Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 13. helmikuuta 2012

Haudutettua lammasta ja kastiketta

Tunsin onnistuneeni!!

 Tämä on lammasherkkuja kirjasta muunneltu versio. Nyt onnistui kastikkeen koostumus ja maku oli aivan ihana. Minun lihani oli läskistä kylkeä. Ja ne meni todellakin läskineen! Läski oli niin mehevää ja maukasta, imenyt itseensä mausteiden ja vahvan lihaliemen maut.
Jos ostat tilalta lammasta, niin se ei suinkaan ole näin rasvaista, joten sen takia ei lammasta kannata jättää ostamatta. Minä pidän rasvaisesta lihasta ja siksi lampaanikin ovat "lihotettuja" :)




 Ruokaan sopii luinen liha. Minulla oli tällä kertaa sulamassa pässin grillikylki.

Annoin sen sulaa hitaasti vakuumissaan jääkaapissa.



Pilkoin lihahommiin pyhitetyillä sekatööreillä luut kivoiksi suupaloiksi.




Leikkasin pataan muutaman rasvapalan ja kuumensin padan kuumaksi. Paistoin lihoja rasvassa kunnes saivat vähän ruskeaa pintaan. Pidin pannua kuumana ja sekoittelin lähes kokoajan.




Sitten lisäsin lihalientä. Minulla oli n.5dl lihalientä.
Anna luiden kiehua muutama minuutti ja kuori vaahto pois.
Ja lisää mausteet:
porkkanaa, sipulia, selleriä, muutama kokonainen neilikka, 1tl persiljaa, 1tl timjamia, ripaus sormisuolaa (ei liikaa), laakerinlehti.

Keitä lihoja pienellä porinalla, kannen alla hauduttaen, kunnes lihat irtoaa. 1-2h.

Tämän jälkeen nosta lihat pois ja siivilöi liemi.

Suurusta liemi:

1dl kermaa ja kolme keltuaista sekoitetaan keskenään.
Lisää sitten suurus norona kastikkeeseen, hyvin vispaten.
Lämmitä kastiketta hitaasti, mutta älä anna kiehua.
Minä vain sekoitin ja jätin kuumalle levylle hautumaan. Välillä tarkistin, ettei ole liian kuuma ja sekoittelin. Kastike suurustui ihanasti.


Lisää kastikkeeseen lihat





Tarjoile vaikka papujen kera


Ainekset oli siis,

luista lampaanlihaa
lihalientä
sipuli, porkkana, neilikkaa, 1tl timjamia, 1tl persiljaa (tai nippu tuoretta), laakerinlehti, selleriä, suolaa

1dl kermaa
3 keltuaista

3 kommenttia:

  1. Namnam, kuulostaapa tosi hyvältä! Tuosta suurustamisohjeen otan itsekin käyttöön, heti kun tulee seuraavan kerran tehtyä lihakastiketta. Kiitti ohjeesta! Ensin on kyllä kaaliruokaa ja punajuuriruokaa tulossa perheelle ja karjalanpaistia...

    blogisi seuraaja pohojosesta

    VastaaPoista
  2. Otetiinko tuosta luut pois? Millasen pilkkomis välineen tarvitsee? Mikä osa-laammasta tuossa oli?

    VastaaPoista
  3. Hei!

    Ei oteta luita pois! Ideana on että luut lisää mehevyyttä ja maukkuutta.

    Luut saa helpoiten leikattua kunnon oksasaksilla. Minulla on lihaa varten ihan omat. Myös luusaha on hyvä. Mutta liian raskas pikkuluita varten.
    Minulla on tässä grillikylki pilkottuna.
    Mikä tahansa luinen liha sopii.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...