Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Suolapähkinöiden teko ja vinkki kuorintaan


Onnistuivat hyvin! Maukkaita ja suolan saa itse annostella :)



Ensimmäinen vaihe on kuorinta.
Laita pähkinät pakastimeen vähintään 4 tunniksi.
Kääri ne sitten karheaan pyyhkeeseen ja hiero ja puristele pähkinöitä.
Tässä kuvassa olen jo kerran pudistellut kuoria ikkunasta pihalle.


Tämän verran jäi kuoria.Loput oli helppo sormien välissä puristella pois.



Paahda pannulla. Öljyssä tai laardissa.
Minulla oli laardia ja voita. Mutta voi alkoi savuamaan liian nopeasti.
Muutenkin kärsivällisyys on valttia.
Älä käytä liian kuumaa pannua, hiljaa hyvää tulee :)
Rasvaa saa olla runsaasti, paahtaminen on helpompaa.
Nostelet sitten vain reikäkauhalla pähkinät pois.
Suolaa maun mukaan!

9 kommenttia:

  1. Suolapähkinät on hyviä nam. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  2. Vesi herahti kielelle:) Pitääpä kokeilla ohjetta jonain päivänä, kiitos vain siitä:)

    VastaaPoista
  3. Tuo pakastaminen onkin hyvä idea! Itse olen paahtanut pähkinät kuorineen uunissa pellillä leivinpaperilla ilman rasvaa, ja sitten vasta paahtamisen jälkeen hieronut kuoret pois- sekin kyllä tuntuu onnistuvan. Suolaakaan en ole välttis laittanut ollenkaan, paahtamalla kun saa jo niin upeat maut esille!

    VastaaPoista
  4. Kiitoksia kommenteista!!
    Ahmija.
    Näin just tuon vinkin jossain You tube videossa.
    Mutta itse niin kaipaan suolaa ja ajattelin, että suola ei tartu jos paahtaa kuivana.
    Muttalapsille melkeen vois tehdäkkin nuin. Ja saavat sitten itse kuoria :D

    VastaaPoista
  5. Hyvä vinkki kuorien poistoon! En koskaan ole erityisemmin perehtynyt miten ne sais helpommin pois,joten tämä tuli tarpeeseen :) Lapset kun tykkäävät enemmän kuorettomista maapähkinöistä.

    VastaaPoista
  6. Hei Ara,

    Minä olen aina pähkäillyt kuorien poistosta ja kun löysin tuon vinkin, niin samantein otti paikallinen kauppa kuoritut valikoimaansa :D
    Eli nyt saa meidänkin kaupasta kuorittuja pähkinöitä :)

    VastaaPoista
  7. Kokeilin näitä, öljynä käytin macadamia öljyä ja vähän voita. Kuorien annoin olla ja lisäsin suolan joukkoon vähän punaisia chili hiutaleita;) Tuli niin hyviä ja noi kuoret paahtu ihanan rapeaksi!

    VastaaPoista
  8. Kiitos Maiju kommentista! Tuo Chili onkin mainio vinkki!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...