Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 4. lokakuuta 2011

Sacherkakku karpimmin




Laitoin Aamutähden tekemän kakun ensimmäiseksi, kun se on niin kaunis!!
Siinä on kuorrutteena tämä:

Kuorrutevinkki vanhasta keittokirjasta:
1 levy (170g) taloussuklaata
50g voita
1dl kuohukermaa
Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa. Lisää joukkoon kerma. Sekoita tasaiseksi.
Tuon kuorrutteen täytyy antaa jäähtyä ennen kuorrutusta, muuten se valuu pois kakun päältä.
Välissä mustaherukkaa ja kermavaahto-mascarpone-seosta, kaikki makeutettu stevialla., suklaana koko kakussa lidlin 74% Bellaroma. :)
Kiitos Aamutähdelle upeasta kakusta!!


Tässä meidän tekemä :)

 150g tummaa suklaata
150g voita
5kpl kananmunia
0,5dl kookosjauhoa
2dl mantelijauhoa
1tl leivinjauhetta
 vaniljaesanssia
 1g steviaa

Täytteeseen aprikoosisosetta ja kuorrutukseen tummaa suklaata 125-150g + kökkö voita

Sulata suklaa ja voi pienellä lämmöllä kattilassa.
Vatkaa keltuaiset paksuksi vaahdoksi stevian kanssa
ja lisää siihen jauhoja ja suklaa-voiseosta vuorotellen ja varovaisesti.
 Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi esanssin kanssa ja lisää viimeisenä varovasti valkuaiset seokseen

 Jauhota hyvin voideltu vuoka vaikka pähkinä taikka mantelijauheella.
Ja paista kakkua uunissa 175 asteessa noin tunnin.

Jäähtyneenä halkaise ja lisää täytteeksi sössättyjä aprikooseja.
Ja lopuksi kuorruta sulatetulla suklaalla. Sulatin vain voin kattilassa pienellä lämmöllä ja lisäsin suklaan palat sulamaan.



Suklaasta, jos tarjoilet vieraille, tee taloussuklaasta. Itselle voi kokeilla tummemmastakin. Alkuperäiseen ohjeeseen tulee kuitenkin reilusti sokeria, siksi taloussuklaa voi olla varmempi aloitus. Taikka sellaiset miedot 70% kuten esim. fatzerin thin dark. Minusta se on leipomuksissa miedompi kuin esim Maraboun 70%

Sain mainion vinkin kuorutteeseen kommenteihin! Kiitos!
Tätä pitää kokeilla johonkin... Suklaa vaan on niin ihanaa :)
Anonyymi kirjoitti...
Kuorrutevinkki vanhasta keittokirjasta:
1 levy (170g) taloussuklaata
50g voita
1dl kuohukermaa
Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa. Lisää joukkoon kerma. Sekoita tasaiseksi.
Tuon kuorrutteen täytyy antaa jäähtyä ennen kuorrutusta, muuten se valuu pois kakun päältä.

Keltuaisvaahtoon mantelijauhetta

Valmis kakkupohja



Ja säilykeaprikoosit muusina väliin



Lidlistä. Butter vanilja on ihanaa!!






Ja nyt jo se kiusaaminen alkaa! Kohta lentää tiskit lattialle!!



5 kommenttia:

  1. Tätä Saherkakkua täytyy kokeilla. Sinulla on hyvät apulaiset keittiössä, varsinkin tiskikoneen täyttämisessä vai onko se tyhjentämistä?

    VastaaPoista
  2. Kuorrutevinkki vanhasta keittokirjasta:
    1 levy (170g) taloussuklaata
    50g voita
    1dl kuohukermaa
    Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa. Lisää joukkoon kerma. Sekoita tasaiseksi.
    Tuon kuorrutteen täytyy antaa jäähtyä ennen kuorrutusta, muuten se valuu pois kakun päältä.

    VastaaPoista
  3. Ah, kuulostaa makeelta...poikaseni varmasti ilahtuu, kun kokeilen tätä :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos ohjeesta! Tätä on ihan pakko kokeilla jossain vaiheessa :)
    Ihana apulainen tiskikoneen kimpussa ;)

    VastaaPoista
  5. Kiitoksia kommenteista!!

    Anonyymi! Todella hieno kuorutevinkki! Laitan sen tuohon juttuun. Kiitos!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...