Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 2. helmikuuta 2012

Currylammas


 Lapset söi iltapalalla miehen tekemää makaronimössöä. Minä käytin tilannetta hyväksi ja tein itselle ihan oman ruuan. Halusin kokeilla lammasta vähän vaaleanpunaisena.
Olen käynyt ihailemassa useaan otteeseen Ahmijan-blogista lammas ja riista ohjeita ja kerännyt rohkeutta kokeilla lihaa muuten kuin ylikypsänä :D
Mieheni ei suostuisi ikinä maistamaan vaaleanpunaista lihaa. Nyt paistoin yhden pihvin itselleni ja jätin sen sisältä vaaleaksi.
Ja oli paras karitsan lihani ikinä!!


 Maustoin myös omalla lempimausteella josta kukaan muu ei tykkää, Currylla.


Minulla oli siis pakastimesta sulamassa lampaan satulasta leikattuja pihvejä tai kyljyksiä. En tiedä niiden oikeaa nimeä. Lampaan lihan pitää antaa sulaa jääkaapissa ihan rauhassa, hitaasti. Näin sulatettuna se on ihan kuin tuore liha. Se ei valu nestettä ja maistuu raikkaalle ja hyvälle.

Tällä kertaa revin jäisen pihvin köntistä irti ja sulatin mikrossa :D

No pihvi suli hienosti ja näytti oikein hyvältä.

Hieroin pintaan reilusti kurkumaa ja currya oliiviöljyn kanssa ja suolasin kevyesti molemmin puolin.
Laitoin sitten kuumalle pannulle, jossa oli oliiviöljyä ja voita.
Käytän nykyään aina extraneitsytoliiviöljyä paistamiseen. Se kestää paistoa hyvin.

Paistoin molemmin puolin 5minuuttia levyn ollessa 6/9
Sitten vielä 2 minuuttia toiselta puolen, koska pinnalle nousi punaista nestettä.

Valmiina pihvi oli keskeltä vaaleanpunainen.

Ei läheskään niin raaka kuin telkkarissa ihmiset syö :D, mutta ei todellakaan täysin kypsäkään.
Liha oli mureaa ja mehevää ja todella hyvää.
Tykkäsin mausteista myös.





Minulla on tällainen perintöpannu. Ihana pikkuinen valurautapannu jossa saa kivasti jotain pientä tehtyä :)

6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen annos. Blogissani on sulle jotain:)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen seuraavalla kerralla lihanleikkuussa pihvien sijaan irrottamaan ulkofileet ruhosta, ovat niin herkkua, ettei sanat riitä! Jäljelle jääneen lähes lihattoman selkärangan voi mainioisti käyttää lihaliemeen tai lammaskaaliin jämälihojen kanssa:)

    VastaaPoista
  3. Pinja! Laitan tavoitteeksi opettella irroittamaan ne.
    Minä en vielä oikein uskaltanut leikellä sen enempää.

    VastaaPoista
  4. Netistä löytyy valtavan huonosti ohjeita. Voin laittaa sinulle sähköpostitse kuvan, jossa niiden irrotustapa näkyy. Harmillisesti minulla on vain muutama kuva tämän syksyn lihanleikkuusta, mutta josko siitä olisi hieman apua?

    VastaaPoista
  5. No olispa ihana!!
    wlasata@gmail.com sinne vaan :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...