sunnuntai 21. marraskuuta 2010
Piimän teko ohje
Tämä oli varsinkin lasten mieleen, koska piimä ei ollut niin hapanta ja vispasin kuohkeaksi.
Tässä on piimynyt maito.
Tämä kannattaa kunnolla vispata. Mieluiten sauvasekoittimella! Tulee ihanaa ja ilmavaa!!
Ohje,
Tarvitset piimän siemenen, noin puoli lasillista piimää, joka mieluiten on levännyt huoneen lämmössä noin 12 tuntia (maitohappobakteerit lisääntyy)
Maitoa 1-2litraa
Kattila missä lämmittää ja lämpömittari.
Minä sulatin pakastimesta esivalmistellun juuren
Lämmitä maito 35 asteiseksi ja lisää juuri. Sekoita minuutti.
Peitä kattila pyyhkeillä ja anna seisoa huoneenlämmössä 12-16 tuntia.
Mitä kauemmin sen happamempaa. Jos ei ole hyytynyt 12 tunnin kohdalla, älä huolestu vaan anna lisää aikaa.
Laita kylmään ja vispaa kunnolla kuohkeaksi! Hyvää!!!
Nyt jaksaa siivota!!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Moiiiii! Etsin netistä tietoa siitä miten tehdöä piimää ja tämä sinun onkin vissiin ainoa mikä on olemassa! olet ainoa oljenkorteni... Asun Italiassa (vuodesta 1999) eikä täällä myydä piimää, paitsi nyt lähikaupan maitotiskin hoitaja on jossain mielenhäiriössä tilannut vahingossa erän, taitaa olla ainoa tilaisuuteni saada piimää taas muutamaan vuoteen. Joten jos voisit auttaa niin olisin ikionnellinen! Mitä mun nyt kannattaa tehdä, tuomoinen juuriko pakastimeen vai onnistuuko jos teen aina litran maitoa puolella kupillisella piimää ja voinko siis jatkaa sitä aina uudestaan siitä uudesta piimästä? taidan olla niin tohkeissani ettei tämä ohje auennut, oletko siis käyttänyt sekä tuoretta piimää vai vain juurta? apua!
VastaaPoistaJa kun mulla unohtui se piimä tekeytymään juuren lisäämisen jälkeen kahdeksi päiväksi, eli onko se vielä ihan kunnollista, vai voiko se mennä pilalle? Kiitos, jos osaat sanoa. Maistoin kyllä, eikä ollut ihan samanlaista kun mitä alkuperäinen.... :D
VastaaPoistaEi takuulla ole pilalla!! Jääkaappiin vaan ja juomaan :)
Poista