Yllättävän täyttävää |
Karppilassa Els ja moni muu, varsinkin paleoruokavaliolla olevaa syö luulientä keltuaisilla.
Minulla on kieltämättä ollut siihen ennakkoluuloja. Olen ajatellut, että vain laihat ja kurtut pärjää liemellä :D
Ilmassa hieman kateutta laihoja kohtaan ;)
Mutta nyt olen syönyt kahtena aamuna aamiaiseksi ko. soppaa.
Ja hyvää on ollut.
Eilen ilman kylkisiivuja ja tänään kylkisiivuilla. Huomenna ehkä juustoraasteella.
Keitto pitää nälkää kauan.
Luu/lihalientä sopiva määrä, minulla 3dl.
Tässä yksi ohje
Tässä paahtamalla tehty (paras maku)
Sitten tarvitset keltuaisia.
Tämän voisi tehdä koko kananmunallakin. Tehdä uppomunia. Silloin keittoon tulee vain liian vähän rasvaa.
Ja lisätty rasva ei ole sama asia. Siksi minäkin päädyin pelkkiin keltuaisiin.
Kiehauta liemi ja lisää keltuaiset ja nosta kasari liedeltä.
Kaada lautaselle ja lisää yrttejä mielen mukaan. Suolaa jos liemisi on suolatonta.
Itse maustan tilkalla omenaetikkaa, vain koska tykkään :)
Siis onko tarkoitus syödä keltuaiset raakana? :O
VastaaPoista:D Niin joo! En edes maininnut erikseen kun se on minulle niin selvää.
VastaaPoistaElikkäs jos keltuaisen kypsentää sen arvokas Biotiini kuolee.
Kananmunaa keitettäessä ei saisi keittää yli kolme minuuttia tai biotiini kuolee. Eli mitä löysempi sen parempi.
Kun laskee keltuaiset kuumaan soppaan valkuaisen rippeet kypsyy ja ihan vain ohuen ohut pintakerros. Muuten koko keltuainen on raaka.
Tämä ei tietenkään maistu sellaiselle joka ei raakasta keltuaisesta tykkää. Silloin voisi keitellä keltuaisia tiieten kunnes kypsyvät.
Varmaan 3-5min riittää.
Täytyy myöntää, että ennakkoluuloni heräsivät jo otsikosta xD Seuraavat negatiiviset reaktiot syntyivät kun näin kuvan ja sitäkin vankemmat "nou nou"-ajatukset luettuani postauksen loppuun. Tämä ei kyllä osu eikä uppoa minuun, en tiedä saisinko edes alas, niin kummalliselta ja epätavalliselta tuntuu koko soppa. Ovatko keltuaiset vielä kaiken lisäksi löysiä? Sitä suuremmalla syyllä kieltäytyisin, minä kun vaadin kivikovia kananmunia :D Jos jotain positiivista yritän löytää, niin se on toki keitoksen ravitsemukselliset arvot. Tämähän on ravinteikkain mahdollinen liemi ja tarjoaa varmasti kylläisen ja hyvän olon pitkäksi aikaa. P.s. Jos tätä lapset uskaltautuvat syömään, niin ovat aikamoisia supertenavia ;)
VastaaPoista:D Ai kamala kun nauratti Marian kommentti!! :D :D
VastaaPoistaPäivän piristys.
En ole lapsille vielä tarjonnut. Just ylläolevista syistä :D
Mutta aion kokeilla!!!
Mukava kuulla, että täysin vakavasti ja ehdottoman rehellisesti kirjoittetu kommenttini herätti kunnon naurut ;D En viitsinyt kaunistella mielipidettäni: aika kamalalta tuo kuulostaa. Mutta kuten miehesi ehdotti; tarjotkaa lientä myös lapsille ja raportoi reaktiosta tännekin ;)
Poista:D Äläkä kaunistele!! Just noin pitää kirjoittaa :D
PoistaMinä raportoin!!
Keltuaisesta tuli mieleen ravintolakäynti työkavereiden kanssa. Siellä oli raaka keltuainen tomaattikeitossa. Kyllä minä sen söin, mutta ainoastaan sen takia että soppa oli niin maukas. Hyvä etten pyytänyt tarjoiliaa paikalle kun ensin luulin että oli sattunut suuri erehdys :D
VastaaPoistaJos tuo liemi on hyvää, niin eikö sinne voi heittää vaikka juureksia ja perunaa kypsymään, meillä ainakin lapset tykkäisivät niitä syödä. Itelle voisi kypsentää niitä keltuaisia. Tai panna eri kattilaan lapsille sopivan "perunakeiton".
VastaaPoistaKirppu! Siis mahtava juttu!! Tomaattikeitto keltuaisilla :D
VastaaPoistaKokeilen joskus.
Mutta ymmärrän, olisin minäkin ennen ihmetellyt keltuaista keitossa.. Onhan se kuin kalan silmä :D
Anonyymi, liemihän on hyvää! Sen voi maustaa miten haluaa. Minä olen nyt ihastunut Herbamaren yrttisuolaan. Ei mitään lisäaineita ja suola on merisuolaa. Sillä suolasin lautaselle lientä ja sitten vielä yrttejä.
Varmasti lapset söisi perunalla ja sitten vaikka sekaan jauhelihaa proteiiniksi.
Mä oon vissiin sitten ainut jonka mielestä tuo näyttää houkuttelevalta :D Pitäisi siis kokeilla yksi kaunis päivä tuotakin ruokaa.
VastaaPoista:D Hienoa kuulla. Se on oikeesti hyvää, jos vain tykkää löysistä keltuaisista.
Poista