Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 21. maaliskuuta 2011

Pehmeämpää majoneesia käsin vispaten


Tässä purkissa on osa Kruunun majoneesia.
Ihan vain siksi, että lapset yhä vähän nirsoilee omatekoisen majon makua.
Näin he eivät huomaa ollenkaan :)
Ja tottuvat samalla.


Karppaus foorumilla tuli puheeksi, kuinka majo tulisi tehdä käsin.
Minä olen ollut siinä luulossa, että juurikin käsin se on vaikeampaa.
En millään saanut aloitettua kokeilua vaikka moni puhui käsintehdyn puolesta.
No Madwoman suorastaan painosti :D joten tässä on nyt ensimmäinen käsin tehty.
Ja paluuta EI ole.

Maku on aivan eri. Pehmeä ja silkkinen ja tästä puuttuu sellainen sivumaku, joka tulee sauvalla tehdessä!!
Ja käsin oli itseasiassa helpompaa!!

Ota kulho joka pysyy paikallaan vispatessa.
Lasikulho tuntui minusta parhaalta. Märkä pyyhe alla voi auttaa jos kulho on kevyt.

Laita keltuainen kulhoon, minulla on kolme koska munani ovat pienempiä ja halusin varmistaa emulgoitumisen.
Puristin sekaan limen mehun, puolikas sitruunakin riittää.
Laitoin ripauksen suolaa ja sukrinia
Ja teelusikallisen sinappia.

Tämä vispataan ensin hyvin sekaisin.
Sitten lisätään muutama tippa öljyä ja sekoitetaan hyvin.
Ja vähän lisää ja sekoitellaan.
Sitten voikin aloittaa norona valutuksen, samalla sekoittaen.
En osaa sanoa tarkkaa öljyn määrää, koska lisäsin niin kauan kunnes maku oli kohdillaan.
Mutta arvioisin, että noin kolme desiä.




Pehmeää ja kevyttä ja silkkistä. Paras majoneesi ikänä :)

Tässä youtube video, tässä näkee kuinka helppoa se on :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...