Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 2. huhtikuuta 2015

Gluteeniton mämmi, vähäsokerinen



Valmiina!! Älyttömän hyvää!!

Ei vielä valmis, vasta imeltymässä, huomenna paistetaan



Vielä kerkiää huomiseksi!!

Hiilihydraattejahan tässä on, mutta vähemmän kuin yleensä ja on sentään gluteeniton.
Täältä löytyy viimevuoden versio ja linkki alkuperäiseen ohjeeseen.

1,5l vettä
300g luumuja
300g luumusosetta taikka omenasosetta 
250g keitettyä perunaa muusina
0,75tl suolaa
1dl hunajaa

6dl kylmää vettä
200g tattarijauhoa

Laita luumut 1,5l vettä kiehumaan ja kunhan ovat pehmeitä lisää
perunamuusi, suola ja hunaja ja omenasose

sekoita sauvalla sekaisin

sekoita sitten tattarijauhot kylmään veteen ja yhdistä kuumaan luumusekoitukseen.

Kaada vuokaan ja anna olla yön yli lämpimässä imeltymässä.

Paista sitten 180 asteessa 1,5-2h.
Kiertoilma uunissa kannattaa peittää alusta asti.
Anna jälkikypsyä vielä puolituntia uunissa sammutuksen jälkeen,

Tee ihmeessä luumusose itse, vältä kaupan glukoosifruktoosisoseita, tai käytä omenasosetta.

3 kommenttia:

  1. Meillä ei enää käytetä mitään kaupan hilloja. Alkaa olla vaikeaa löytää valmishilloa ilman fruktoosiglukoosisiirappia. Ilmeisesti se on halvempaa teollisuudelle kuin oikea sokeri. Ja onhan itse tehty ihan eri makuista ja ainakin minä teen ihan oikeista marjoista. Onneksi kelpaa tyttärenkin perheelle.
    Hyvää pääsiäisen aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, minusta se on aika järkyttävää. Sitä myrkkyä en lapsille haluaisi syöttää.

      Poista
  2. Eikö gluteenitonta mämmiä voi valmistaa gluteenittomasta maltaasta - kun kuitenkin samasta viljasta jauhettua jauhoa käytetään gluteenittomaan mämmiin. Imeltämisaktiivisuus puuttuu, mutta makeutetaanhan tavallistakin mämmiä siirapilla kun imeltyminen epäonnistuu.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...