perjantai 20. toukokuuta 2011
Munakastiketta ja parsaa
Valkoista parsaa ja munakastiketta ja ribsejä. Oikea juhla ateria meidän perheessä :)
Hiidenuhman blogista bongasin tällaisen taivaallisen reseptin!! Munakastike
Parasta tässä on se, että muna käytetään kokonaan!! Ja tieten maku :)
Minä muokkasin hieman ohjetta.
MUNAKASTIKE
6 maalaismunaa (ovat vähän pienempiä)
puolikkaan sitruunan mehu
ripaus cayennepippuria
voita 50g
Laita pannulle voi ja lämpiämään pienelle. Minulla 6/9
Sekoita sillä aikaa munat sitruunamehu ja pippuri sekaisin.
Kun voi on sulanut lisää munaseos hyvin vispaten.
Vispaile kokoajan.
Minulla meni välillä hermot ja käytin levyä ihan täysilläkin.
Kun kastike alkaa paksuuntua, ole tarkkana. Laske lämpöä vaikka alemmaksi.
Jos näkyy yhtään kokkaretta ota pannu levyltä hetkeksi. Sekoittele kokoajan.
Kastike on valmis kun se on paksua ja pehmeää ja maistuu hyvälle!
Hiidenuhman blogissa on ohje vesihauteessa tehdylle kastikkeelle!
Valkoinen parsa pitää kuoria.
Minusta sen kuoriminen on helpompaa kypsänä.
Itse tykkään enemmän vihreästä parsasta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ai vitsi, nyt tuli nälkä!
VastaaPoista:D
VastaaPoistaKiitos!! :)
Moi! Tein eka kertaa karpin voileviä, näytti aika löysältä jääkaappiin menessä, mutta hyväähän siitä tuli. Ricotta, viili ja jugu menossa kokeiluun. Viilistä tulee mummola ja lapsuus mieleen. Mukava blogi siulla, käyn aina kurkkimassa. Selmasofia
VastaaPoistaHei Selmasofia ja kiitos kommentista!!
VastaaPoistaMukava kulla että olet jaksanut jotain kokeilla! Ja tykännyt :)
Heippa!
VastaaPoistaTätä sinun versiota täytyy kokeilla. Teit reseptistä helpomman :)
Terkuin Hiidenuhma
ps. Olen suunnitellut macaronien valmistusta ylijäävistä valkuaisista hollandaisekastikkeen ym. vastaavien kastikkeiden kohdalla - saa nähdä kuinka tämän maman käy ;)
Oikea juhla-ateria onkin, slurp! Ihan vesi tuli kielelle. :) Pääsee kokeiluun täälläkin.
VastaaPoistaTein eilinen evääksi pizzzan tuolla fiberhuskipohjalla. Aika skeptisesti suhtauduin :). Fiberhuski oli vähissä, Iherbin pakettia odottelen, ripautin lisäksi vähän leseitä ja tattarijauhoja. Aika epämääräisen näköinen, pieni limainen klöntti siitä tuli, mutta yllätys, yllätys, parempi miusta kuin vyötärönmetsästäjän pohja. Lämmitin töissä vielä pizzauunissa, jolloin pohja rapeutui. Uusi suosikkini, luulisin lapsillekin uppoavan, jos eivät näe "taikinaa" raakana. Selmis
VastaaPoistaKiitoksia kommenteista!!
VastaaPoistaJa olipa kiva kuulla, että fiberhusk pohja onnistui!
Olin kyllä itsekkin hyvin ennakkoluuloinen siitä :D :D