?
Hei, se on hienoa leipomuksenparannusainetta :D, mutta todellisuudessa vain haraproteiinia. Joten jos löydät heraproteiinia, niin se passaa. Luulen, että muutkin, esim. munaproteiini.
VastaaPoistaMinulla on tuosta kuva TUOTTEITA välilehdellä.
Tuleekos tuosta ohjeen mukaisesti tehtynä nyt sitte pellillinen vai kaksi?
VastaaPoistaYksi pelti!! Korjaan ohjeeseen!!
VastaaPoistavoi video että olikin hyvää leipää!!
VastaaPoistaIhankun entisaikojen vaalea leipä! ja niin helppo tehdä!!
kiitos kovasti ohjeesta!!
Yes_to_pacon
Hei Kotiäiti!
VastaaPoistaOlen vähän tumpelo leipoja, joten joudunkin kysymään lisätarkennuksena että missä asteissa ja kuinka kauan tuota leipää paistetaan? Muille leipojille tämä voi ehkä olla selvä homma (kun sitä ei ohjeessa mainita), mutta minulle ei. :) 200 astetta?
Sitten kysyisin ihan mielenkiinnosta tuosta kookosjauhosta. Miksi sitä tarvitaan? Ts. eroaako se käyttöominaisuuksiltaan vaikkapa soijajauhosta? Tai voisiko leipään yhtä hyvin laittaa 3 dl mantelijauhetta?
Kiitos paljon jos jaksat vastata!
Tervehys!
VastaaPoistaTuossa ei tainnu siksi olla paistojuttuja, kun paistelin kaikkea muutakin ja työnsin vain uuniin :-)
Mutta jos nyt paistaisin, niin laittasin sen 200 ja kellon soimaan 10 kohdalle ja tarkistaisin värin ja ehkä laittaisin leivinpaperin päälle ja paistaisin 10 min lisää. Minusta se aika on noin 20 min. Mutta ei saa päästää palamaan reunoilta.
Soijajauho kävis varmasti ok kookoksen tilalta. Foorumilla vain siitä puhutaan käsiteltynä teknosoijana, niin kookosjauho on siten luonnollisempi. Siinä ei ole myrkkyjä mitä pitää käsitellä pois. Iherbistä olen ostanut ja pussilla pärjää aika kauan.
Pelkkä mantelijauhokin käy, mutta leivästä tulee vetisempi. Joten sillon olis hyvä lisätä psylliumia taikka sokerijuurikaskuitua.
Toivottavasti jelppas :-)
Kiitos paljon! Tilasin itsekin kookosjauhoa Iherbistä ja yritän vielä opetella käyttämään sitä. Sitäkö siis suositaan soijajauhon ohi nimenomaan puhtautensa takia...? Mä en ole oikein vielä ymmärtänyt tuota miksi jotkut pitää soijatuotteita pahiksina... :P
VastaaPoistaHei!
VastaaPoistaSopisiko bakepron tilalle fibrex?