Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 2. joulukuuta 2010

Karppaajan skottimunat


Täyttävää ja hyvää. Lapsien makuun turhan suolaista. Meillä oli kabanossia, ensi kerralla ehkä jotain muuta.
Yllättävän nopsat tehdä, kannattaa kokeilla!

Alkuperäinen resepti Min Lavkarbomat

Skotlantilaiset munat resepti:


800g vähähiilarista makkaraa (esim. vataja tai ukkopekka tai luomu saunalenkki)

12kpl kovaksi keitettyä munaa

vähän soijajauhoa

1kpl kevyesti vispattua kananmunaa

Pofiber perunakuitujauhoa



Pilko makkara ja muusaa yleiskoneella, parissa osassa.


Laita esille kulhoihin, kananmuna, soijajauho, pofiber ja kylmää vettä jos taikina tarttuu sormiin.
ps. munat on kaikki omilta kanoilta. Nyt tulee jo 9 munaa päivässä! Ja kaikki tulee syötyä :)


Jaa taikina 12 osaan ja laita taikinapallo elmukelmun päälle ja litistä.
Kananmuna kuoritaan ja pyöritellään soijajauhossa (taikina pysyy siten paremmin)
Ja rullataan elmukelmun avulla taikina päälle.


Pyöritä sitten kananmunassa ja sitten Pofiberissä

Laita uunipellille ja paista kuumassa uunissa 200 noin 25min. (minulla kiertoilma, tavallisessa noin 220astetta ja 30 min.)



Valmisteluihin meni 30minsaa, mutta minulla oli apulaisia ;)

3 kommenttia:

  1. No mutta, tämähän pitää testata. Minulla vaan ei valitettavasti ole noin hurmaavia apulaisia! Onpas nuorimmainenkin kasvanut, aika hujahtelee...

    VastaaPoista
  2. Kiitos!
    Aamiaiseksi tässä söin loput munat. Helppo ateria kyllä. Voisin kuvitella evääksikin!?

    Niin se aika kuluu ihan huomaamatta.. Välillä hirvittää..

    VastaaPoista
  3. Testattu. Hirmu homma oli tekemisessä ainakin ekalla kerralla. Hyviä kyllä olivat ja valtavan suolasia, ku valmiista makkarasta tein. Pitäis keksiä joku vähempisuolainen versio

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...