Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Pannuleipä


Tätä oli eväänä automatkalla. Ja lapset meinasivat hermostua, kun äiti halusi melkein kaikki itselle! Oli kuulemma parasta leipää ikinä :)
Oli kyllä ihan hyvää! Paistoin kylkisiivuja päälle ja salaattia. Se oli hyvä ratkaisu, koska ei ollut kylmälaukkua ja kaupan kinkut menevät ällöiksi lämmetesään. Mutta kylkisiivuleivät oli hyviä!


Resepti:
200g kermaviiliä/kermajogurttia
4tl fiberhusk, eli psylliumjauhetta
4 isoa munaa.Itse laitoin 6 maalaismunaa
100g voita sulatettuna

1dl jauhettua aurongonkukansiementä
1dl kookosjauhoa/mantelijauhoa
1dl heraproteiinijauhetta tai Bakepro
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta

juustoraaste 300g

Sekoita kermaviiliin teesihtin läpi fiberhusk, ripotellen ja hyvin sekoitellen.
Muuten voi helposti tulla kökköjä.
Sekoita munat joukkoon. Ja sulatettu voi. Sekoita hyvin.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä kermaviilimunasotkuun.
Lisää juustoraaste ja sekoita vain sen verran kuin on tarvis, ei enempää.

Laita jääkaappiin peiteltynä vetäytymään. Mielellään noin 30min vähintään.
Voit tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana.
Silloin on helpompi muotoilla ihan sämpylöiksi.

Levitä taikina pellille ja paista 200 astetta noin 10min ja laita leivinpaperi päälle.
Paista vielä toiset 10min tai kypsäksi.

Voit koristella seesamin siemenillä tai muilla. Mutta varo ettei ne pala.




Uunivuoka oli liian iso joten taittelin leivinpaperin ja laitoin kupit tueksi.

2 kommenttia:

  1. Tulipa hyvää leipää. Vaikka jätinkin tuon proteiinijauhon pois, ja korvasin sen manteli/kookosjauholla.
    Leipä oli mehevää.
    Kiitos ohjeesta

    ek

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti kun tulit kertomaan!!
    Mukava kuulla, että korvaus onnistui. Tuota on varmasti harvemmalla kaapissa.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...