maanantai 24. tammikuuta 2011
Tuorejuusto resepti
Tuorejuuston voi tehdä jogurtista. Paras tulee kermajogurtista.
Vaikka turkkilaisesta tai kreikkalaisesta.
Minä tein itse tehdystä ja tuorejuustosta tuli erityisen hyvää.
Kermajugurtin ohje
Resepti
luonnonjogurttia
(suolaa)
harso
lävikkö
Laita jogurtti harsotettuun lävikköön noin kahdeksi tunniksi.
Tee sitten nyytti harsosta ja laita kauhan varteen roikkumaan astian päälle.
Anna valua kunnes haluttu paksuus on saavutettu 3-24h
Ensin harson päälle lävikköön pariksi tunniksi.
Jos heti laittaa palloksi saattaa valua liian maitomaista heraa eikä kirkasta.
Kahden tunnin päästä oli 700g jogurttia valunut jo 160g heraa
Tee nyytti ja laita roikkumaan kauhan varteen
Tässä noin neljän tunnin jälkeen.
Sekoitin lautasella haarukalla tasaiseksi ja ripautin vähän suolaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
On kyllä herkku levite!! Ja moneen muuhunkin :)
VastaaPoistaHei. Voiko tuon valutuksen tehdä huoneen lämmössä vai jääkaapissa?
VastaaPoista