Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 29. marraskuuta 2011

Lastensuojeluilmoitus, perätön vai ei!??

Kuvan mökötys ei liity ko. juttuun vaan äidin tekemästä pahasta ruuasta ;) Jämämössö ei kelvannut...

Päivitystä kirjastosta käsin :)

Yhteydet pätkii ja asentajaa odotellaan.


Kaikki meni siis ihan hyvin sossujen kanssa. Ilmoittaja ei ollut tehnyt karppauksesta vaan ilmeisesti syytä ei todellakaan ollut.
Esittelin täteille paikat ja juttelimme ja vastailin kysymyksiin.
Kysymykset olivat ihan tavallisia ja sellaisia, mitä itsekkin kyselisin, jos haluaisin kuulla miten perheessä eletään ja toimitaan.
Muutamaan otteeseen kysyttiin vanmhempien sisarusten käytöksestä linja-autopysäkillä. Riitelystä ja sellaisesta, että onko mennyt fyysiseksi!?
Ehkä ilmoittaja on jotain maininnut??


Kyllä meillä sisarukset riitelee ja välillä tönivät toisiaan. Ihan kunnon tappeluksi on mennyt vain muutaman kerran ja yleensäkkin kaikkeen väkivaltaan puututaan.
Mutta kyllä se yleensä on ihan vaan nimittelyä ja irvistelyä ja juuri tönimistä pahimmillaan.


Äitini on hoitanut lapsia yli 30 vuotta ja hän tuumasi, että sisarukset opttavat AINA kovemmin yhteen. Että sen perusteella saisi joka lapsiperheessä käydä tarkastajia.


Joten itse olen yhä ymmälläni tästä vaikka tarkastus meni hyvin ja asia on sossun puolesta selvä.


Jos ilmoitukset jatkuu samansisältöisenä, niin niihin ei reagoida. Eli jos on kyyseessä kiusa, niin ymmärsin, että eri syistä tehdyt ilmoitukset joutuisivat taas tarkistamaan.


Itse olin hyvin väsynyt kaiken ollessa ohi ja oli pakko nukkua ihan päiväunet.


Tavallisen kansan keskuudessa sossulla ei ole mikään hyvä maine ja se sai minut kyllä säikähtämään lasteni puolesta. Ja sitten sopivasti tuli kohu karppilasten huostaanotoista!!??


Mutta päivittelen myöhemmin lisää. Nyt lähden hakeen poikaa pianotunnilta!


Kiitos KAIKILLE kommentoijille!! Olette IHANIA!! :)


23.11.2011

Minun on pakko tästä asiasta vielä purkautua.
Tämä asia vain, niin kovasti vaivaa. Koen, että kotini perusturvallisuus on järkkynyt. Ajattelen esimerkiksi tällaista mahdollisuutta.

Mitä JOS:

Olen vähän tulossa kipeäksi, tai valvon vauvan takia yön tai joku lapsistani on sairas. Olen rättiväsynyt, en jaksa siivota illan sotkuja, en käy suihkussa ja aamullakin vain hoidan lapset kouluun ja ehkä käperryn sohvalle torkkumaan peiton alle.
Talossa on siis ehkä useamman aterian jäljiltä tiskejä, sotkua. Tuulikaapissa on vaatteita levällään, miehen saunaolut pulloja lojuu sohvan vieressä taikka pöydällä.
Sitten soi ovikello ja samalla isoveli kiusaa pikkusiskoa ja toinen taikka molemmat itkee ja huutaa. Karjaisen lapsilleni, nyt loppuu tuo meteli!!
Ja menen avaamaan ovea.
Sosiaalityöntekijät kohtaavat,
väsyneen, epäsiistin ja huutavan äidin. Sotkuisen talon ja itkevät lapset ja kaiken kruunaa alkoholipullot pöydällä.

Mitä he tästä päättelisivät?? Auttaisiko minun selitykset, että noko, noko ja en minä yleensä ja yleensä jaksan ja olen energinen.
Minun on vaikea uskoa, että uskoisivat. He päättelisivät minun olevan lytyssä taakkani alla. Ja tarvitsevani apua. Mitä se apu olisi. Sitä en tiedä. Ja miksi pelkään sitä apua! Näen vain silmissäni poliisin viemässä lapsiani huostaan.

Eli perusturvani on järkkynyt, koska minulla on tunne, että minulla ei ole oikeutta jättää taloa epäsiistiksi. Minulla ei ole oikeutta jättää tukkaa pesemättä ja kampaamatta. Minulla ei ole oikeutta olla välillä väsynyt ja uupunut.
Minun täytyy olla omassa kodissani skarrpina ja varautuneena vieraiden arvostelijoiden syynäykseen. Epäilykseen omasta kykeneväisyydestä äitinä ja huushollaajana.

Koen sen epäreiluna ja se vihastuttaa ja itkettää.


Okei, minulle ei tultu yllättäen, mutta sekin on mahdollista ja ehkä ensi kerralla tullaan!?

Jos joku halusi minulle tai miehelleni olla ilkeä, niin hän onnistui oikein hyvin.
Jos jollakulla oli oikea huoli?? Niin miksi hän ei eritellyt syytä?

Toivon totisesti, että kun 28 päivä on ohi, niin minun ei tarvitse enää näissä merkeissä tavata yhtäkään sosiaalityöntekijää.21.11.2011

Meillä oli ikävä yllätys postilaatikossa. Kutsu tulemaan 28. päivä sosiaalitoimistoon käsittelemään nimetöntä lastensuojeluilmoitusta.
En todellakaan halunnut odottaa siihen asti, vaan otin tätiin puhelimitse yhteyttä.
Sosiaalitoimiston täti kertoi, että soittaja ei sen kummemmin ollut mitään eritellyt. Oli vain huolissaan lapsistamme!??

Pyysin tätiä heti meille kotikäynnille. Halusin saada asian pois päiväjärjestyksestä ja "puhtaat" paperit.
Mutta ei sieltä suostuttu tulemaan. Kun tivasin, että tämä asia on minulle tärkeä ja olen syvästi loukkaantunut asiasta, he lupautuivat tekemään kotikäynnin silloin 28. päivä.
Toimiston täti oli sitä mieltä, että ei tästä kannata loukkaantua.

En todellakaan tiedä, mikä on oikea tapa suhtautua tällaiseen!

Jos yritän kuvata tunteitani, niin siinä oli järkytystä, suuttumusta, loukkaantumista, ja pelkoa. Sellainen Kafkamainen pelko, järjestelmästä joka on nyt jyrähtänyt käyntiin ja minä olen vain pieni mitätön nappula siellä seassa, jolla ei ole mitään sanavaltaa!!

Sen verran olin raivoissani, että päätin tuhlata lisää yhteiskunnan varoja ja menin poliisilaitokselle tekemään kunnianloukkaussyytteen, ilmoittajaa vastaan.

Nyt kun pahin on ohi, tunnen raskasta väsymystä ja olo on kuin itkeneellä vaikka kyyneliä ei nyt sentään ole tullut.

