torstai 17. maaliskuuta 2011
Munashamppoo-pala
Ketuainen ei värjännyt kuin aavistuksen sianrasvaa. Sianrasvasta kun tulee voimakkaan valkoista saippuaa.
Aion vielä kokeilla useammalla keltuaisella.
Luulenpa, että pehmeisiin rasvoihin keltuainen antaa paremman värin.
Nämä on tehty 8.3.2011
Tämä saippua on parhaimmillaan kunnon vanhennuksen jälkeen. 4-5kk vähintään.
Tässä ohje millä olisin halunnut tehdä, mutta minulla ei ollut rasvoja.
Munashamppoo 7% ylirasvoitus
300g Oliiviöljy
100g Palmuöljy eli munkinpaistorasvaa
100g kookosrasvaa
140g vettä
68g lipeää
Kiisseliin kaksi munan keltuaista
Laskin soapCalc laskurissa. Valitsin 28% vesiprosentin ja 7% ylirasvoituksen.
Tässä ohjeet laskurin käyttöön.
************************************
Mutta koska kotona ei ollut rasvoja, tein 100% sianrasvaan.
500g possunlaardia
140g vettä
65g lipeää
2 munankeltuaista kiisseliin. Hyvin sekoittaen sauvasekoittimella.
Tein 7% ylirasvoituksella.
Saippuamassa haisi ihan kamalalle!!!! Ilmeisesti rikille tai jollekkin, se oli järkyttävää.
Haju alkoi kuitenkin laimeta nopeasti saippuan kuivuessa ja on nyt viikon kuluessa häipynyt oikeastaan kokonaan.
Saippua tuntuu upean pehmeältä ja miellyttävältä jo nyt.
Tästä tulee varmasti hieno suihkusaippua!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hei! Just ostin luomu palmuöljyä..
VastaaPoistaJoskohan sais sen shampoon vihdoin kokeiltua :) Kiitos ohjeesta.
Voiku ihanaa!!
VastaaPoistaTätä on tarkoitus kokeilla hiuksiin! Kamalaa odotella kypsymisaikoja :D
Sulla on kyllä aivan hillittömästi energiaa, wau! :)
VastaaPoistaNyt täytyy seuraavaksi kokeilla tuota reseptiäsi missä on munia ja ihraa. Sulla on taas hyvät ohjeet ihran puhdistamisesta. Mitä arvelet, onnistuisiko samalla reseptillä jos korvaa possun laardin lampaan rasvalla? Toinen kysymys...onko sulla aina ihan eri työvälineet (sauvasekoittajat, vispilät, kipot, muotit jne) kun teet saippuaa, vai uskaltaako niitä käyttää pesun jälkeen normaalissa ruuanlaitossa/leipomisessa?
VastaaPoistaHei!
VastaaPoistaTulee vastaus myöhässä, kun hukkunut posteihin tämä viestisi.
Possun ja lampaan rasvassa on ikävä kyllä eri saippuointikerroin. Tee uusi resepti ja tarkista se esim. soap calc sivulla. Minulla on sivusta ohjeet blogissa.
http://karppausjaperhe.blogspot.fi/2011/03/lipealaskurin-kayttoohjeet-ja-tietoa.html