Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Mesophilic culture, resepti

Tässä on kotikutoinen Mesophilic juuri juustoresepteihin.
Tätä käytetään tyypillisesti koviin juustoihin, kuten Gouda ja Cheddar.

Nettikaupoista kuten esim.
Englannista
USAsta (muista tulli EUn ulkopuolelta. raja on muistaakseni 49 euroa)

Löytyy valmiita pusseja joista vain mitataan oikea määrä juurta maitoon.

Minä olen jo kerinnyt ostaa juurta itselleni, mutta halusin kokeilla tätä, kun se on niin helppo.

Tarvitset,

Tuoretta piimää
jääpalamuotteja
muovipussin

ja kattilan ja silitysraudan sterilisointiin

Aukaise piimäpurkki ja anna olla huoneen lämmössä noin 12 tuntia.
Piimän pitää väkevöityä ja vähän paksuuntua.

Keitä jääpalamuotteja kiehuvassa vedessä vähintään 5min.
Silitä sillä välin pyyhe tai harso kuivausalustaksi.
Silittäminen kuumalla sterisiloi liinan.

Pakasta muoteissa noin 30 millilitran annoksiin. Kun palat ovat pakastuneet pakkaa hyvin muovipussiin.
Säilyy noin 3kk pakastimessa.


Silitin liinat kuumalla raudalla "puhtaaksi"


Keitin jääpalamuotteja... MUTTA


Nämä silikonimuotit kutistui!!??


Tein sitten mehujää muoteista.


Pakastusta vaille.
Eli tätä laitetaan 3.8 litraan maitoa 30ml


Olen kokeilemassa ensimmäistä kovaa juustoa ja käytän tätä juurta siihen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...