torstai 17. maaliskuuta 2011
Sian etujalka uuniin
Liha oli mehevää ja hyvää.
Lisukkeena kukkakaalia ja bernaisekastiketta
Sulattelin pakastimesta ison lihaköntin ja sitä tutkiessani seuraavana päivänä huomasin, että se oli etujalka.
Päätin laittaa sen leivinuuniin muhimaan, koska siinä on isot luutkin mukana.
Mietin paistopussia,koska pala oli niin pitkä, mutta kyllä valurautapata on paras.
Niimpä hain sahani ja pesin sen kunnolla.
Karvakäsi sen sitten pilkkoi pienemmäksi :D
Raakasti vain sahalla poikki.
Kokonaisen sian hankkimista ei tarvitse pelätä.
Vaikka osat olisi vain raakapaloiteltu, niin kyllä niistä pienempiä saa :D
Tässä sahataan etujalkaa lyhyemmäski, että mahtuu pataan.
Saha on vain turhan karkea. Listasahan tyylinen tiheällä ja pienemmällä terällä olisi parempi.
Tämän jälkeen hieroin hienoa merisuolaa lihaan.
En nyt maustanut enempää. Ajattelin tehdä jonkin mausteisen kastikkeen seuraksi.
Ja kesäpossun liha on niin maukasta, että melkeimpä suola vain riittää.
Ja paistoin voissa joka kantilta lihan syyt kiinni.
Olen saanut hyvää ja mehevää ilman paistamistakin, mutta pinta on vain paremman makuinen kun sen on voissa ensin paistanut!! Ja herkullisemman näköistä.
Sitten pataan ja paistoliemet päälle.
Nostin padan leivinuuniin jossa on vain jälkilämpö.
Sähköuunissa olisin laittanut vaikkapa 150 astetta. Ja antanut olla kunnes kypsä.
Leivin uunissa se ei ole ihan niin nuukaa. Padassa olevaa lihaa on vaikea pilata leivinuunissa.
Varsinkin kun se on kokonaisen possun osia, rasvoineen ja nahkoineen.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti