maanantai 22. marraskuuta 2010
Juustokellari
Monterey-Jack pääsi tänään oikeaan vanhennukseen.
Kirjoitin nimen ja päivämäärän ja vähimmäis vanhennuksen päivämäärän lapulle ja teippasin juustoon. Myös vaaditun lämpömäärän. (13 astetta)
Juustokellarin tulee olla 7-13 asteinen, keskimäärin ja noin. 75-95% kosteutta.
Ohjeissa on yleensä vanhennus lämpötila ja kosteus.
Kosteutta saa laittamalla kaapin pohjale vesiastian. Minä laitoin kostean rätin, koska kuitenkin joku terminaattori sinne salaa joskus pääsee kaatelemaan ja luultavasti järsimäänkin juustojani..
Kirjassa neuvottiin laittamaan tuuletus. Mutta ajattelin kokeilla vain, että auon kerran päivässä kaapin ovea.
Tästä se alkoi, vanha hylätty, ulkona seissyt jääkaappi..
Oli tässä peseminen :)
Nyt näyttää jo paremmalta.
Mieheni sai kyllä hyvät naurut, kun naisen logiikalla laitoin termostaatin kuutosellle, ajatellen, että se tarkoittaa 6 astetta... eli kaappi ei jäähdyttäisi täysillä....
No eihän se sitä tarkoittanut. Eli nyt on kaappi ykkösellä ja lämpötila alkaa näyttään oikeaa.
Monterey-jack ohje
Caerphilly ohje
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vitsit kun lueskelin noita kaikkia juustopostauksia, vähän vaikuttaa mielenkiintoiselta! Jos ei tarvitsisi kauheasti tilata tarvikkeita, niin kokeilisin kyllä heti :) Tee sitten makuanalyysi heti!
VastaaPoistaJuu!
VastaaPoistaTuo tarvike homma on vähän tympee.
Olen ajatellut kokeilla ihan kotitarvikkeista yhden ohjeen, että kynnys kokeilla pienenisi.