Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Haudutetuilla munilla taas päivä alkuun!

Tätä tänään

4 viipaletta Poutun aito pekonia (ei sokeria) 65g
115g kananmunia, minulla oli pienimpia maatiaisen munia 3kpl vain noin 40g kappale. Kaupan munia riittäisi kaksi.
65g salaattisekoitusta
15g oliiviöljyä, pieni osa pannulle, loput salaattiin

Minä maustan salaatin aina omppuetikalla ja ripauksella suolaa. Omppuetikka tekee ihmiselle hyvää :)

Paistan nykyään munani hauduttamalla.
Kuumalle pannulle rasva ja munat. Levy sammuksiin ja rkl vettä pannulle ja kansi kiinni!
Höyry kypsentää munan päältä ja keltuainen pysyy täysin löysänä!!!
Keltuainen on löysänä biotiini rikas ja toimii loistavana dibbi ja salaatinkastikkeena :)
Muutama kerta pitää harjoitella, mutta tekniikan oppii nopeasti.
Mieheni hauduttaa kunnes keltuaisen yli hyytyy valkoinen kerros. Minä tykkään vähemmällä haudutuksella.

Makrot kermakahvin kanssa (kermaa 2tl)
Kaloreita 490
Proteiini  26g
HH 1,9g
Rasva 46g




Kamerasta loppui akku, kun yritin ottaa eläimnistä kuvia.
Laitan nämä kevätaurinkokuvat tähän

 Villa on pitkä ja ulkona +6. Kyhnytyspuu kovassa käytössä.
Ja ei, lampaillani ei ole loisia, mutta pitkässä villassa ja vasta leikattuna kyhnytyspuu on tarpeen :)

Kaikki makoilivat auringossa, mutta lähtivät tietenkin juoksemaan minun luokse. En saa yllätettyä heitä :D


Kevät on tulossa, selkeästi. Vaikka haravoin lampolan joka päivä niin p****a vain riittää sulavan lumen alta...

4 kommenttia:

  1. Nämä olivat hyviä, uusi tapa munan paistamiseen kun alkoikin jo vähän tavallinen munakas ja kokkeli tympiä. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Loistava idea antaa jälkilämmön hoitaa homma! Kokeiluun.

    VastaaPoista
  3. Kerta toisensa jälkeen löydän blogistasi uusia ilonaiheita. Tässä tuli nyt esille yksi blogisi valttikorteista; yksinkertaisuus. Osoitat, että karppiruoka voi olla todella herkullista, täysipainoista ja jopa naurettavan helppoa :) Ei se ole sen vaikeampaa kuin valmisruoan lämmittäminen mikrossa ja tulos on taatusti satakertaa maukkaampaa ja ravinteikkaampaa. Munat, pekoni ja kasvikset ovat nousseet -yllättäen- omaksikin suosikiksi täällä munien ja pekonien luvatussa maassa.

    Paikalliset naureskelevat pekoni-muna-aamiaiselle ja monet pitävät sitä maailman epäterveellisimpänä annoksena siitä huolimatta, että sitä mätetään aamu aamun perään. Sen sijaan todellisiksi terveystuotteiksi täällä nousevat sandwichit, fish&csipsit, pasteijat, hampurilaisannokset tai vehnäiset jälkiruoat. Kaiken tämän keskellä juuri tuo aamiainen lienee ainut todellakin täysipainoinen ateria, mutta jonka hyödyt kumoutuvat sen siliän tien, kun jengi vetää loppupäivän ranskalaisia ja hampurilaisia. :P Maassa maan tavalla, mutta joskus tavat kaipaisivat aimo kohennusta.

    Minulla ja ystävälläni on tullut tavaksi käydä sunnuntaisin tuossa lähiravintolassa British Breakfastilla :) Lautasella on siis paistettu jättiherkkusieni ja tomaatti, basilikan lehtiä, desin verran papuja, kaksi bacon rashia, paistettu muna ja pieni saksalainen makkara. Sillä pärjää pitkälle iltapäivään asti ja on valtavan hyvä olo! (papuihin en tosin ole edelleenkään tykästynyt)

    Ihania lampaita, voi että <3 En ole koskaan ollut suuri eläintenystävä mutta pienestä asti olen miettinyt, että joskus vielä hankin lampaan :> Onko ne miten hankalia hoidettavia muuten?

    Kiitos värikkäästä postauksesta ja mukavaa maaliskuun loppupuoliskoa sinnepäin! Kevät tulee!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Logotar!!

    Maria, kiitos kommentista. Tosi mielenkiintoista lukea nuita rapakon takana olevia tapoja!!
    Tuo sieni aamiainen olis kyllä mun herkku! Pavutkin on lemppareita :)

    Lampaat on oikeastaan helppoja hoitaan jos pitää kiinni rutiineista. Eli eivät pääse syömään mitään liikaa tai liian vähän. Silloin pysyy herkkä elimistö kunnossa ja lammas helppona :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...