maanantai 6. joulukuuta 2010
Oopsiet tai oopsit
Ihan hyvä kuljetusalusta, mutta ehkä kuitenkin ennemmin makeisiin ruokiin.
Pitää yrittää kehittää tätä leipämäisemmäksi.
Tässä alkuperäinen ohje ja karppausinfoon suomennettu
Minä tein maitorahkasta, koska tuorejuustoa on meillä harvemmin ja rahkaa oikestaan aina.
Oopsit rahkalla resepti
3 isoa munaa tai 4 pientä maalaismunaa
ripaus suolaa ja makeutusta ja ripaus leivinjauhetta
100g rahkaa
Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.
Sekoita valkuaisiin leivinjauhop ja vatkaa kovaksi.
Sekoita rahka ja suola ja makeutus keltuaisiin.
Yhdistä vaahdot varovasti ja paista kiertoilmassa 140 asteessa 25 minuuttia
Kantapäänkautta oppineena erottelen kiltisti erottimella ja aina lasiin erikseen.
Vaahdot yhdistetään.
Nostele pellille nöttösiä tai levitä levyksi esim täytettyä rullaa varten tai kääretorttua
Paista tavallisessa uunissa 150 asteessa ja noin 30 minuuttia
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti