Minä tein lampaasta en siasta tällä kertaa |
Minä tein lampaan kahdesta potkasta tämän ruuan.
Potka on sellainen hyvä haudutusliha ja tähän mainio!
************
Resepti:
Lihan keittäminen,
rasvaista lihaa, lapaa, keittolihaa, uunilihaa, rintaa, potkaa, kasleria, mielellään luilla
liemeen kaikkia kasviksia, mitä jääkaapista löytyy ja lihaliemeen voi käyttää
noin kilo lihaa
selleriä, sipulia, valkosipulia, juureksia, mausteita, neilikkaa pippureita jne.
Laita kattilaan kylmää vettä ja lihat.
Kiehauta kiehuvaksi ja kuori vaahto pois. Anna vielä hetki kiehua ja kuori uudelleen.
Tämän jälkeen lisää kasvikset ja mausteet
Anna kiehua kunnes liha irtoaa luista. Noin 3 tuntia.
Nosta lihat pois ja siivilöi liemi talteen.
Minä pakastan noin 4dl annoksissa hillopurkeissa.
Perkkaa lihat luista
Kastike,
voita 20g
2kpl sipulia
5kpl valkosipulin kynttä
2tlk tomaattimurskaa
2rkl soijakastiketta
vähän chiliä
(suolaa)
Kuullota sipulit ja chili voissa lisää tomaattimurskat. Mausta soijalla. Anna kiehua hiljalleen kokoon. Keittele vähintään 20 minuuttia. Pitkä haudutus vain parantaa makua.
Lisää sitten lihat ja kuumenna ja mausta tarvittaessa suolalla.
Paranee vain uudelleen lämmityksessä, joten voi tehdä etukäteen!!
Vielä ei suuhun asti mene. Tippuu juuri ennen huulia |
Yrityksiä noin 5 kunnes taas sormet käyttöön! |
Kotitöihin on opittava!! |
Lukutaito on ihanaa!!! |
Laitoin kalorilaskurin resepteihin Pulled pork nimellä.
100g sisältää noin
133kcal, prot. 10g, HH 3g, rasva 9g
Kasviksilla kannattaisi syödä ja tehdä vaikka oopsiet särpimeksi
Lasten ruokailukuvat ovat aivan ihania <3
VastaaPoistaMinunkin on pitänyt kokeilla pulled pork/lamm. Näyttää aivan ihanalta kuten myös nuorimmaisesi :)
VastaaPoistaOnko sinipukuinen poika vanhin lapsesi? Pitkalta pojalta nayttaa :)
VastaaPoistaTerveisia Saksasta,
toivoo eras Ulkomaankarppi, josta tuskin olisi maatilan emannaksi mutta ihastuksella ja mielenkiinnolla seuraa elamaanne!
Kiitoskia kommentista! :)
VastaaPoistaPoika kasvaa nyt +1 käyrällä. Joten ei lyhyimmästä päästä.
Mutta luokalla on paljon heittoa. On paljon lyhyempiä ja pitempiäkin!!
Monia ei uskoisi saman ikäiseksi!
Hassua. Mä tein just viikonloppuna possun uunilihasta vähän samantyyppistä. Tosin hauduttelin sitä yön yli uunissa 100 asteessa mausteliemen kanssa. Aamulla perkasin nahkan ja luut ja keittelin sitten kastikkeen siitä. Törkeen hyvää. Lapset ei kyllä oikein välittäny.
VastaaPoista