Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Vehnän ja speltin idätys


Neljännen päivän ituja

Idätys prosessi!! :

Liota runsaassa kylmässä vedessä vuorokausi. Älä lisää suolaa.


Laita jyvät lävikköön ja viruta.
Jätä jyvät lävikköön tiskipöydälle ja peitä esim. lautasella.
Noin kolme kertaa päivässä ravistele jyvät sekaisin. (pinnalta kuivahtavat muuten liikaa)
Viruta tarvittaessa kylmällä vedellä, eli kun näyttävät kuivilta.
Sanoisin, että noin kerran päivässä, ei sen enempää!!
Muuten jyvät voivat homehtua.


Tässä jo syömäkelpoisia, ennen söin hunajan kanssa... namii...

Käytä ituja salaateissa ja ruuan lisukkeena kastikkeissa tai erikseen.
Alkuun jyvät kannattaa ryöpätä. Siten eivät ole liian "kovia"


Tässä ryöpättyjä spletjyviä lihapadan lisukkeena. Todella hyvää

Speltlisuke:

Keitä kattilassa suolattua vettä kiehuvaksi.
Lisää tarvittava määrä, noin 2dl per aikuinen, idätettyjä jyviä veteen.
Odota kunnes kiehuu ja anna kiehua noin 30 sekunttia. (ekakertalaisen, ehkä minuutti??)
Kaada jyvät lävikköön ja annostele lautaselle.
Ripottele avokadoöljyä ja viinietikkaa ja ripaus suolaa iduille.
Näin ne menee kaiken suolaisen ruuan lisukkeena :)

1 kommentti:

  1. Nyt pääsin vasta kokeilemaan. Tuli aivan ihanaa "risottoa"!!! Kiitos tuosta ryöppäysvinkistä!!!
    Laittelen sen "risoton" blogiin kun toivun tästä.. Voi vitsi et onkin hyvää tuo idätetty ja ryöpätty speltti :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...