Täytyy kehua... |
Suolasienissä ei lukemani mukaan ole enää kovinkaan paljon ravinteita jäljellä. Ne katoavat liotuksessa ja huuhtelussa. Mutta oli nämä hyviä kuitenkin :)
Tein ensin pannuleivän.
4rkl mantelijauhetta
0,5tl leivinjauhetta
2rkl siemensekoitusta
1kpl kananmuna
15g oliiviöljyä paistamiseen
Leivän makrot, 493kaloria, 18,4g prot., 9,5g HH, 44g rasvaa
Sitten laitoin leivän päälle 2kpl salaneuvos Gouda viipaletta (hyvä K2 vitamiinin lähde)ja 50g huuhdeltuja suolasieniä.
Laitoin siis päälliset leivän päälle kun käänsin leivän pannussa. Ja sitten kannen pannun päälle. Juusto suli mukavasti ja sienet lämpesivät.
Leivän makrot päällisineen
Kaloreita 592, 25g prot., 10g HH, 51g rasvaa
Tämä ei sovi tiukassa induktiossa olevalle, mutta hyvin sellaiselle joka on jo ohittanut induktion ja nostelee HH rajaansa isommaksi. Hiilihydraatit on kuitenkin hyvistä lähteistä, kuten manteli ja siemenet.
Vahvasti epäilen, että nuo kanttarellit on oikeasti suppilovahveroita. Enemmän niiltä näyttävät. En kyllä raaskisi suolata kumpiakaan, en kanttarelleja enempää kuin suppiksiakaan. Monet kuivaavat suppikset. Itse olen sekä kanttarellit, että suppilovahverot käsitellyt niin, että olen ensin ne rasvattomalla kuumalla pannulla haihduttanut enimmät nesteet pois ja sen jälkeen pakastanut. Pakkasesta sulatetut sienet olen paistanut voissa sipulin kanssa ja usein myös syönyt juuri leivän päällä. On tosi hyvää :) Tai sitten syönyt lisäkkeenä. Paitsi, etten monestikaan saa kuin maistiaiset, kun meidän eskarilainen himoitsee kanttarelleja kuin hullu puuroa :D
VastaaPoistaKyllä noi on minunkin mielestä suppilovahveroita. Kanttarellit on kokonaan kauniin keltaisia.
VastaaPoistaNo on ne suppiksia :D :D Kiitos ja korjaan mun mokan!!
VastaaPoista