Olen pohtinut syitä,

ilkeämielisyys tulee ensimmäisenä mieleen.
Sitten teurastus, jos joku on huolissaan lapsistani, koska heidän pihallaan teurastetaan eläimiä?
Sitten ajattelin jo karppausta!! Syötän lapsilleni voita!??
Lasten itku ja huuto... No sitä kieltämättä kuuluu aina ajoittain...


En tiedä saanko koskaan edes tietää, kuka ja miksi tämän ilmoituksen teki. Mutta mukava olisi tietää.
Päätin kirjoittaa ihan blogiin tästä, koska ajattelin, etten ole ainoa jolle tällaista on voinut sattua.


90 kommenttia:

 1. Ymmärrän tunteesi, varsinkin kun selvää syytä ei ole tiedossa ,minkätakia teistä on tehty ilmoitus. Syy pitäisi löytyä. Mutta uskon että kaikki järjestyy.

  Olen kerran tehnyt ilmoituksen vuosia sitten eräästä perheestä, yh äiti monen lapsen kanssa. Pieni vauva, äiti huusi jo aamulla kukon laulun aikaan lapsilleen ja kiroili kovaäänisesti. Uskon että käytti väkivaltaa, koska lapset itki ja huusivat että eiei äiti, älä. Olin huolissani lapsista ja enemmän huolissaan äidin jaksamisesta, onko turvaverkostoa ympärillä, onko äiti väsynyt, voisiko lapset saada viikonloppuhoitoon että äiti saisi hetken huilata/levätä, sillä ei ole helppoa olla pienten kanssa yksin.Sanoinkin että siellä tartteevat apua.
  Voimia sulle, kaikki järjestyy

  Liisa

  VastaaPoista
 2. Täältä myös voimahalit.

  VastaaPoista
 3. Voi jee.
  Ihan kuin joku olisi kateellinen teidän perheonnesta ja hyvinvoinnista?


  Niitten sossutätien on varmaan pakko käydä kattomassa teitä (tai siis pitää se tapaaminen), kun kerran on ilmoitus tehty.

  Voimia teille.
  Sinullahan on jo siivouskin puolivälissä, nyt voit sitten tarmokkaasti tehdä sen loppuun, että saat viikon kulumaan...

  VastaaPoista
 4. Voimia teille, kateelliset ihmiset tekevät näitä ilmoituksia sosiaalitoimistolle. Ne joilla ei ole omaa elämää, vahtaavat vain muiden.

  Ota lasi vettä tai kupponen kahvia. Sinulla on iso joukko meitä blogisi lukijoita, jotka tiedämme miten hyvin hoidat lapsiasi.

  Haleja ja rutistusta sinulle ja perheellesi.

  T.maiju

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia kommenteista!! Nyt on jo alkusäikähdyksestä toivuttu ja voi nauraakkin!
  Nauratti tosiaan tuo siivous!! :D :D
  Tänään oli nimittäin puuhellan ympärys työlistalla ja sain sen jopa tehtyä!!
  Nyt onkin hyvä motivaatio siivota :D :D

  VastaaPoista
 6. Voi helvetti. :( En osaa edes sanoa tähän mitään. Vaikea kuvitella, miten kamalaa tuo on. Mutta hyvä, että otit asian heti omiin käsiisi.

  VastaaPoista
 7. No johan on!
  Kummallista etta sosiaalivirasto ottaa tuollaisen epamaaraisen huolen "soittaja ei sen kummemmin ollut mitään eritellyt" tosissaan. Luulisi etta jotain nayttoa pitaisi olla etta lahdetaan liikkeelle.

  Hyva etta menit poliisilaitokselle, vaikka tuskinpa he asialle mitaan tekevat. Toivottavasti edes ottavat yhteytta ko henkiloon ja kovistelevat vahan.

  Ymmarran turhautumisen tunteesi. Olen lahelta seurannut kuinka laheinen Suomessa joutui pelinappulaksi, ihan toisenlaisessa asiassa, mutta tunteet olivat hyvin samankaltaiset.

  Eksani myos halytti sosiaaliviranomaisia paikalle jonkun tekosyyn varjolla taalla USAssa. Paikalle tuli poliisi, selitin etta kyse on kiusaamisesta exan taholta, ja niin myos luki poliisin raportissa kun sen myohemmin kavin poliisilaitokselta hakemassa :)

  Voimia sinne joka tapauksessa. Ikava etta joudut odottamaan.

  T: Koloradokarppi

  VastaaPoista
 8. Tosi kurja juttu. Olisi kyllä kiva että saisit tietää kuka sen on tehnyt.
  Koloradokarpille: Lastensuojeluilmoituksen voi tehdä ilman että on nähnyt tai kuullut mitään. Pelkkä huoli lapsesta riittää.
  Marika

  VastaaPoista
 9. Voihan kilin kellit. Eipä ole ilmoittaja tällä tähdellä. Minusta on nimenomaan kunnioitettavaa, että joku pystyy ja jaksaa opettaa lapsille, mistä ruoka ihan oikeasti tulee. Ja että lapset saa ihan oikeaa ruokaa eikä mikropitsoja. No, on tuosta varmasti se hyöty että viranomaistaho tuskin enää tarkastuksen jälkeen ottaa tosissaan epämääräistä "huolta" teidän lapsista ;) Olisiko muuten mitään mahdollisuuksia päästä aikuisadoptioon teille?

  VastaaPoista
 10. Jos jollakin menee hyvin niin aina löytyy kateellisia ihmisiä. Kyllä lapset osaa näyttää koska mikään ei ole hyvin. Se on hyvä asia, että lapset maistavat monenlaisia ruokia eivätkä ole ennakkoluuloisia. Pitäisi valittajankin olla kiinnostustunut jos omat lapset on nirsoja eivätkä syö kaikenlaisia uusia ruokia. Kyllä lapsista näkee koska ne ovat terveitä. Älä välitä jatka vaan kuten ennenkin. Myötätuntoa sinulle.

  VastaaPoista
 11. Jos ovat yhtään tolkkuja kunnassa, niin saat kyllä puhtaat paperit ja kymmenen kultatähteä päälle! Näkeehän tuon sokea reettakin, että teillä on asiat mahtavasti ja lapset kasvavat varmasti terveemmässä ja terveellisemmässä ympäristössä kuin noh, melkein missä muualla tahansa. Muakin käy kateeksi tuo teidän elämä, täytyy myöntää!

  Tulipa vaan mieleen, että eikös sulle ole karppipalstallakin tullut todella outoa ja ilkeää yksäriä, liekö samaa sarjaa tämä pidemmälle mennyt kiusanteko? Ihmiset on kyllä hulluja ja outoja, ei voi muuta sanoa.

  Joka tapauksessa: voimia!

  T: Epsilon

  VastaaPoista
 12. Nyt ois sitten sellaisen voimaannuttavan rutistuksen paikka. Tiedän tunteen, kun sossusta tulee paperit että nyt tutkitaan. Onneks sulla on puhtaat jauhotpussissa, pidä ne hyvin esillä, ihmisiä ne sossuntäditkin on! Voi olla että teillä ei tarvita kuin tuo yks käynti, ilkivallalle tuo ilmotuksen tekijä on antanut vallan inhottavaa.

