Liemi kokoon keitettynä ja hyytyneenä |
Liemestä tuli todella maukasta! Jäähdytin liemen ja pakastin. Säästän tämän jouluksi ja teen kinkulle kastikkeen tästä ja paistoliemestä.
Uunissa 1h 200 astetta |
Jamie Olliverin joulu ohjelmassa tehtiin liemi vähän tähän malliin.
Lihaisia luita, porkkanaa, selleriä, sipulia kuorineen, salviaa, rosmariinia (minulla timjamia), kaksi tähti anista, tl suolaa, vähän etikkaa, pari laakerin lehteä. Myös pari pekonin siivua. Minulla ei ollut, niin laitoin muutaman siivun savunautaa.
Paahda annosta uunissa 200 astetta yksi tunti.
Tämän jälkeen laitoin pannulle vettä ja liottelin kaiken rasvan ja möhnän pannun pohjalta.
Kaadoin kaiken kattilaan ja lisäsin vettä kunnes peittyivät.
Liemi on juuri nyt kiehumassa, mutta uskallan laittaa jo reseptin, sillä liemi oli jo nyt mainiota!! Varmasti vain paranee keittyessään kokoon.
Tämä liemi kaadetaan sitten lihan paistinrasvaan ja saadaan hyvä kastike juhlapöytään!!
Katsoin sen saman ohjelman sunnuntaina ja siinä oli tosi kivoja juttuja. En ole aiemmin juuri katsonutkaan hänen ohjelmiaan (paitsi yhden, missä yritti saada aikaan muutosta L.A.:n kouluruokiin). Minusta taisi tulla Jamie-fani :)
VastaaPoistaKyllä minäkin olen Jamie fani :)
VastaaPoistaSe kouluruoka homma oli kyllä aikamoinen...