Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Amerikkalainen kermarahka


Tämä oli oikeastaan kuin parhainta kermajogurttia.
Jätin tämän pehmeäksi ja löysemmäksi. Lisävalutus olisi muuttanut koostumusta vähän enemmän rahkamaiseksi.
Rasvaa noin 10%

Rahkan resepti:

4 litraa täysmaitoa
1l kermaa
3-4dl huoneenlämpöistä piimää, mielellään yön yli pöydällä seissyttä
Iso siivilä ja harsoa/musliinikangasta

Lämmitä maito ja kerma kattilassa 31 asteiseksi.
Lisää piimä ja sekoita hyvin.
Nosta kattila pois liedeltä ja peittele hyvin.
Anna seistä 1-2 vrk. huoneenlämmössä.
Koostumuksen pitää muuttua paksummaksi ja heran vähän irrota.
Laita harso siivilään ja kaada massa valumaan.
Anna valua jääkaapissa noin 24 tuntia tai kunnes koostumus on sinusta hyvä.





2 vrk päästä


Noin 12 tunnin valutuksen jälkeen.


Vispasin rahkan tasaiseksi.

Maku on miedompi kuin jogurtissa. Tämä oli erityisesti lasten mieleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...