maanantai 18. heinäkuuta 2011
Andreas Eenfeldtin Oopsiet rullalla
Huippu hyvää!
Levitin taikinan pellille levyksi ja paistoin uunissa.
Tämän voi täyttää lemppareillaan.
Meillä oli vuohenjuustoa, juustoraastetta ja jauhelihakastiketta
Rullaus ja tarjoilu
Paapo tykkäsi taas hirveesti.
Yksi natkutti vuohenjuustosta, mutta söi silti.
Loput tykkäs vaikka pyysivät seuraavalla kerralla muuta juustoa.
Minua harmittaa ja ärsyttää, kun eivät millään totu ja opi tykkäämään vuohenjuustosta.
Oopsiet
3kpl munaa
100g tuorejuustoa
hippunen suolaa
1/2rkl fiber huskia, eli psylliumia
1tl leivinjauhetta
Erottele munat ja vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi suolan kanssa.
Sekoita keltuaisiin juusto ja siivilän läpi ripotellen fiber husk (limppiintyy helposti)
Sekoittele hyvin ja yhdistä sitten valkuaisiin.
Sekoita varovasti käännellen.
Tätä vaihetta ei tarvitse jännittää.
Jos olet liian raju, niin taikina ei kohoa uunissa. Ei sen kummempaa. Ihan syötävää tulee kuitenkin :)
paista 150 astetta noin 25min
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hei tässähän onkin hyvä idea. Täytyypä laittaa testiin. :)
VastaaPoistaNäyttää ja kuulostaa todella hyvältä! Oopsiet olen kuullut karppaus-sivustolta, mutta on Andreas Eenfeldt niiden kehittelijä?
VastaaPoistaKiitos Maria!
VastaaPoistaHiidenuhma, ei ne ole Andreaksen kehittämiä. Hän on lisännyt siihen fiber huskia.
Minusta ne on tästä blogista alunperin, mutta voin olla väärässä
http://livinlavidalocarb.blogspot.com/2008/03/cleochatras-amazing-low-carb-oopsie.html
Mä oon oopsseja tehnyt ennekin, mutta aina ne on syöty kermavaahdon ja marjojen kanssa ;) Täytyypäs kokeilla suolaistakin joskus...
VastaaPoistaMäkin olen vuohenjuustoa vastaan, se maistuu navetalta, tarkemmin sanoen niiltä märiltä ja likasilta heiniltä siellä navetan lattialla. :D
VastaaPoista:D
VastaaPoistaMeillä on joskus ollut vuohia ja Pukin nimi oli Rokkabili. Mieheni sanoo vuohenjuustosta aina, että maistuu samalle kuin Rokkabilin perskarvat haisi!! :D :D
Että kyllähän siinä on oma pikantti makunsa!
Senni, me taas ei makean kanssa ole taidettu edes kokeilla!!
VastaaPoistaTästäpä hyvää mökkiruokaa helpolla!
VastaaPoistaHei, jos sulla vielä on tarve siihen Atkinsin kirjaan, mulla on vuoden -76 versio. Se on hänen kirjoittamansa.
Löysin sen mökkiaitan laatikoista. Voin laittaa sen tulemaan postissa sulle, mä en sitä tartte.
laita ositteesi, jos huolit; Horvelo59@gmail.com
t. Manna
Osallistun vielä juustokeskusteluun: rakastan juustoja pl. niitä joissa homekarvat ovat pitkiä ja heiluvat hennosti ilmavirrassa, vuohenjuusto on mahtavan hyvää! Kotiäiti, sinun vuohenjuusto, jauhelihakastike ja juustoraaste -yhdistelmä kuulostaa ihanalta.
VastaaPoistaNäyttääpä hyvältä!! :) Itse ajattelin tänään kokeilla jauhottomia nokkos/pinaattilettuja, joihin tuli sellainen rahkapohja, mutta samantyylinen resepti kuin tämä! Ohjeen löysin karppaus infosta.
VastaaPoistaHaluan vuohenjuustokeskusteluun sanoa, että _taivaallista_ . Olen aina rakastanut vuohenjuustoa, koska siinä on niin jännittävä ja erikoinen maku. Taitaa olla niin, että sitä joko vihaa tai rakastaa. Vuohenjuusto ei voi olla "Ihan ok" :D
Kiitoksia kommenteista!!
VastaaPoistaTuo vuohenjuusto todellakin jakaa ihmiset :)
Ja sitä tosiaan joko vihaa tai rakastaa!! :D
Mutta kaikkeni teen, että saan nuo ipanat tottumaan! Homejuustosta jo kaikki tykkää! Joten toivoa on.
Nyt kyllä vesi herahti kielelle. Tätä reseptiä on pakko kokeilla. Paitsi mulle ei oo tollasta fiber huskia... ehkä tätä voi vähän soveltaa. Vuohenjuusto on muuten taivaallinen herkku. Se olisi jo yksi todella hyvä syy hankkia oma vuohi.
VastaaPoistaHei Sarppa!
VastaaPoistaSen fiber huskin voi jättää pois.
Mutta jos se kiinnostaa, niin Iherbistä saa edullisesti :)