Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 8. marraskuuta 2010

Atkins kanaliemi, perusliemi keitoille, kastikkeille



Minulla on tässä oma kukonpoikanen. Mutta kaupan pakastebroileri käy mainiosti.

Idea on, että keitän ison määrän lientä jota on sitten helppo lisätä ruokiin. Tehdä keittoja tai kastikkeita.
Otin aamulla kanan sulamaan ja illalla keittelin liemen. Se on todella helppoa eikä loppujen lopuksi aiheuta vaivaa! :)

Mausteet voisi olla oman mielen mukaan, mutta keittelin nyt Atkinssin kirjan mukaan.


Kanakeitto :
Kana
2kpl varsiselleriä
1rkl persiljaa, käytin kuivaa
2rkl sipulisilppua
1tl suolaa
noin 3l kylmää vettä

Laita kana kylmään veteen ja keitä. Kun kana alkaa kiehua, kuori vaahto pois ja laita sitten kansi päällä hiljalleen kiehumaan.
Broilerissa tuskin kestää kovin kauaa. Kun minun nuori kukonpoikakin oli kypsä jo reilun tunnin päästä.

Anna liemen jäähtyä kanan kanssa. Ota se sitten pois ja kuori rasva ja siivilöi liemi.
Säilö liemi vaikka annoksian pakastimeen tai helppoon astiaan jääkaappiin. liemi säilyy ainakin sen kolme päivää mainiosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...