  VastaaPoista
 13. Lastensuojelu ilmoituksen voi tehdä nimettömänä ja sosiaaliviranomaisten pitää siihen lain mukaan reagoida tietyssä ajassa. Kurja juttuhan se on, varsinkin kun ei ole oikeaa syytä. Joku saa siitä kai jotain nautintoa itselleen kun häiritsee tavallisten ihmisten elämää ja samalla tuhlaa viranomaisten (vähäisiä) resursseja ihan turhaan. Senkin ajan jonka teillä viettävät voisivat varmaan käyttää oikeisiin ongelmiin... Kun niitä varmasti muualla on.

  Toivon että juttu menee niinkuin kuuluukin, viranomaiset tarkistavat asian ja kirjaavat ylös ettei ole syytä jatkotoimenpiteisiin. Ja asia on sillä loppuunkäsitelty.

  VastaaPoista
 14. Kotiäiti; etkö sinä nyt tähän mennessä ole oppinut, että ei Suomessa saa erottua massasta!!!
  Eikun markettiin roiskeläppien ja mäyräkoirien ostoon, kyllä se hätääntynyt sillä rauhoittuu... Ainiin ja osta myös pyykinpesuainetta (jossa on oikein paljon fosfaattia) ja jotain kunnolla hajustettua saippuaa.
  Tsemppiä, ollaan ihmisiksi :)

  http://www.youtube.com/watch?v=s5uWFIjKtzU

  VastaaPoista
 15. Kiitoksia kovasti zemppauksesta!!
  Minäkin olen sitä mieltä, että varmasti tässäkin kunnassa olisi tädeille muuta tekemistä.
  Mutta ymmärrän, että tätit tekevät vain työtään.

  Olen monasti ajatellut, että jos joku haluaa tehdä kiusaa, hän ilmoittaisi eläinsuojeluviranomaisille perättömän ilmoituksen. Olenkin aina hoitanut eläimet sillä periaatteella, että tänne saa tulla tarkastamaan, milloin haluaa. Eläimillä on puhdasta ja juotavaa ja syötävää.
  Ei ole tullut mieleenkään, että lapsista oltaisiin huolissaan :D :D

  Mutta se on totta, että massasta ei parane erottua. :D Pitää tuohon ostoslistaan lisätä vielä vessapaperi ja vaipat :D :D

  VastaaPoista
 16. Säälin saa ilmaiseksi mutta kateus pitää ansaita. Ja näinhän siinä on ilmeisesti käynyt, kun ei muuta keksitä niin koitetaan tehdä tahallaan kiusaa. Tosin tällä kertaa ilmoituksen tekijä veti vesiperän! Tsemiä ja voimia jaksamiseen.

  VastaaPoista
 17. En osaa muuta kuin lähettää virtuaalisen halauksen sinne. Voin vain kuvitella miten pahalta tuollainen tuntuu, vaikka sitten itse tietääkin että mitään aihetta tuollaiseen ei olisi. :( Kai tuon voisi yrittää ottaa sillä tavalla, että hyvä jos Suomessa on asiat tässä mallissa, että lastensuojeluilmoitukset otetaan noin tosissaan, hyvä juttu siis niiden ihan aiheellisten tapausten kannalta.

  VastaaPoista
 18. No, huh huh! Myötäihmetystä minäkin tässä jaan, kun blogisi kautta olen teidän perheen eloon ja arkeen tutustunut. Voiko olla elämänmyöteisempää ja jalatmaassa-järkevämpää menoa kuin teillä?! Sinä hoidat kodin (olen ihan vihreä kateudesta Flylady-tempauksestasi!), lapset ja eläimet; olet kertakaikkisen ihana äiti!

  Annan tietenkin arvoa sille, että joku on huolissaan lapsiesi hyvinvoinnista - pelkääkö hän, että lapsesi saavat liian paljon rakkautta?

  Sosiaalitoimiston tätsy hoitaa työnsä (lieneekö kaavakkeita täytettävänä) ja huomaa varmasti tasapainoisen ja onnellisen lapsiperheen elämän.

  VastaaPoista
 19. Ohhoh! Ihmettelen tosiaan sitä miten ilmoitus on voitu ottaa vastaa jos ei osaa edes yksilöidä mistä asiasta on huoli. Laki on nyt tainnut mennä pää edellä puuhun jos tuollainen epämääräisyys riittää.
  Tsemppiä ja hyvä kun otit itse yhteyttä, se jo kertoo tädeille paljon hyvää teistä.

  VastaaPoista
 20. Kun itse tiedät, että kaikki on kunnossa, voit olla hyvillä mielin. Minusta se on hyvä merkki, että sosiaalitoimistossa otetaan kaikki ilmoitukset vakavasti. Valitettavasti joissain kunnissa ihan tosi tapauksia menee joskus ohi seulan. Mutta kun toteavat kaiken olevan kunnossa perätön ilmoitus jää ilmoittajan häpeäksi. Häpeäksi todellakin, jos on ilkeyksissään tehnyt ilmoituksen. Jos haluaa ajatella positiivisesti, niin voisihan sen ajatella niinkin, että joku välittää lapsistani niin paljon, että haluaa varmistaa heidän olevan kunnossa kaikinpuolin.

  VastaaPoista
 21. Voimahalaus myös täältä.
  En kyllä epäile hetkeäkään että lapsillasi olisi oikeasti mitään hätää ja ilmoitukseen syytä. Päinvastoin saavat elää harvinaisen tervejärkisessä perheessä jossa perusasiat on todellakin kunnossa. Nostan hattua teidän elämäntyylillenne. Toisia taas saattaa teidän "poikkeava" tyylinne järkyttää ja tämä on ilmoituksen syy. Ilmoituksenhan saa tehdä nimettömänä ja tätien on pakko tarkastaa, ihan samoin kuin eläintensuojeluviranomaisten.

  VastaaPoista
 22. Täältäkin tsemppihalaus! Sinulla on ihana perhe, ja lapsesi vaikuttavat onnellisilta ja terveiltä. Elätte jokseenkin sellaista elämää jota itsekin haluaisin joskus elää. :)

  VastaaPoista
 23. Koetahan pärjäillä siellä! Rauhoitu korvies välistä, kun tää ei varmaankaan ole mitenkään henkilökohtaista enää sossun puolelta, tekevät vain työtään, pakko on tsekata, kun joku ilkeämielinen on ilmoitellut. Eli henkilökohtaista se on voinut olla sen ilmoittajan puoleltä. Siitäkään ei kande välittää, kun saattaapi olla mielenterveysongelmainen. Siks ne sossussa varmaan hämmästyi, kun kerroit loukkaantuneesi? Eihän sulla niillepäin o syytä? Voimia nyt sulle, kun onhan tuollainen kuitenkin rankka kokemus. t. Konnis

  VastaaPoista
 24. Kiitoksia teille! Tämä asia on vaivannu kyllä kovasti, oikeastaan ottaa päähän, että se vei "yöunet", koska tosiaan ilmoittaja saattaa olla vaikka mielenterveysongelmainen tai muuta.

  Jotenkin itse otin sen sellaisena hyökkäyksena ja sellaisena, että joku täällä kylillä inhoaa minua!??

