maanantai 14. maaliskuuta 2011
Amerikkalainen kermarahka
Tämä oli oikeastaan kuin parhainta kermajogurttia.
Jätin tämän pehmeäksi ja löysemmäksi. Lisävalutus olisi muuttanut koostumusta vähän enemmän rahkamaiseksi.
Rasvaa noin 10%
Rahkan resepti:
4 litraa täysmaitoa
1l kermaa
3-4dl huoneenlämpöistä piimää, mielellään yön yli pöydällä seissyttä
Iso siivilä ja harsoa/musliinikangasta
Lämmitä maito ja kerma kattilassa 31 asteiseksi.
Lisää piimä ja sekoita hyvin.
Nosta kattila pois liedeltä ja peittele hyvin.
Anna seistä 1-2 vrk. huoneenlämmössä.
Koostumuksen pitää muuttua paksummaksi ja heran vähän irrota.
Laita harso siivilään ja kaada massa valumaan.
Anna valua jääkaapissa noin 24 tuntia tai kunnes koostumus on sinusta hyvä.
2 vrk päästä
Noin 12 tunnin valutuksen jälkeen.
Vispasin rahkan tasaiseksi.
Maku on miedompi kuin jogurtissa. Tämä oli erityisesti lasten mieleen!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti