Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 14. elokuuta 2012

Syksyn satoa pannulle ja talteen

Sienikastike ilman kermaa

Paista sieniä kuivalla pannulla kunnes neste on haihtunut

lisää sipulia ja voita pilkottua pekonia

kukkakaalia riisikeittimellä

lisää vähän jauhoja, lihalientä ja anna kypsyä, lopuksi voita



Sipulia pakkaseen urakalla

Yrttejä kuivumaan, mikä tuoksu!!!



ryöppäsin myös uusia perunoita pakastimeen
Uusien perunoiden ryöppäys:

Pese ja puhdista, laita kiehuvaan veteen kunnes vesi kiehuu uudelleen ja anna kiehua 2 minuuttia. Jäähdytä ja pakasta.

Käyttö:

Laita jäisenä kiehuvaan veteen ja anna kiehua kypsäksi. Noin 30-40min
Kaada vesi pois ja laita kattila takaisin liedelle, kunnes vesi on haihtunut perunoilta pois
Tarjoile kuin uudet potut yleensä!



§

Hijainen vauva, kuvaamisen arvoinen

5 kommenttia:

  1. Ihanaa! Niin herkullisen näköisiä kuvia, että syödä mieli tekisi :) ja yrtit tuoksuvat jopa näin tietokoneen ruudun ääressä!

    Miten käytät riisikeitintä kukkiksen kypsennykseen/höyryttämiseen? Olen joskus aikaisemmin, aikaa ennen hiilaritietoisuutta, pohtinut masiinan hankkimista. Toimiiko se kasvisten höyryttämiseen?

    VastaaPoista
  2. Namskis, näyttääpä herkulliselta!

    VastaaPoista
  3. Kiitos molemmille kommenteista!! :)
    Hiidenuhma,
    kyllä se riisikeitin toimii kasvisten ja pottujen kanssa. Pitää vain löytää se oikea määrä vettä mitä lisätään.
    Ihan alimmaiset tahtoo vain ruskitua ja tulla ylikypsiksi, mutta esim. Kukkis on minusta helpoin siinä höyryttää.
    Keittimen mukana pitää olla sellanen alusta kasvisten höyryttämiseen, sillon onnistuu paremmin. Minusta niissä nykyään on aina mukana.

    Meillä tuo on ehdoton koska perheeseen kuuluu filippiiniläisiäkin, keittimellä saa pöytään riisiä helposti ja välillä tehdään sitä kaikille!

    VastaaPoista
  4. Moi! Tässä ja ruskeassa kastikkeessa olet käyttänyt jauhoja. Ihanko normaaleja vehnäjauhoja? Itse olen suhtautunut aika kriittisesti viljatuotteiden käyttöön omissa kokkailuissani (ne eivät ilmeisesti sovi kropalleni, erityisesti vatsa vihottelee), joten ajattelin kysyä, onko sinulla kokemusta käyttää suurustukseen jotain viljajauhojen korviketta? Kaapistani löytyisi esimerkiksi luomuhernejauhetta, ja olen miettinyt, jos sitä käyttäisi viljajauhojen sijaan kastikkeiden ym. tekoon. Mitä itse sanoisit? :) Ihana blogi sulla ja tosi mahtavaa, kun olen palannut blogitauolta!

    VastaaPoista
  5. Annoin blogissani tälle ihanan inspiroivalle blogillesi tunnustuksen :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...