  Omasta mielestä olen ollut ystävällinen kaikille!?

  Pitää todellakin rauhoittua ja ajatella, että elämää se vain!
  Siskoni, kertoi, että joka ikinen ilmoitus on tarkistettava. Että jos ilkeily jatkuu saan täteistä kahviseuraa jatkossakin :D
  Eli ihan sillä asenteella pitää olla, että työtänsä vain tekevät.

  Ja onhan minulla valttikorttina nuo lapset. Ne on aika eläväisiä ja kikattavaisia, eli eiköhän tapaaminen maanantaina mene ihan hyvin. Turha sitä on murehtia.

  VastaaPoista
 25. Hyvä! Se voi olla kateuttakin, turha miettiä mitä. Silloin, jos oikein pyörität sitä päässäsi, niin se ilkiö saa aivan liikaa valtaa,sinun mielesi pahoittamiseen ehkä pyrkii. Siksipä, jos et mieltäsi pahoitakaan, etkä mielenrauhaasi menetä, niin hänen valtansa puhkeaa kuin kupla.
  t. taas Konnis

  VastaaPoista
 26. Jos sulle iskee siivousmasennnus ja tauti päälle, niin tullaan porukalla teille räjäyttämään liat pois, ja hoitamaan lapset, ja elukat. Saat sitten syytteen joko laittomasta työleiristä tai talkoista, on sitten muuta murehtimista ;D

  Terveiset kaikilta meiltä anonyymeiltä äideiltä :D

  VastaaPoista
 27. Halauksia vielä kerran täältäkin! Hyvin se maanantai menee. Lapsiperheessä on aina älämölöä = leikkiviä, kiljuvia ja touhuavia lapsia, kyllä sossutätsy sen tietää. Vauvan kanssa ja muidenkin lasten kanssa joutuu välillä valvomaan ihan liikaa, eikä kukaan äiti jaksa ilman kunnon unia tuunata itseään (ei edes harjat hiuksia) ja kotiaan putsplank. Sekin kuuluu lapsiperheen arkeen. Pitää vain elää hetkessä, nauttia lapsista, levästä aina kun voi ja siivota ehtii sitten joskus, kun lapset kasvaa. Ja tämänkin sen sossitätsy tietää. Hyvin se menee.

  VastaaPoista
 28. Voimia sinulle! Olen kokenut samanlaisen tilanteen ja nyt vuosien jälkeenkään en tiedä ilmoittajaa. Tarkastukset "läpäistiin" ja elämä jatkuu ennallaan. Mutta silloin tunteeni olivat hyvin pitkälti samanlaisia kuin sulla, jotain pelottaavaa siinä on. Ja ahdistavaa. Hyvin tapaaminen menee, oot vain oma ittes : )

  VastaaPoista
 29. Heips,
  Löysin sinun blogisi tänä kesänä ja olen lukenut sitä melkein joka päivä. Toivottavasti jaksat edelleenkin jatkaa kirjoittamista karppauksesta, teurastuksista ja muista asioista, vaikka saat nyt kaapia "kakkaa" naamasta. Itse olen karppaillut parisen vuotta, ja olen parantanut mm. korkeasta verenpaineesta ja vuosia jatkuneesta allergisesta nuhasta. Eläinrasvat ja viljattomuus tekee hyvää, ei pahaa!!!
  -merja-

  VastaaPoista
 30. Kiitos kaikille!! Ja ihan talkoo ehdotus!! :D
  Naurut tekee hyvää ja nämä virtuaaliset zemppaukset!!
  Minä taidan tehdä jotain uutta ja kivaa. Saada ajatukset pois tästä!!
  Kokeilen dödön tekemistä ja potpouria joihin sain vikkiä Karppilassa!

  VastaaPoista
 31. Anonyymi jolla oli tarkastus! Mukava kuulla, että elämä on jatkunut. Olen ihmeissäni kuinka tämä onkin ikäänkuin vetänyt maton alta. Ja kuinka tähän ei pysty suhtautumaan olan kohautuksella.
  Mutta tosi kiva kulla vaertaistukea ja sen, että näistä todella läpäistään!! :)
  Itsellä on joku älytön todistelun tarve :)
  Tekisimieli pyytää hammaslääkäreiltä lähtien kirjaööiset todisteet lasten kunnosta ja terveydestä ja mielentilasta...

  VastaaPoista
 32. Hei, ja paljon paljon voimia sinulle! Kiitos mahtavasta blogistasi, tätä tulee seurattua lähes päivittäin. Kaikki menee varmasti hyvin, "sossutädit" ovat ammattilaisia ja huomaavat varmasti hyvin pian että ilmoitus on perätön ja vain jonkun kateellisen panettelua. Pysy vain valitsemallasi tiellä, sanoi kuka tahansa mitä hyvänsä. Terveisiä kaikille karppisiskoille ja veljille myös.

  VastaaPoista
 33. No voi hurja. Olen jonkin verran juttujasi lukenut täällä ja karppilassa. Itsellä ei lapsettomana noista lapsijutuista ole kokemusta, mutta eiköhän nää mene niin kuin nuo eläinsuojelun "ilmiannotkin". Kateellisia ja tietämättömiä ihmisiä minä epäilen ja joskus jopa syytän. Itse kukin täällä aina katselee elukoidensa oloja sillä silmällä, että mitä tarkastaja näkisi, jos pihaan pöllähtäisi. Meillä päin on perättömiä eläinsuojeluilmoituksia tehtailtu hevospaikkoihin parin viime vuoden aikana aika paljon.
  En muuten hirveästi yllättyisi, jos syynä olisi tuo omien eläinten kasvatus ja syöminen. Sehän on aivan epäluonnollista, eikä varsinkaan lasten pitäisi tietystikään tietää, mistä ruoka tulee. Toivottavasti sossun täti ei ole liian kaupunkilainen.

  t. jojoko

  VastaaPoista
 34. Hei, kovasti sulle voimia!!!
  Luen sun blogia säännöllisesti, enkä tosiaankaan ole huomannut että mitenkään laiminlöisit lapsiasi!

  VastaaPoista
 35. Kiitos kovasti! Nyt on jo parempi mieli. Tuota päivitystä kirjoittaessa meinasi itkettää :D
  En ymmärrä miksi tämä niin ottaa luonnolle!

  Mutta tuo on niin totta, että eläinsuojeluilmoituksiakin tehdään ihan vain kiusaksi.

  Nyt alan kirjoitteleen juttua dödöistä kun olen yrittänyt palata arkeen ja touhuiluun!

