Siinä on kuorrutteena tämä:
- Kuorrutevinkki vanhasta keittokirjasta:
1 levy (170g) taloussuklaata
50g voita
1dl kuohukermaa
Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa. Lisää joukkoon kerma. Sekoita tasaiseksi.
Tuon kuorrutteen täytyy antaa jäähtyä ennen kuorrutusta, muuten se valuu pois kakun päältä.
Kiitos Aamutähdelle upeasta kakusta!!
Tässä meidän tekemä :) |
150g tummaa suklaata
150g voita
5kpl kananmunia
0,5dl kookosjauhoa
2dl mantelijauhoa
1tl leivinjauhetta
vaniljaesanssia
1g steviaa
Täytteeseen aprikoosisosetta ja kuorrutukseen tummaa suklaata 125-150g + kökkö voita
Sulata suklaa ja voi pienellä lämmöllä kattilassa.
Vatkaa keltuaiset paksuksi vaahdoksi stevian kanssa
ja lisää siihen jauhoja ja suklaa-voiseosta vuorotellen ja varovaisesti.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi esanssin kanssa ja lisää viimeisenä varovasti valkuaiset seokseen
Jauhota hyvin voideltu vuoka vaikka pähkinä taikka mantelijauheella.
Ja paista kakkua uunissa 175 asteessa noin tunnin.
Jäähtyneenä halkaise ja lisää täytteeksi sössättyjä aprikooseja.
Ja lopuksi kuorruta sulatetulla suklaalla. Sulatin vain voin kattilassa pienellä lämmöllä ja lisäsin suklaan palat sulamaan.
Suklaasta, jos tarjoilet vieraille, tee taloussuklaasta. Itselle voi kokeilla tummemmastakin. Alkuperäiseen ohjeeseen tulee kuitenkin reilusti sokeria, siksi taloussuklaa voi olla varmempi aloitus. Taikka sellaiset miedot 70% kuten esim. fatzerin thin dark. Minusta se on leipomuksissa miedompi kuin esim Maraboun 70%
Sain mainion vinkin kuorutteeseen kommenteihin! Kiitos!
Tätä pitää kokeilla johonkin... Suklaa vaan on niin ihanaa :)
- Kuorrutevinkki vanhasta keittokirjasta:
1 levy (170g) taloussuklaata
50g voita
1dl kuohukermaa
Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa. Lisää joukkoon kerma. Sekoita tasaiseksi.
Tuon kuorrutteen täytyy antaa jäähtyä ennen kuorrutusta, muuten se valuu pois kakun päältä.
Keltuaisvaahtoon mantelijauhetta |
Valmis kakkupohja |
Ja säilykeaprikoosit muusina väliin |
Lidlistä. Butter vanilja on ihanaa!! |
Ja nyt jo se kiusaaminen alkaa! Kohta lentää tiskit lattialle!! |
Tätä Saherkakkua täytyy kokeilla. Sinulla on hyvät apulaiset keittiössä, varsinkin tiskikoneen täyttämisessä vai onko se tyhjentämistä?
VastaaPoistaKuorrutevinkki vanhasta keittokirjasta:
VastaaPoista1 levy (170g) taloussuklaata
50g voita
1dl kuohukermaa
Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa. Lisää joukkoon kerma. Sekoita tasaiseksi.
Tuon kuorrutteen täytyy antaa jäähtyä ennen kuorrutusta, muuten se valuu pois kakun päältä.
Ah, kuulostaa makeelta...poikaseni varmasti ilahtuu, kun kokeilen tätä :)
VastaaPoistaKiitos ohjeesta! Tätä on ihan pakko kokeilla jossain vaiheessa :)
VastaaPoistaIhana apulainen tiskikoneen kimpussa ;)
Kiitoksia kommenteista!!
VastaaPoistaAnonyymi! Todella hieno kuorutevinkki! Laitan sen tuohon juttuun. Kiitos!