Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 13. marraskuuta 2010

Ankkapaisti resepti, täytetty


Myskiankka oli todella hyvää. Oikeastaan uskomattoman mehevää ja maukasta.
Jopa mieheni haki lisää ja hän on hyvin epäluuloinen kaikkeen jossa ei lue Atria tai HK...


Sen opin kokeilussani, että nahka on oltava päällä vaikka sitten sulat päällä :D
Tässä on tuskallinen kynintä kokemukseni.

Olen kuullut puhuttavan ankanrasvan mausta, niin ainakin myskisorsan ja kotikasvatetun kohdalla se on puppua. Rasva oli niin hyvää, että sitä otti jokainen lautaselle kostukkeeksi.

Ehkä rehuruokitussa ja tehokasvatetussa voikin olla ikäviä sivumakuja ja ne kuulemma helposti tarttuvat juuri rasvaan.

Toinen iso yllätys oli lihaisuus ja riittoisuus!
Rintapalat oli valtavia. Siivet kuin pieniä kanankoipia!
Minä paistoin kaksi ja emme jaksaneet syödä edes yhtä kokonaan. Kuitenkin syömässä oli neljä aikuista plus lapset.

Täyte on kiva lisä! Ehdottomasti kannattaa keksiä omaan makuun sopiva täyte sisään!!
Minä tein toisen makkarasta, jos lapset eivät tykkäisikään lihasta.


Minä tein yhden siis nylettynä paistopussissa, mutta se oli jo ulkonäöllisesti pettymys, joten en kirjoittele siitä enempää.
Tässä kunnon resepti kahdella täytevaihtoehdolla

Pasitettu täytetty ankka


Edellisenä iltana suolasin omenasuolauksessa.
Sekoittelin merisuolan omenian kanssa sekaisin. Minulla oli 4 isoa antonovkaa (siis kirpeää) omenaa ja pari kourallista merisuolaa.

Laitoin Jätti paistopussiin ankan kanssa ja levittelin suolan hyvin joka paikkaan. Sisälle aika vähän. Enemmän omenoita.
Laitoin jääkaappiin ja kääntelin aina kun ovea availin. Hieroin omppuja ja suolaa samalla nahkaan.

Tein täytteen.

3 sellerin vartta pilkottuna
1 iso sipuli pilkottuna
2 isoa antonovkaa pilkottuna (kirpeää omenaa)
400g savupekonimakkaraa, muistaakseni atrian grillimakkara
voita


Kuullota kunnes kasvikset ovat vähän pehmenneet.
Jäähdytä jos ankka ei ole heti menossa uuniin.


Toinen täyte.

Paketti pekonia ja monta omenaa. Oliskohan ollut 5
Kuullotin yhdessä ja jäähdytin

Tämä oli yksinkerttainen, mutta aivan ihanaa ankan kanssa. Kirpeä omena täydentää lihan makua.



Seuraavana aamuna otin ankan suolasta ja puistelin ylimääräiset suolat pois ja laitoin täytteen sisään.
Solmin kalastajanlangalla siivet yhteen.
Toisella langalla jalat tiukasti kiinni, niin samalla sulkeutui aukko josta täyte laitettiin.
Ihan vain paljaalle uunipannulle ja uuniin
150 astetta ja noin kolme tuntia

Liha oli mehevää, mureaa ja maukasta.
Ihan herrojen ruokaa!!

Ja vain 90 päivää ja myskiankka on tässä kunnossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...