  VastaaPoista
 36. Tiedän tunteen täysin. Meistäkin on kerran tehty nimetön ilmoitus ja toisen kerran perhekerhon ohjaajalle (jolla työn puolesta velvollisuus ilmoittaa asiasta sossuun). Kummallakin kerralla toivotin tädit tervetulleeksi meille ihan milloin vain ja siinä se. Muuta en ole syyksi keksinyt kuin sen että meillä on liikaa lapsia joten ilmoittajan mielestä kaikki ei voi olla hyvin :D . Tuo kerho-ohjaajalle puhunut oli sitä mieltä että meillä lapset näkevät nälkää (kun kerhossa kävivät ahkerasti keksipöydän luona... ja niin kyllä kävi muutkin :P ), lapset ovat heitteillä kun itse liehun kaupungilla (juu, kaupassa olen käynyt niin että joku vanhimmista on ollut silmällä pitäjänä) ja mitähän vielä... Kerho-ohjaajalle kyllä sanoin että seuraavan kerran kun joku huolestuu meistä niin sanoo että minulle voi tulla juttelemaan suoraankin, en minä purematta niele ;) ja toisekseen, jos jatkuvasti alkaa näitä tulemaan niin poliisin puoleen käännyn minäkin.

  VastaaPoista
 37. Varmasti sylettää tuollainen ja ahdistaa. Tsemppiä! Kaikki varmasti menee hyvin.

  -merikukka

  VastaaPoista
 38. Oivoi, halauksia ja tsemppejä minultakin blogisi suht uudelta lukijalta! Hieno blogi ja arvostan perheesi elämää todella. Sinulla on juuri sellainen arvomaailma, jota itsekin kannatan, ihailen Sinua! Ei voi muuta sanoa, kuin että tuo kateellisen (tai jonkun eläinhörhön) kiusanteko tuli minullakin mieleen.
  Oululainen kotiäiti

  VastaaPoista
 39. Luulisin, että ei niitä lapsia heti poliisin voimiin huostaan haeta.. Keskustelua ja kotiapua, lähettävät jonkun kaveriksi siivoamaan tai leikkimään lasten kanssa, että äitikin saa hetken omaa aikaa. Tosin tuskinpa sellainen teille on tarpeen :)

  VastaaPoista
 40. Hei,

  tulin vain vakilukijana kertomaan että oma sisareni on pääkaupunkiseudulla lastensuojelutehtävissä.

  Hän on minulle paljon kertonut työstään (ei tietenkään puhu asiakkaistaan tunnistettavasti) ja yhden asian olen oppinut;

  lapsia on to-del-la vaikea huostaanottaa. Kuvailemasi kauhuskenaario saunaoluista pöydllä, sotkuisesta kodista ja kiljuvista lapsista on ihan normielämää ja sosiaalitöntekijät kyllä ovat sen verran harjaantuneita näkemään paljon, paljon, paljon pahempaakin ennenkuin edes harkitaan lasten huostaanottoa tms.

  Huoli todellakin siis pois. Onhan se loukkaavaa että omaa vanhemmuutta epäillään mutta "kostoilmoituksia" tulee sisareni mukaan todella paljon. Lain mukaan vain nekin pitää tarkistaa. Ei hätää :)

  VastaaPoista
 41. Tsempitystä. Kyseessä on varmaan ollut joku, joka on sattunut näkemään, että teillä teurastetaan omia eläimiä ja "voi herranjestas, lapsethan voivat nähdä kuolleen eläimen ja tajuta mistä sitä lihaa saadaan".

  VastaaPoista
 42. Kiitos teille kaikille!

  Olen lukenut näitä kommentteja ajatuksella ja olen todella iloinen, että tulin "kaapista".
  Ensimmäinen reaktioni oli salata kaikilta jopa perheeltä.
  Olisin yksinäni hautonut ja vatvonut!

  Nyt on zemppaukset ja teidän omat kokemukset ja jäkiselitykset saanut tipahtamaan maan pinnalle ja ymmärtämään, että ei tässä tosiaan ole kukaan lapsia viemässä! :D

  Olen todellakin iloinen, että jaoin tän huolen teidän kanssa!!

  Aion ottaa sossujen vierailun vain mielenkiintoisena kokemuksena!

  Mutta nyt vähän huumorilla kysyn:
  Mitä tarjoan kahvilla!!??
  Leipäjuustoa?
  Leivonko mutakakun? Vai onko se jo liikaa yritystä??
  Tarjoanko kermavaahtoja ja marjoja?
  Ihan vaan kahvit ja tummasuklaa?
  APUVA :D
  Minulla on suorituspaineita!!!!!!

  VastaaPoista
 43. Voithan tehdä vaikka jonkun suolaisen piirakan, tai oopseja, tai kakkua ja kermavaahtoa tms.. Ihan sen mukaan mikä on fiilis. Eikä kannata kertoa täällä etukäteen, että jää sossutädeille jotakin yllätystä (käyvät kuitenkin lukemassa täällä).

  Tummin suklaa ei välttämättä sula maittavasti tavallisten immeisten suussa.

  VastaaPoista
 44. Tohtorin tacopiirakka? Se mistä on ketju foorumilla. Tai sitä leipäjuustoa marjojen ja kermavaahdon kera.

  VastaaPoista
 45. Yksi syy minkä takia Mr Johan asuu Hua Hinissä eikä Suomessa on pelko sossutätien sekaantumisesta meidän elämään. Sossutädit saavat kuukausipalkkaa ja joskus niille tulee ”tekemisen tarvetta”, pitää näyttää että on yhteiskunnalle hyödyllinen sossutäti ja ansaitsee palkkansa. Erilainen perhe on silloin sopiva syynäyskohde.

  Onneksi Thaimaassa jokainen saa olla oma itsensä ja naapurit välittävät oikealla tavalla, eikä lähettämällä perittämättömiä ilmoituksia viranomaisille.

  VastaaPoista
 46. Tuossakin on varmasti perää...
  Sukulaiseni perhe käy joka joulu tahimaassa ja ovat juuri ihastuneet ystävällisiin ihmisiin ja siihen, että siellä saa olla erillainen :)
  Kertoivat myös, että ei siellä lapset edes koskaan itke!!?? :)

  VastaaPoista
 47. Kaikenlaista porukkaa sitä maailmaan mahtuu. Tsemppiä! Meitäkin on eläinsuojelijat vainonneet, perättömiä ilmoituksia viranomaisille ja häirikkösoittoja. Meillä on muuten vähän erinäköinen nylkyveitsi, siinä on vaan se yks koukku, ei etusormireikää. Korkkaamaton kylläkin, kun isäntä uskoo moraan.

  VastaaPoista
 48. Olen aina odotellutkin eläinsuojelu ilmoituksia. kun tiedän, että niitä turhaan tehdään. Ja eihän kaikki tiedä, että lammaskin pärjää pakkasilla. joten ymmärränkin jos joku olisi nuista huolissaan. Ulkoilee meillä ankatkin kovilla pakkasilla.
  Mutta tämä kieltämättä tuli järkytyksenä. nyt olen jo toipunut ja soitinkin tänään ja kyselin vähän omien oikeuksien perään.
  Minulla e ole oikeutta tietää soittajaa, mutta on oikeus saada kaikki paperit jos ne ei uhkaa yleistä tai yksityistä suojaa. Ja tässä tapauksessa ei pitäisi uhata.
  Haluan kaiki paperit kyllä lopuksi itselleni.

