maksaa ja puolukkahyytelöä |
Maksa viipaloidaan ja paistetaan nopeasti voissa.
Kuumenna voi kunnes se ei sihise enää ja laita maksaviipaleet pannulle. Anna levyn olla kuumalla. Paista 30-60s ja nosta viipaleet pois pannusta.
Minä laskin 40 s ja sitten poistin viipaleet. Paistinrasva käytetään sitten kastikkeeseen. Minulla ei ollut madeiraa eikä muutakaan. Ei edes omenamehua.. Joten söimme puolukkahyytelön kanssa.
Maksa oli pehmeää, mietoa ja maukasta. Mutta minulla menee oikeastaan hukkaan :(
En ole niin maksan ystävä, että osaisin arvostaa tätä tarpeeksi.
Olen niin juntti, että säästän seuraavat maksat ja teen maksalaatikkoa, kun niitä on tarpeeksi :D
Maksa menee nopeasti pilalle joten sitä ei voi säilöä kauaa. Tarkista pakettien päivämäärät ja osta tuoretta ja aukaistu paketti säilyy vain pari päivää.
Minä säilöin näitä jääkaapissa vesilasissa. Ensimmäinen ankka teurastettiin kolme päivää sitten.
Nopea kuumennus kuumalla pannulla on paras ja tietenkin keskeltä saisi olla vähän vaalean punainenkin. Siten säilyisi parhaiten vitamiinit.
Nyt olen kokeillut maksan.
Vielä olisi monta sisäelintä jäljellä. Ja kaikkia muita kohtaan minulla on hirmuisia ennakkoluuloja!?
Mutta pitää olla rohkea :D
Hyviä reseptejä otetaan vastaan!
Ja jos jollain on hyväksi koettu kastike maksalle, niin se kiinnostaisi kovasti.
Kolmen ankan maksat |
Minulla on perinteisen ja yksinkertaisen maksakastikkeen ohje tuolla Se ei todellakaan tarvitse vehnäjauhoja suurukseksi, ja toki sen voi syödä minkä kanssa tahansa, ei mitenkään siis vaadi perunamuussia kaverikseen. Puolukkaa kyllä suosittelen kaveriksi ;)
VastaaPoistaKiitos!! Minä taidan kokeilla ihan kastikkeen kanssa ensi kerralla. Kerma varmasti taittaa makua ja lapsetkin voisi tykätä!?
VastaaPoistaMeillä melkein kaikki lapset syö karpin maksakastiketta: maksaa, mausteita, voita ja kermaa. Helppoa ja hyvää. Ei tarvita jauhoja jatkeeksi.
VastaaPoista