Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 27. tammikuuta 2012

Pannuleipä

Tässä alkuperäisen ohjeen mukaan tehty
 Karppilan resepteistä kokeilimme Pannuleipää ja se oli todella hyvää. Kookos maistui vähän turhan voimakkasti lasten makuun ja niimpä kokeilimme eri variaatioita.


Meille sopivin versio on tässä:

3rkl mantelijauhetta
1rkl kookoshiutaleita
4rkl juustoraastetta
0,5tl leivinjauhetta
1kpl kananmunaa

siemeniä

Kuivat aineet sekaisin ja kananmuna sekaan ja paistetaan pannulla rasvassa.


Cashew pähkinät mukavia seassa!
 Seuraavaksi fetaa ja aurinkokuivattua tomaattia päälle!!


Lapset halusivat tämän oppia tekemään ihan itse. Siksi laitoin ainekset purkkeihin. Siten tulee vähemmän sotkua, entä jos ottavat pusseista.Tekeminen onnistui hienosti. 9v osasi paistaa ja kääntää itse.  7v autoin vähän kypsyys asioissa ja 5 vuotiaalle piti olla kaverina paistamisessa.

Koristellaan siemenillä

Kun toinen puoli ruskea, käännetään

Ihan itse tehty!!

Vauvvelikin tykkäsi9 kommenttia:

 1. Hauskasti taas olemme samankaltaisissa teemoissa: minulla peltileipää ja sinulla pannuleipää. En muuten ole vielä pannuleipää kokeillut, joten sitä pitää testata. Tulipa mieleen, että pannuleipää on varmasti kiva paistaa kesällä myös grillissä.

  VastaaPoista
 2. Pannuleipä on kirvoittanut monia kirjoittamaan. Hauska sattuma. :)

  VastaaPoista
 3. Ainiin, piti vielä sanomani kun unohdin viime kerralla: Kaikkien karppausta vastustavien ravitsemusalan ihmisten kannattaisi vilkaista blogiasi ja etenkin lastesi kuvia. Voisiko enää terveemmän näköistä porukkaa olla? ;) Jos on elänyt pienestä asti epäterveellisellä ravinnolla, joka ei täytä kropan vaatimuksia, luulisi jo näkyvän merkkejä ulospäin-->Vaan kuvissahan viipottaa reippaita, kirkassilmäisiä, siloposkisia ja energiaa huokuavia lapsia! =) Varo vaan etteivät vielä ota jälkeläisiäsi huostaan, jos liian terveeseen suuntaan näyttää menevän ;)

  VastaaPoista
 4. :D :D
  Kiitos!!
  Kerroin Äidille, joka välillä on huolissaan, että blogissa kävi alan ihminen kommentoimassa, että ruuat näyttävät hyviltä! :)
  Äiti oli todella iloinen!!!

  VastaaPoista
 5. Hienoa, että pystyin kommentoillani huojentamaan äitisi levottomuutta :> Suuremman sukupolven edustajien mahtaa olla vaikea ymmärtää tätä nykyajan ravitsemustouhotusta, kun ovat kasvaneet niin erilaiseen maailmaan. "Ainahan meillä on syöty puuroa/pullaa/leipää..." mummot miettivät ja tyrkyttävät vehnäisiä lapsen lapsilleen. ;) Selittäminen käy ihan työstä, eikä helposti mene läpi.

  Oma mummoni kärsii vaikeasta ylipainosta ja muista sivuoireista, mutta kun häntä yrittää neuvoa kohti terveellisempää ruokavaliota, vastaus on tyly ja tuomitseva. "Kyllä minun päivään mahtuu yksi pulla ja torttu ja vähän suklaata..." Hänellä on vahvana kaloriajattelu: Kunhan täyttää 1200 kaloria millä tahansa, varmasti laihtuu ja olo kohenee :/ Hmm. Minä olen laaduntarkkailun kannalla ennemmin kuin kalorien. Harmillista oli oivaltaa, että vanhan kansan ihmisillä ei ole aavistustakaan siitä mitä ovat proteiinit, hiilihydraatit tai hyvät/huonot rasvat! Ongelma on tiedonpuute :S Pitäisi ennemminkin puhua heille yksittäisistä ruoista ravintoaineiden sijaan.

  Jos maltat, yritä kertoa äidillesi miksi noudatatte vähähiilihydraattista ruokavaliota ja millaisia vaikutuksia valkaistuilla viljoilla ja sokereilla on tutkittu olevan ihmisen kehoon pitkässä juoksussa. Ehkä hän alkaisi ymmärtää. Ja mikäli lapsenne ovat pysyneet pääosin terveinä(?) koko ikänsä, eikö siinä ole jo riittävästi merkkiä siitä että ruokavalio on balanssissa? ;)

  Mukavaa sunnuntaita sinne päin ja herkullisia ruokahetkiä! =)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Maama, kirjoitat kyllä niin asiaa.
  Minäkin uskon ehdottomasti tuohon laatuun ennemmin kuin kalorin laskentaan.
  Jos syö kunnollista ruokaa oli se sitten karppia tai vähän vähemmän karppia, niin maha pysyy kauemmin täynnä ja napostelu vähenee.
  Valkaistu vilja hampurilaisessa ymmärretään, mutta jostain syystä pullassa se ei ole paha :D. Vissiin koska pullaa on syöty aina.

  VastaaPoista
 7. Nam, herkullisia ohjeita täällä! Pitää tutkia tarkemmin vielä, kun ei kaikkea kerralla jaksa kahlata. :)

  VastaaPoista
 8. Tämän pannuleivän ohjeen otin viimeksi käydessäni ja kokeilinkin jo pari kertaa. Paistoin öljyssä enkä voissa ja leivästä tuli minun makuun todella rasvainen. Kookosta 1rkl oli meidän mielestä liikaa suolaiseen, joten koitin hieman muokata reseptiä itse. Sain muuten ihan hyvän leivän aikaiseksi, mutta se rasvaisuus. Pitää vielä kokeilla voilla. Jätin munankin pois kokeeksi, kun leipä maistui liikaa munakkaalta suussani. Katsotaan saanko muokattua sopivan reseptin itselleni. :) Nyt herkkureseptiä etsimässä...!

  VastaaPoista
 9. Entä jos jättäisi juustoraasteen pois? Tulisko vähän kevyempi?
  Minäkin olen nimittäin muokannut alkuperäistä. Siihen ei tullut juustoa ja kookosta 2rkl. Meille se 2rkl oli liikaa. Varmasti hyvää pelkällä mantelilla.
  Minä itse tykkään kyllä kookoksesta kovasti.
  Kannattaa kokeilla myös voilla. Se voi olla kivempi :)
  '

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...