Vaikka evääksi? |
Tässä on ensimmäinen skottimuna resepti, skottimunat kabanossista .
Tällä kertaa tein Aito Korpelan siskonmakkarasta 400g ja tuli paljon parempaa! Ei ollut liian suolaista.
Puristelin suolesta siskonmakkarataikinan kulhoon ja sekoittelin tasaiseksi. En lisännyt mitään, mutta aikuiseen makuun lisäisin chiliä. Paprika olisi voinut olla ihan kiva lastenkin muniin.
Muut tarvikkeet,
soija/kookosjauhoa
keitettyjä munia
pähkinäjauhetta
voisulaa + valkosipulia
Keitettyjä munia pyöritellään jauhoissa ja sen jälkeen pyöritellään makkarataikina ympärille. Siskonmakkara taikina oli helppoa käsitellä ja kun kastoin kädet kylmässä vedessä, onnistuin helposti päällystämään munat taikinalla.
Tämän jälkeen voitelin valkosipulivoisulalla pullat ja pyörittelin maapähkinäjauhoissa.
Laita reilusti taikinaa. Se kutistuu uunissa ja repeilee muuten. |
400g paketti oli meille liian pieni. Jouduin pihtaileen taikinassa jotta sain edes jokaiselle yhden.
Vain ensimmäinen muna paistui oikein kauniiksi, koska siihen tuli eniten taikinaa.
Eli sain 6 munaa juuri ja juuri.
Mutta onneksi tämä on aika täyttävää ja munien kanssa tarjotaan tuhtia salaattia. Vaikka coleslawia.
Heh, olipa hauska löytää skottimunien resepti jonkun toisenkin sivuilta :D Tuo herkkupallo oli itselleni ihan uusi tuttavuus kun muutin Englantiin, enkä oikein osaa sanoa juuta enkä jaata. Onhan se aikamoinen köntti :D Ehdotin porukoille, että oltaisiin tehty niitä kotona kun olin Suomessa joululomalla, mutta kuvan nähtyään innostus vähän lopahti ;) Valmispakkausversiot eivät kyllä vie kieltä mennessään, pikemminki saavat yökkimään...
VastaaPoistaAiniin; Laitoin sinulle Blog-Awardin blogissani, joten käyppäs nappaamassa se sieltä ja toteuta mikäli kiinnostusta riittää =)
Kun tein ekaa kertaa, olin varma ettei lapset syö.
VastaaPoistaMutta he rakastaa tätä :)
Mutta etikkamunat??? Ne on yhä kokeilematta :D