  Minä kyllä aion korkata oman nylkypuukon! Olen ladannut siihen toiveita helpommasta nylkemisestä!! :)

  VastaaPoista
 49. Huostaanotto ei tosiaan ole niin yksinkertainen juttu. Tiedän tapauksen jossa äiti eli väkivaltaisessa suhteessa ja molemmat aikuiset joi, asuntoon kutsuttiin monia kertoja poliisi, mutta lapsi oli ja pysyi (ei tainnut olla kotona näillä poliisi kerroilla) kaikki vuodet kunnes muutti nuorena omilleen.

  Toinen tapaus sattui muutama vuosi sitten kun asuin kerrostalossa jossa naapurin lapset eivät omistaneet kotiavainta ja joutuivat joka iltapäivä istumaan rapussa monta tuntia odottaen vanhempia.

  Molemmissa tapauksissa mieleni teki tehdä ilmoitus, mutta en vain uskaltanut.

  Minun kantani tuohon ilmoittajaan on silti hieman erilainen kun teillä muilla tuntuu olevan (?). Ei ilmoittava välttämättä ole mielenterveysongelmainen tai ilkeä, kyseessä voi olla myös puhtaasti väärinkäsitys. Esim entinen naapurini olisi varmaan järkyttynyt jos joku olisi vinkannut viranomaisille lapsista jotka istuu rapussa. On niin vaikea vetää raja mikä on toiselle normaalia ja mikä toiselle ei. Ehkä takana onkin joku huolestunut ihminen joka on nähnyt/kuullut yhden tai kaksi tapausta jotka on voinut käsittää väärin tai joissa saattaa hänen mielestään olla jotain väärin. Niitä kun tarpeeksi hautoo mielessää on ne voinut paisua ja lopulta muuttua jopa järkyttäväksi.

  Mitä sosiaalityöntekijöihin tulee, he tekevät työtään. Parempi tarkastaa kaikki ilmoitukset kun lähteä näkemättä päättämään. Ulkopuoliset ei muutenkaan näe kaikkia, saati jos ei koskaan edes sisälle kotiin astu. Sinulla asiat on ymmärtääkseni hienosti, mutta maailmaan mahtuu paljon kulissiperheitä joissa se sossun puuttuminen voi olla pelastus.

  Mutta ponttini oli, että en lähtisi ilmoittajaa teurastamaan ;) ellen tiedä miksi ja mistä. Tietysti jos kyse on ilkeilystä niin se on eri asia, mutta ei pitäisi tuomita tietämättä. Ikäväähän se on, että joudut nyt tälläiset kohteeksi, mutta toisaalta nyt voi todistaa ihan viranomaisen apuna miten hyvin lapsesi hoidat, ei pitäisi sen jälkeen olla mukisemista kenelläkään. :)

  VastaaPoista
 50. Tsemppiä paljon, tympäsee teidän puolesta suunnattomasti tommonen perätön ilmoitus. Elä huoli, kateellisen panettelua koko homma. Onhan mekin nähty että teillä lapset voi hyvin ja elätte "erilaisuudesta" huolimatta normaalia elämää. Kiitos paljon saippuasta, ei iho kutise enää ja puhdasta tulee :) t. S naapurista ;)

  VastaaPoista
 51. Sea!
  Minä ymmärrän sinun pointtisi täysin! Mutta siksi olinkin vähän katkera, kun ilmoittaja ei sanonut syytä. Se teki jotenkin ilkeäksi ilmoituksen.
  On monta ymmärrettävää syytä miksi joku tekisi ilmoituksen. Esim. nämä eläimet tai teurastukset tai jo pelkästää lapsien lukumäärä eläinten kanssa yhteensä. Tai joku on nähnyt lapseni kantamassa roskista itkien :D meillä on monasti rangaistuksena jokin pikku työ. Ja itkien se joskus tehdään. Lähinnä suuttumus itkua ja sitä, että maailma on taas epäreilu, kun häntä rangaiostaan ja kaikkia muita lellitään.
  Koko tän homman ymmärtämiseen olisi ollut kiva tietää se syy.

  S naapurista! Kiitos kovasti kommentista!! :)
  Hitsi, kun en tiennyt, että sinullakin iho helposti kutisee. Olisit saanut sellaisen oikein hellän saippuan!! Mutta minä kaivelen saippua varastosta sellaisenkin esille :)

  VastaaPoista
 52. Kaippa ilmoittaja jotain sosiaalitoimistolle on eritellyt? Kertooko sosiaalitoimi sitä teille on eri tarina. :) Jos se on joku semmoinen mistä ilmoittajan tunnistaisi?

  Vaan kyllä jokainen varmasti loukkaantuisi jos aiheettoman ilmoituksen saisi! Jotkut nekin joille ilmoitus on aiheellinen... Lastenkasvatus on maailman vaikein laji kun jokainen kuvittelee olevansa siinä oikeassa. Toivotaan, että tiedän asia todetaan aiheettomaksi heti alkuunsa ja asia saadaan päätökseen pian.

  VastaaPoista
 53. Minä soitin toimistoon ja minulla on oikeus saada nähdäse soiton kirjaus. Jos se ei uhkaa yleistä taikka yksityistä suojaa. Ja anonyyminä se ei sitä tee.
  Aion pyytää kaikki asiakrjat itselleni, mitä ne tästä kirjaa. Siihen on oikeus asianomaisella.

  VastaaPoista
 54. Osuipa silmääni tämä IL:n artikkeli. Valmistaudu näyttämään että karppaus ei ole rikos lapsia kohtaan.

  http://www.iltalehti.fi/terveys/2011112714829630_tr.shtml

  VastaaPoista
 55. Äsken tuli iskelmäradion uutisissa ja niissä sanottiin että huostaanottopyyntö on tehty Lempäälän suunnalla.ihan tajuton juttu. Kukaan ei puutu vegaanien elämään, kun syöttävät lapsilleen purjonvartta ja porkkanaa!!!tsemppiä!

  Ellinoora

  VastaaPoista
 56. tsemppiä huomiseen ja tämän älyttömän mediamyllerryksen sekaan!

  -kpl

  VastaaPoista
 57. Alkaa muistuttaa meno Kiinaa. Siellä heti kun ei ole valtion suosituten mukasta lähtee lapset ja perhe uudelleenkoulutusleirille.

  VastaaPoista
 58. Tsemppiä sulle ja ehdottomasti tee tutkintapyyntö poliisille mahdollisesta kunnianloukkauksesta.

  VastaaPoista
 59. Eiköhän sun oikeusturvaa ole rikottu melkoisesti. Eilisen uutisoinnista tuli heti sina ja sun blogi mieleen. Omituista, että Ursula Schwab tietää sanoa että ilmoituksen syy on karppaus, mutta asiaa ei ole kerrottu sinulle??? Järkyttävää.

  Voimia ja jaksamista. Homman pitäisi olla ohi iltaan mennessä.

  VastaaPoista
 60. Ei hitsi, kirjoitin pitkän kommentin ja se katosi! Yritän nyt sadatta kertaa lähettää uudestaan. Anteeksi jos ilmestyy useammin kuin kerran, minulle ei näy ollenkaan.

