keskiviikko 1. joulukuuta 2010
Kefiiri-Smetana
Smetanakefiirin resepti
Ota kaksi isompaa kefiirisientä lasin pohjalle.
Kaada kermaa noin desi tai kaksi päälle.
Laita elmukelmua päälle ja lasi lämpimään paikkaan. Välillä heiluttele lasia.
6-12 tunnin sisällä kerma muuttuu paksuksi hapankermaksi.
Poimi hellästi sienet pois (ne löytyvät pinnalta)
Ja laita hapankerma jäähtymään.
Jos haluat paksua, niin anna sienten tehdä töitä kauemmin ja jätä hapankerma jäähtymään koko päiväksi tai kahdeksi.
Kerma vain paksunee, prosessi jatkuu vaikka sienet on jo poistettu.
Kuvan sieni kelluu kermassa ja pinnalla on pieniä kuplia ja maidon sakeutuminen alkaa sienen ympäriltä. Heiluttele välillä lasia, että saat uutta kermaa sienen ympärille.
Tässä on jo paksua smetanamaista kermaa. Poimi sievästi sienet pois ja laita jääkaappiin jäähtymään.
Jos haluat paksumpaa anna smetanan tekeytyä vielä päivä tai pari jääkaapissa. Se vain paksunee.
Kefiirin hoito
Kefiiripiimä
Myytävä kefiiri
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tulisko tästä tuorejuustoa, jos antaa smetanan tekeytyä tarpeeksi kauan jääkaapissa?
VastaaPoistaOn menekkiä tuorejuustolla ja paksulla jugurtilla niin alkoi kyllä kovasti kiinnostamaan tämä sieni :)
Olen miettinyt samaa!
VastaaPoistaLöysin jenkkisivuilta, että valuttavat ja käyttävät tuorejuuston tapaan. Tämä ei ole ihan niin pehmeän makuista kuin jotkut tuorejuustot. Happamempi maku, mutta varmasti aikuiseen makuun on hyvä. Lapset alkaneet nyt vasta tottua ja meillä ollut tämä jo muutamia viikkoja.
Pirtelöissä tykkäävät ja kaksi juo jo paljaaltaan :)
Ajattelin kokeilla oikein paksua massaa laittaa vain jääkaappiin sakenemaan. Ettei tarvitsisi harsojen kanssa pelleillä.. Sitten vain suolaa ja ehkä yrttejä?? :)
Just! Mua kans tympii ne harsot ja tuo kuulosti niin helpolle..
VastaaPoistaMä mietin kans jotain basilikaa, persiljaa... Ja aurinkotomaatti :P Sit tuostahan tulis ihana valkosipulikastike (aiolin tyyppinen juttu..)
Löydänkö jostain sun sähköpostiosoitteen niin laittelen tilausta ;)
wlasata@gmail.com Siellä minä oon :)
VastaaPoistaKiits :) Ja olihan se tuollakin, muttakun kiireesti lueskelee.. Laitoin postia.
VastaaPoista