  Tässä lyhyesti se tärkein osuus: Tee asiakirjapyyntö kirjallisesti. Viranomaisilla on velvollisuus auttaa asiakirjapyynnössä. Asianosaisella on oikeus saada tietoonsa aivan kaikki asiakirjat, jotka vaikuttavat tai voivat vaikuttaa häneen kohdistuvaan päätöksentekoon. Myös sossutanttojen välisiin viesteihin. Pyydä yksilöinti asiakirjoista. Jos eivät suostu jotain luovuttamaan, siihen on oltava lakiin perustuva syy. Sinulla on oikeus saada tiedot ennen kuin mitään päätöksiä on tehty. Katso http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990621

  t. jojoko

  VastaaPoista
 61. Joka kunnassa pitää lain mukaan olla sosiaaliasiamies, jonka hommiin kuuluu auttaa ihmisiä ongelmissa sossun kanssa.

  VastaaPoista
 62. Sivusta totean että eihän tämä perhe nyt mitenkään voi olla lehtijuttujen tarkoittama. Huostaanotosta ruvetaan puhumaan vasta paljon myöhemmin. Blogistihan on vasta tapaamassa sossua. Ap:lle tsemppiä, onhan se nyt selvää ettei teidän tapauksessa ole mitään huostaanoton aihetta ainakaan näin blogin perusteella.

  VastaaPoista
 63. Uutisia? Selviskö mitään?
  Palstalla ollan jo huolissaan!
  Toivottavasti sait vastauksia.
  Tsemppiä jatkoon!

  T.Pyöriäinen

  VastaaPoista
 64. Ole kiltti ja päivitä? Huolissani minäkin.

  t. Konnis

  VastaaPoista
 65. Me kaikki ollaan huolissamme.
  t.jojoko

  VastaaPoista
 66. Hei, mita kuuluu? Alkaa jo huolestuttaa taallakin. Voimia sinne!

  T: Koloradokarppi

  VastaaPoista
 67. Voimia ja enkeleitä!!

  ellin00ra

  VastaaPoista
 68. Kaikkea hyvää sinulle <3

  VastaaPoista
 69. Minua jäi myös vaivaamaan oliko se lehtijuttu teistä. Ei kai sentään? Toisaalta media nyt voi liioitella, että pelkkä ilmoitus on sama kun uhka huostaanotosta, vaikka, kuten aiemmin pohdimme täällä, ilmoitus on vain ilmoitus, sossun on reagoitava kaikkiin ilmoituksiin oli ne asiasta tai ei.

  Toivottavasti teillä on kaikki hyvin!

  VastaaPoista
 70. Siellä "meidän perällä" nettiyhteydet juonittelee joten blogin pitäjä ei varmaan ole päässyt koneelle kertomaan kuulumisia. Mutta olkaa huoleti, eiköhän kaikki ole hyvin :)

  t. S naapurista

  VastaaPoista
 71. Taputukset teille!
  Jokos kohta pääsette iltalehden kanteen esimerkillisenä karppiperheenä, tai edes kalevan sunnuntai liitteeseen!

  VastaaPoista
 72. Voimia teidän perheelle! :) Maailmaan mahtuu monenlaista kateellista/pahantahtoista ihmistä, niistä ei kannata välittää.

  VastaaPoista
 73. Hienoa, että kaikki on hyvin! :)

  VastaaPoista
 74. no huhhuh, onneks kaikki meni hyvin.

  Kyllä vähän järkytti, just toi samaan aikaan tullut kohu ton yhden hörhön karppilasten huostaanottopuheista.

  Sano niille sossutädeille, että alkaa seuraan sun blogias, niin pysyy kärryillä, mitä teillä tapahtuu....

  t.Pyöris

  VastaaPoista
 75. Kiitoksia taas kommenteista!!

  Nyt netti toimii ja kaikki alkaa olla takana päin.

  Paskan maku jäi silti vähän suuhun, mutta ei sossun toiminnasta vaan koko hässäkästä.

  Säikähdyksestä ei näköjään ihan hevillä pääse.

  Minä en ole edes päässyt seuraamaan mediassa ollutta karppiperhettä, että miksi lapset on otettu huostaan.
  Täytyy käit syynä olla muu kuin karppaus. Ei normaalilla karppauksella voi lastaan pilata.
  Pitää mennä karppilaan lukemaan, tiedetäänkö siellä jotain enemmän!!

  Tänään olen touhunnut ja tehnyt kotitöitä ja olo on yhä ollut sellainen, että pitääkö tässä "katsella olkansa yli" ... Eläinsuojeluilmoitusta odotellessa....

  VastaaPoista
 76. Tsemppiä ja toivottavasti pystyt jo pian rentoutumaan! Varmasti ollut stressaavaa.

  VastaaPoista
 77. Ei ole mitenkään varmaa, että edes on olemassa mitään karppiperhettä. Kyseessö on Schwabin sammakko.

  terv. Konnis

  VastaaPoista
 78. Sisarukset kiusii toisiaan ja riitelee AINA keskenään. Se on osa aikuiseksi kasvamista. Siinä tilanteessa opitaan sitä sosiaalisuutta ja toisten kanssa olemista. Ihan niinkuin laumaeläimet pentuna/varsana nahistelevat, ottavat turpiinsa ja oppivat joka kerta jotain elämästä. Miten sitä muuten tietäisi miten toisen kanssa kannattaa olla ja miten ei.

  Merkillistä hyysäämistä. Että pitää oikein kysellä, että kiusaavatko sisarukset toisiaan. Niinkuin eivät tietäisi miten elämä menee. Voi jessus.

  Teillä on asiat hienosti ja elätte just sellasta elämää miten ihmisten pitäisikin elää. Mutta samalla olette poikkeavia ja se on nykyihmisestä kummallista.

  VastaaPoista
 79. Kiitoksia teille!
  Skimbaaja olin itsekkin aivan suu auki kun kuulin kysymyksen.
  Aivoni jo raksuttivat salamannopeasti, että olenko jotenkin outo, kun en ole pitänyt kinastelua minään outona.

  Siinä vain tahtoo itsetunto murentua kun edessä on ihmisiä joilla pahimmassa tapauksessa on valtaa sinuun.
  Puistattavaa.

  VastaaPoista
 80. Hienoa, että asiat ovat sujuneet hyvin. Täältä taustalta olen minäkin seurannut.

  Itse kyllä arvostan sossutätien työtä, ei ole ollenkaan helppoa. Olen sitä mieltä, että ilmoituksia tehdään jopa aivan liian vähän, moni lapsi tarvitsisi huostaanoton saadakseen kasvaa tasapainoiseksi. En todellakaan tällä tarkoita sinua, vaan olen töissäni usein tähän törmännyt. Kenellekään he eivät pahaa halua, vaan punnitsevat kaikkien edun tai pienimmän pahan. Ja haluavat tukea ja auttaa.

  Ymmärrän, että olosi on kaiken tämän jälkeen erittäin hämmentynyt. Onneksi aika kuitenkin saa taas tasapainon palaamaan. Ja selvästi tämä koko hässäkkä sai sinut miettimään omaa jaksamistasi ja työmäärää koko huushollin pyörittämisessä. Onko se saanut aikaan jotain?
  Itse olen sairaudesta johtuvan uupumuksen takia joutunut laittamaan asioita tärkeysjärjestykseen ja vähentämään omaa taakkaani.

  VastaaPoista
 81. Aatuska, sinulla oli kyllä hyviä pointteja.

  Kyllä se laittoi minua ajattelemaan asioita.
  Ei niinkään jaksamista vaikka olen yhä väsynyt tuosta kokemuksesta. Sairastuin ihan vaan flunssaan kolme päivää tiedosta ja sitkee yskä on kiusannut sen jälkeen joka yö..
  Mutta mutta, olen miettinyt omaakin tempperamenttia. Minulla tulee huudettua monasti jos kiusaavat toisiaan ja joku itkee ja kiljuu sen takia.
  Olen rangaistuksilla jo aiemmin vähentänyt huutamisen tarvetta. Joutuvat ulos tai töihin jne. Mutta kunnon lääkettä ei ole vieläkään löytynyt tuohon kiusantekoon ja siihen, että minulla menee siihen hermo :D

  Tuo mitä puhuit jaksamisesta ja tärkeysjärjestyksestä on hyvä. Minä aion laittaa tuon mietintämyssyyn! Luulen, että jokainen voisi siitä jotain löytää. Delegointia ainakin :) Miehellekkin jotain :)

  VastaaPoista
 82. Jaksamista karppimammalle (+ perheelle ja elukoillekin)! :) Taustalta olen seuraillut blogiasi ja tämä sossujuttu veti mieleni matalaksi. Mielestäni teidän perheestä tehty ilmoitus vaikuttaa vain kiusanteolta ja tuntuu oudolta että sossut puhuivat riitelystä?? Siis mikä tätä suomalaista kulttuuria vaivaa, kun erimielisyys on pahasta ja tunteita ei saisi näyttää? Meidän perheessä riidellään päivittäin, äänitaso nousee välillä ihan järkyttäväksi- mutta joka kerta riidat selvitetään, anteeksi pyydetään ja päivittäin kuulee "rakastan sinua kovasti" kommentteja niin isän, äidin kuin pojankin suusta ;). Meillä on kaikilla erilaiset tempperamentit eikä mikään niistä oikein sovi elämään "rauhassa". Esim. poikani tarvitsee jatkuvaa tekemistä, minä yksinoloa, mieheni jotain siltä väliltä. Arki on välillä raskasta mutta päivääkään en vaihtaisi pois! :) Olemme pojan as-piirteiden vuoksi käyneet mm. perheneuvolassa enkä kyllä uskalla kertoa siellä että otamme välillä yhteen erittäin kovaa. Tiedän että sosiaalialan ihmiset tekevät vain työtään, mutta suomalainen kulttuuri kokee että on parempi olla hiljaa (ja juoda ongelmiinsa..?) eikä saa riidellä, hyshys.

  VastaaPoista
 83. Kiitos sinulle :)

  Olen samaa mieltä tuosta riitelysta ja sopimisesta.
  Esim. mieheni oppi vasta 5 vuoden yhdessä olon jälkeen pyytämään anteeksi ja sopimaan riidan. Hän mökötti kunnes oli niinkuin mitään ei olisi tapahtunut.
  Minusta se on väärin. Kyllä riidellä saa ja tunteita osoittaa, kunhan osoittaa ne positiivisetkin!!
  Rakastaa sanakin oli hyvin vaikea miehelleni, heillä ei kotona koskaan edes halattu.
  Jotenkin silti tuntuu , että nykynuoret ovat jo paljon avoimempia ja kulttuuri olisi muuttumassa "kansainvälisemmäksi" tässäkin asiassa.
  Jaksamisia sinullekkin kovasti! Tempperamenttinen lapsi on aivan eri haaste kuin rauhallisempi, Meillä tuo Taapero Paapo on villein lapsistani. Kaikki tunteet ovat paljon voimakkaampia ja tieten ne leikitkin :D

  VastaaPoista
 84. Jumakauta. Lasten tappelu on ihan tavallista ja jopa suotavaa. Siinä oppii ja voimat kasvaa.

  Tunnen perheen, jonka kakarat - ystäväni - tappelivat ja kunnolla vanhempien lähinnä nauraessa vieressä. Jos sääntönä oli se, että nokkaa poskelle lyömistä enempää ei saa vahinkoa tehdä, homma oli oikein hyvin hallussa.

  Aikuistuttuaan siitä veljeskatraasta on muodostunut sellainen tiimi, että siinä on kenenkään turha yrittää väliin mitään kammeta, ja kaikessa pitävät yhtä, vaikka taitaa se vieläkin välillä painiksi mennä.

  Näin se vaan läheisyys lähentää, oli se sitten millaista tahansa.

  VastaaPoista
 85. Aivan ja monasti olen lukenut, että ei siinä saa edes vanhemmat liikaa olla tuomaroimassa.

  VastaaPoista
 86. EN jaksanut lukea sen tarkemmin, mutta jos sun lapset vetää karppaus ruokavaliolle menemään, niin ei kyllä pahaa tee ilmoitus teitä kohtaan..

  VastaaPoista
 87. :D
  Naapurin lapset vetää toffeemuroja joka aamu ja koulun jälkeen 0,1 rasvaista mansikkajugurttia... Se vissiin olisi se oikea ruokavalio, josta ei tarvitse tehdä ilmoitusta :D :D

  Kasvikset, liha/kala/tofu ja rasva taas oikeuttaa sossun tädeille soiton? ;)
  Mukavaa illan jatkoa sinullekkin :)

  VastaaPoista
 88. Hei
  selailin blogeja ja huomasin tämän kirjoituksen, vaikka aihe on jo vanha, halusin kommentoida tähän, koska olin viime vuonna aivan samankaltaisessa tilanteessa, joten haluan sinun tietävän että kohtalotovereita löytyy.
  meidän perheestämme tehtiin lastensuojeluilmoitus joka todettiin aiheettomaksi. silti asiasta jäi todella paska maku suuhun.
  olen pohtinut ilmoitusta ja syitä paljon,
  olen jostain syystä tullut siihen tulokseen, että syyn on pakko olla kateus, en keksi mitään muuta, meillä on nykynormien mukaan iso (6 lasta) mutta elämäänsä tyytyväinen perhe, jossa sisarukset riitelevät lähes päivittäin, aina ei koti ole viimeisen päälle siivottu, äiti on välillä vähän väsynyt,rahaa ei ole mielin määrin, hampaita ei ihan joka ilta muisteta pestä, koululaisella saattaa olla läksyt tekemättä vielä iltamyöhällä, mutta lapset voivat silti hyvin. ja tämä se syy ehkä onkin, eli emme elä missään kiiltokuvamaailmassa, vaan ihan normaalia perusarkea ja olemme siitäkin huolimatta tyytyväisiä elämäämme, sen on pakko olla syy, joku ei hyväksy sitä että me olemme tyytyväisiä elämäämme tällaisenaan.
  ilmeisesti meidän perheen pitäisi hakea myös se mäyräkoira joka perjantai, se vaatisi totuttelua, koska itse en käytä alkoholia lainkaan ja mies korkeintaan saunakaljan pari kertaa kuussa.
  voimia ja halaus sinulle!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...